Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Krimi

Recenze (7)

plakát

Všemocný (2011) 

To mám nejradši, když o filmu nic nevíte předem, nic od něj nečekáte, neslyšíte na něj oslavné ódy ze všech stran, netěšíte se na něj…a pak jste mile překvapeni, protože je tak DOBRÝ! Od začátku do konce nenudí, herec v hlavní roli mi tam pasoval, i když jej moc neznám (nebo právě proto). Konec malinko nejednoznačný – ale nevadí, nebo právě ještě lepší, než naopak.

plakát

Souboj cti (1996) 

Nemám ráda bojové filmy, dívala jsem se jen kvůli muže (který u toho usnul ;-). Ze začátku jsem si říkala, že to není až tak špatné, byl tam náznak příběhu.. Ale od druhé půlky už to ztratilo šťávu, samotné boje byly sice i místy vtipné, ale nějak (spíš nijak) mě to nenadchlo. Nicméně znám horší filmy, u kterých jsem myslela, že se nedodívám do konce, proto ne jedna, ale dvě hvězdičky.

plakát

Co se doma usmaží (1998) 

Říkala jsem si, že to bude jen taková jednoduchá odpočinková komedie (jednoduchá ano, komedie-moc ne) a tak jsem si ji pustila jen jako kulisu k mechanické činnosti, u které jsem nemusela přemýšlet a aby mi rychleji utíkala. Přesně k tomu se film hodil - nepřekvapil mě. Znova bych se na něj určitě nedívala, i když mám ráda Luka Wilsona i Drew Barrymore..

plakát

Vlastní pravidla (2007) 

Od filmu jsem nic nečekala, jen jsem si chtěla odpočinout večer u televize, nakonec překvapil. Lindsay Lohan mi nevadí, dá se říct, že její herecký projev je mi něčím sympatický. Zahrála to dobře, i Jane Fonda (babička), Celkem dobrá byla ještě tak Felicity Huffman (matka), ale mužské obsazení nic moc. Pár věcí mne pobavilo („drhnutí huby“), jinak mi to jako komedie (a romantická už vůbec) nepřipadalo, spíš jako zamyšlení nad rodinnými vztahy a celkově vztahy mezi lidmi. Nechtěla bych být tou matkou – věřila bych takové dceři?? V hodnocení jsem váhala mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, kdyby šlo, dám tři a půl, nakonec dávám tři – silné tři.. Když se dívám na originální název, Georgia Rule, tak český překlad je ještě dobrý. To Slovákům se to moc nepovedlo vystihnout..

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

K filmu jsem se dostala náhodou, chtěla jsem vidět „herecký um“ Roberta Pattinsona v něčem jiném než v Twilight Saga. Během celého filmu jsem si říkala, tři hvězdičky, konec mi to zvedl na čtyři hvězdičky. I když z mého pohledu mohl film skončit o pět minut dřív (1:40:50), nebo 1:41:40, kdy obraz „pohasne“. Divák ví, co se stalo a co bude následovat v těch závěrečných pěti minutách. A je to jen zbytečně takové patetické na závěr. Kdyby film skončil tím, kdy obraz potemněl, mohli by si realisté říkat, že to skončilo tak, jak to skončilo, zatímco snílci, romantici a milovníci dobrých konců by se aspoň utěšovali, že to třeba mohlo skončit jinak ;-) Někomu ten závěr (souhra náhod zasazená do skutečné události) může připadat, že tam nepatří, jiný řekne, že to byla pěkná tečka za příběhem.

plakát

Valkýra (2008) 

Nemám moc ráda válečné filmy, obecně válečnou historii, takže tento jsem dlouho odkládala, než jsem se na něj podívala. Ale nelitovala jsem. Je to působivý film, vtáhnul do děje, zajímavý námět, Cruise - dobrý, Hitler – věrohodný, nenudila jsem se a dvě hodiny utekly jako nic. Pět hvězdiček nedám jen proto, že jak už jsem řekla, nemám ráda válečné filmy.