Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (6)

plakát

Ropáci (1988) (studentský film) 

Perfektní. Nechybí ani trefný humor.

plakát

Boat (2007) 

Jak už tady někdo zmínil, a musím s tím souhlasit, součástí tvůrčího procesu není pouze tvorba velkolepých děl, ale i skicování nápadů v menších formách (kresebné skici, návrhy, zkoušky, filmové miniatury). To ovšem neznamená, že jsou tyto menší a na první pohled lacinější formy méně kvalitní. Laciného a zhýčkaného pozorovatele snadno odradí video, které vypadá příliš obyčejně... Boat se mi líbí.

plakát

Schindlerův seznam (1993) odpad!

Absolutní kýč, který mnohé zakrývá, uhlazuje, překrucuje... Záběry z Osvětimi hovoří o nepoučenosti autora o systému v Birkenau. Tento film rozhodně nemůže hovořit o holocaustu, pokud se schovává za hloupou hollywoodskou manýru.

plakát

Ruská archa (2002) 

Sotva lze vyjádřit bohatost, duchovní naplněnost, atmosféru a jedinečnost Ruské archy. Tento film si užije nejvíce ten, kdo je schopen se do filmu pohroužit a prožívat jej v koncentrovaném úžasu. Teprve poté se dostaví zvláštní druh dojetí, který je svou vnitřní silou nevyjádřitelný. Nemohu opomenout ani Glinkovu hudbu v úpravě Sergeje Jevtušenka. Hudba plyne z pozadí v jakémsi rádiovém efektu a tím podporuje autentičnost atmosféry. Geniální!