Reklama

Reklama

V Pennsylvanii dojde ke střelbě do lidí z nedalekého parkovacího domu. Výsledkem je pět nevinných obětí, které nemají nic společného. Případ vyšetřuje detektiv Emerson, který podle otisku prstu na minci, vhozené do parkovacího automatu, odhalí střelce. Je jím bývalý vojenský sniper James Barr, který byl již v minulosti vyšetřován pro vraždu lidí na misi v Iráku. Emerson si pro Barra okamžitě dojede, ale Barr tvrdí, že je nevinný. Emerson mu dává na výběr. Buď podepíše přiznání a dostane doživotí, nebo bude popraven. Státní zástupce Alex Rodin své případy neprohrává. Barr vezme tužku a na papír napíše, aby zavolali Jacka Reachera. Jedná se o bývalého vojenského vyšetřovatele, který po opuštění armády mění místa svého pobytu a nikdo neví, kde ho hledat. Jack se o případu dozví z médií a přijíždí sám. Rodin a Emerson mu však nedovolí nahlédnout do spisů. Reacher se dozvídá, že Barr byl ve vězení brutálně napaden a leží v nemocnici v komatu. Jeho obhájkyní je Helen Rodinová, dcera státního zástupce. Všichni, včetně jejího otce, to vidí jako ztracený případ, který její kariéře neprospěje. Reacher od ní dostane nabídku. Pokud  pro ni bude pracovat jako vyšetřovatel, zařídí, aby se mohl seznámit s důkazy. Informuje ji také o tom, že Barr byl vyšetřován pro vraždy v Iráku, ale protože se jednalo o lidi, kteří hromadně znásilnili několik žen, armáda případ nechtěla vyšetřovat. Barr ví, že kdyby Reacher zjistil, že je v tomto novém případě vinný, dostal by ho před soud a proto si je již teď jistý, že těchto pět vražd nespáchal. Reacher ví, jak by Barr uvažoval a jak by postupoval, kdyby to chtěl udělat. A způsob, jakým byly vraždy spáchány, rozhodně neodpovídá tomu, jak byl Barr vycvičen... (TV Prima)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 142)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Víc než cokoliv jiného rozhodně ten nejvíc WTF film, jaký jsem za poslední rok dva viděl. Viděl jsem snahu natočit ryze oldschoolovou konspiračku s hustokrutým ranařem "žijícím mimo systém a nad ním", provozujícím svoji existenci ve jménu spravedlnosti, jaké se obvykle v poněkud pokleslejším formátu točily v sedmdesátých a osmdesátých letech. K tomu jsem viděl prapodivně kombinovanou akci - podle současného trendu přímočarou a tak trochu špinavou, ale zároveň ukrutně naivní (jakmile se začalo střílet). No a pak tu byla ta poslední "část"... ta kterou nejlépe vystihuje přesvědčivě vyděšený výraz Rosamund Pike (mimochodem jí to tu výrazně nadprůměrně sluší). Myslím, že mimicky nemohla myšlenku "proboha s kým jsem to tady zavřená" ztvárnit lépe. Werner Herzog aka Zek Člověk a jeho k posmání drsný pseudofilozofickobondovskopadoušský výstup (s Herzogovou typickou angličtinou okořeněnou ruským přízvukem) prokládaný godlike combat skillz titulní postavy se musí zapsat zlatým písmem do historie...něčeho. Jestli to bylo celé sofistikovaný humor, tak měl dost nešťastnou formu, protože se všichni pořád tváří smrtelně vážně - výjimkou jsou povinné podle žánrového pravítka narýsované hlášky buď Cruise nebo Duvalla. No pokud to shrnu, tenhle film mi přinesl jediné pozitivum - vtipnou rodinnou diskuzi při grilovačce na téma "kdo by měl hrát Jacka Reachera, kdyby ho někdo natočil normálně":) Takže ode mě 50%, protože je to naprostá mimóza, ani ryba ani rak. A BTW vyhrál Ray Stevenson, ale jen proto, že Rock je na pohled větší sympaťák;) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vůbec se Tomovi nedivím, že Reachera chtěl hrát, i když typově by tu seděl nějáký dvouapůl metrový svalnáč. Každopádně hraje parádně (místy jako by si z toho všeho dělal srandu), tihle týpci mu sedí. Precizně vystavěný příběh, důraz na dialogy a povedené bonmoty. McQuarrieho jistá ruka pomalu vede ONE SHOT až ke zdárnému cíli. Bohužel zdá se, že až příliš pomalu a dalšího dílu se nejspíš nedočkáme. Škoda. - Myslíš? - Pořád, taky to někdy zkus. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slovo coura nepadlo, ona řekla šlapka a já myslel spíš děvka." Pokud na mne nějaký konspirační trojúhelník typu česká vláda - FBI - Bilderberg vytasí nějaké to obvinění z vraždy, tak dám zívnutím najevo, že chci na místo Jacka Reachera a s vědomím brzké svobody si půjdu poklidně lehnout. Jack se totiž odněkud vynoří, celé to za mne vymyslí, vybojuje a výsledkem jeho činnosti bude můj čistý trestní rejstřík. Mám zkrátka rád, když se najde někdo, komu nečiní problém postavit se mocným tohoto světa a když je to formou akční pohodovky, tak jsem ochoten se u toho slušně pobavit. Zejména při teorii, že pět na jednoho je vlastně tři na jednoho a samozřejmě při "němé" pomoci dělníků pronásledovanému sympaťákovi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď sa nebudem rýpať v tom, kto vlastne je Jack Reacher, kde spí, kde býva, z čoho žije atď, prídeme k tomu, že je to celkom sympatický mladík. Najlepšia je na filme tá neuveriteľná vyšetrovacia atmosféra. Obrovským tromfom filmu je, že nevykladá všetky karty v úvode, ale dávkuje ich rozumne jednu po druhej a stále je tu miesto pre nejaké prekvapko. Dobrého záporáka Herzoga, ktorý si kvôli prežitiu neváha odhryznúť prsty na rukách, výborne dopĺňa i zradca v radoch vyšetrovateľov. Je iba plus, že takmer do poslednej chvíle neviem, kto to presne je. Akčné scény potešia i keď ich nie je mnoho a film by bol určite rovnako dobrý i bez nich. Skôr zahreje účasť sympatického R. Duvalla. Ako som už niekde písal, T. Cruise je v súkromí možno čudák, ale ako herec si vie vybrať a je to profík so všetkým, čo k tomu patrí. 80%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem ani nepochopil, co že se to McQuarrie vůbec snažil natočit. Chvíli se to tváří jako oldschool detektivka, která se snaží marně zakrýt svůj přiblblý scénář. Chvilkama se to snaží být moderní thriller, což už nevychází vůbec no a pak zde jsou humorné vložky, které působí jako jedno velké wtf. Dohromady to pak celé působí jako jeden velký, a hlavně nudný, patvar. McQuarrie sice má akční řemeslo v malíku, ovšem jinak mu nápady dojdou již po patnácti minutách a z letargie vás tak vytrhne jen šíleně se sem nehodící Tom Cruise. Jeho postava je navíc extrémně nezajímavá, vykulený výraz Rosamund Pike mě začal štvát už po deseti minutách, účast Wernera Herzoga je pak jen jedna velká nepovedená parodie a nejlépe z hereckého obsazení tak vlastně dopadnul naprosto průměrný Jai Courtney, což je docela dost smutný. Tenhle experiment zkrátka McQuarriemu nevyšel a to mám jeho výborné Únosce hodně rád. 50% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (35)

  • Podle knižní předlohy je Jacka Reacher vysoký 198 cm a váží přes sto kg. Jeho filmový představitel Tom Cruise přitom měří pouze 173 cm. (Linkyc)
  • O hlavní roli se neúspěšně ucházel i Dwayne Johnson. Jeho velkého zájmu si však všimli ve studiu Universal a vznikla tak postava Hobbse v Rychle a zběsile 5 (a dalších dílech série), která byla vymyšlena právě pro Johnsona. (Cocacolix)
  • Uvádza sa, že Reacher (Tom Cruise) strávil väčšinu svojho času v armáde u Vojenskej polície. Počas filmu Reacher spomenul vyšetrovanie vrážd v Iraku, no Vojenská polícia nie je zapojená do vyšetrovania vrážd. V armáde sa tomu venuje CID, v námorníctve NCIS a OSI vo vzdušných silách. (zajo91)

Související novinky

Jack Reacher míří do televize

Jack Reacher míří do televize

16.11.2018

6 let od uvedení prvního snímku Jack Reacher: Poslední výstřel přišel autor knižních předloh Lee Child s poněkud překvapivým obratem. Tom Cruise (Mission: Impossible – Fallout) je prý moc malý na to,… (více)

Jack Reacher 2 má režiséra

Jack Reacher 2 má režiséra

19.05.2015

První Jack Reacher vydělal 218 milionů dolarů a potvrdil tak lukrativnost Toma Cruise. Režisér Christopher McQuarrie se ale po Reacherovi vrhnul na pátý díl Mission: Impossible (uvidíme ho už 30.… (více)

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

Tom Cruise v novém Highlanderovi?

20.11.2014

Highlander se v roce 2007 dočkal pátého dílu s podnázvem The Source, který se ale nedostal ani do amerických kin. Bylo to jasné znamení, že by se klasika z roku 1986 měla nechat spát, v Hollywoodu to… (více)

Jack Reacher přijde o režiséra

Jack Reacher přijde o režiséra

18.09.2014

Tomu Cruiseovi je 52 let, stále se ale vrhá z jednoho akčňáku do druhého. Loni to bylo Nevědomí, letos Na hraně zítřka a příští rok nás čeká Mission Impossible 5. Na horizontu je pak i dvojka Top… (více)

Reklama

Reklama