Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (82)

plakát

Vítejte v KLDR! (2008) 

Jezisi, reknete mi, ze ta sestava vyletniku neni reprezentativni vzorek populace meho chrabreho naroda! Ale jo, je dobre, ze jsem to videl, vic me to utvrdilo v tom, ze cestovat ma clovek zasadne sam. Podepsal bych se pod slova uzivatele "mmmxzzz"

plakát

Kostka 0 (2004) 

Je to nelogicka volovina, uplnej vysmech dvema predchozim. Ja chapu, ze po Hypercube, kterou malokdo skousnul, to uz asi neslo posunout jinam, ale byl urcite nutnej schematicky stejnej zacatek prvnizaberjenanedulezityhochudakakterejzaparminutzemretounejstrasnejsismrtivtomnejvetsimdetailutvare? Uz to skoro pusobi jak znelka. Proti predchozim kostkam se postavy vubec nedomlouvaji a nejak moc si rozumi, a je jich malo. Ten zaporak je vysmech, cely je to nejak prvoplanove az fetisisticky zamereny na umirani, hektolitry krve a muka obeti predtim, nez umrou, proste cely je to debilni. Bylo by to byvalo na jednu hvezdu maximalne, ale dalsi je za krasny odkaz na prvni Kostku na konci, kdy se hlavni hrdina stane vitezem prvni Kostky. To se povedlo. Bohuzel, nic jineho.

plakát

Experiment (2010) 

Adrien Brody je teda husťák! A Foresta Whitakera mi bylo az lito, ten chlap ma holt zaporny role napsany v osudu. I kdyz v Last King of Scotland to bylo jeste lepsi. Jinak mi prislo, ze film byl dost americky vzdalen od reality. Mam dojem, ze pri skutecnym Stanfordskym experimentu nikdo neumrel a taky za tim humanistou temer nikdo ze spoluveznu nestal. Taky ne vsechny myslenkovy linie my prisly dotazeny - treba kdyz se Adrien Brody na konci snazi zatlouct Foresta Whitakera do zeme, asi se nenajde nikdo, kdo by jim za to opovrhoval...mimo jeho sameho, protoze on sam se citi byt pravym pacifistou a tuto ideu ted zrazuje (je to videt na zacatku na demonstraci, kdy odmitne prastit utocnika a moc se mu libi, kdyz mu to jeho pritelkyne pripomene). A ta Whitakerova maminka byla taky jen nejak naznacena...

plakát

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase (2009) 

Viděno ve zkrácené verzi v letadle. Na cestě z ráje zpět na zem se chytáte jakéhokoliv stébla, které Vás vytáhne z deprese. Vybral jsem si tuto konverzační úchylárnu. Bez jakékoliv viditelné souvislosti mi to stejne pořád připomínalo Being John Malkovich. Zábavné, zábavné, účel splněn. Dopad na zem bolel díky tomuto filmu o trochu méně, jen asi jako lobotomie kuchyňskou naběračkou bez anestezie...

plakát

Pokoj č. 10 (2006) (seriál) 

Toto je velice inteligentne podany remake Pana prstenu...

plakát

Občanský průkaz (2010) 

"Koukám, že jsi byl na Plasticích..." V podstatě je to takový popový Nikolaevovo dílo "..a bude hůř". Zezačátku mi vadili kluci neherci, ale postupně jim to odpustíte. Těm totiž nejde neodpustit. No a ten nápad se spícím tatínkem je taky něco úžasnýho. Jo, a závěrečná krchovskovina Obut a oblečen je pecka a krásná tečka nakonec, takže člověk neodchází z kina s depresí. Must see. Neváhejte.

plakát

Tlustý prase (2008) (divadelní záznam) 

Helena je děsně vtipná a sympatická, celé to má dynamiku a spád. Čtyři hvězdičky, pátá za hudbu. V jak nádherné době to žíjeme, když v divadlech znějí Placebo!!!

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

No, je to zvlastni film. Zatim nejak nekterym vecem moc nerozumim. Nevim, jestli jsem to vsechno pochopil tak, jak jsem mel.... Co znamena cely ten rozhovor o nasili se sefem ochranky? A proc je na konci zaber na majak? A v prvnim snu s Laeddisem (kdy Teddymu zapaluje cigaretu, resp. ve chvili, kdy ma pomoct Rachel), je zaber na kouriciho Teddyho pozpatku, proc? Cely mi to hrozne pripominalo jeden z mych nejoblibenejsich filmu vubec - Identity. Protoze jsem predem vedel, ze film ma nejakou necekanou pointu (a protoze se rozviji v nekterych vecech hodne podobne Identite), tak jsem si to spojil rychleji a zas tak to neprekvapilo. Teda az na ten zaber na majak. Proc to tam bylo? Krucipisek. Golfistovo salto v posledni vete jsem bohuzel taky nepobral, predpokladam, ze mysli sebeuvedomeni, ale mne se to nejak nezda, protoze Chuck mu na konci rekl Teddy, coz by v tomhle pripade rict nemohl.. Je to divny, mam paranoidni dojem, ze mi ve filmu neco dulezityho unika....

plakát

Nostradamus: 2012 (2009) (TV film) 

Jednu hvezdicku davam proto, protoze si umim predstavit, ze by ten dokument mohl byt jeste horsi, s jeste vice pseudoodborniky, ucelovou manipulaci s informacemi a umelym nastavovanim stopaze..