Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Hudební
  • Drama

Biografie (3)

Bill Finger (spisovatel / scenárista / herec)

17.11.2021

Bill Finger je dnes nejvíce známý jako spolutvůrce Batmana, kterého vytvořil společně s kreslířem Bobem Kanem. Narodil se v Coloradu jako Milton Finger. Jeho otec, Louis Finger, se narodil v roce 1890 v Rakousku-Uhersku a do USA emigroval v roce 1907, zatímco jeho matka Tessie se narodila kolem roku 1893 v New Yorku. Finger měl… (více)

Buddy Holly (herec / skladatel)

29.07.2020

Buddy Holly byl jedním z nejvýznamnějších průkopníků rock and rollu. Během své krátké kariéry napsal řadu vlivných hitů, které v průběhu let inspirovaly nespočet umělců, jako například: Elvise Costella, Boba Dylana, Erica Claptona, The Beatles, The Rolling Stones nebo třeba The Hollies (ti se dokonce pojmenovali na jeho počest)… (více)

Bob Kane (spisovatel / herec)

13.09.2015

Robert Kahn se narodil 24. října 1915 v New Yorku. Už od mládí byl velmi nadaným kreslířem a proto v šestnácti letech začal s tvorbou krátkých komiksů pro různé noviny. Po dokončení střední školy DeWitt Clinton High School si legálně změnil jméno na Bob Kane a začal pracovat ve studiu Maxe Fleischera, jako pomocný animátor… (více)

Reklama