Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Romantický

Oblíbené filmy (10)

Titanic

Titanic (1997)

O této katastrofě toho mám načteno asi jako málokdo a to, co Cameron dokázal vytvořit..na to slova asi nestačí...ti Oscaři mluví za vše...já do dnešního dne u TItanicu strávila 18 135 minut svého života..a nepřestává mě to bavit a udivovat...

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Speechless ... Fascinující a strhující příběh člověka, který chtěl a uměl žít..nezáleží totiž na tom jak dlouho žijeme, ale co všechno za tu dobu stihneme! Osobní demonstrace proti systému je mi poslední dobou čím dál bližší a po zhlédnutí mám sto chutí odjet hledat sama sebe taky! Kvalitní příběh a velmi hezky natočen! Emile Hirsch je fantastický! Práce kamery se mi moc líbila a prolínání současného příběhu s flashbacky srozumitelně zpracované! Ani Stewartová mi tady nelezla moc na nervy. Snímek ve mně zanechal hodně silné emoce. A že "happiness is only real, when shared"....na to si každý musí přijít sám a jsou tací, mezi které se taky řadím, kteří k tomu potřebují někdy takovýto radikálnější způsob zjištění... jen doufám, že pro mě ještě pozdě nebude. Každopádně i kdyby bylo, mohla bych říct " I have had a happy life..." a kdo to v dnešní době může říct, kdo ví co to vůbec znamená?

Takoví jsme byli

Takoví jsme byli (1973)

Tenhle snímek mi s každým dalším zhlédnutím způsobuje větší a větší bolest. Snad proto, že jak jde člověk životem a všemi vztahy, tak se ho tyto, k zániku předem odsouzené, lásky dotýkají hlouběji. Jednou se vidím v ní, jednou v něm - taková jsem byla! Láska nemusí vždy být dost na to, abychom s milovanou osobou mohli žít. Kudrnatá zatvrzelá komunistka Katie, která nikdy nedostala nic zadarmo a pohledný Hubbell, ke kterému vždy „everything came too easily“ jsou toho důkazem. Duo Redford/Streisand naprosto úchvatné, je radost se na ně dívat. Věříte jim každé slovo. Nádherně napsaný milostný příběh na pozadí tehdejší politické situace v USA, která mi to maličko místy ruší. Nicméně né natolik, abych hodnocení ponížila. Najdete tu i vtipné momenty! Tenhle příběh mě doopravdy vzal za srdce. Takovéto filmy se nebojím nazvat nesmrtelnými a Sydney Pollack si ho může vystavit do sbírky svých (již nebeských) perel!

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Jednou větou - zamilovala jsem se...do všeho v tomhle filmu...krása prostě!

Ledové ostří

Ledové ostří (1992)

"Nerad ti to říkám, ale jsem z Minnesoty, to je jižně od Neandrtálců ..:-) " Na tohle se podívám kdykoliv a pokaždé mě to pobaví..takhle si představuji romantickou komedii..protože mě baví už dobrých 16náct let....jediné DVD, které jsem si v Americe koupila....Moira Kelly je roztomile nesnesitelná a chemie mezí ní a D.B. Sweeney je kouzelná! Většinou mi český dabing kazí zážitek z filmu..v tomhle případě mohu říct, že je PŮVODNÍ dabing je velmi povedený...prostě plnej počet!

Rivalové

Rivalové (2013)

MASTERPIECE!!!! Úplně nevím, co napsat, abych se tady neopakovala, tak to napíšu né moc erudovaně - prostě to žeru! Všechno to do sebe zapadá jako puzzle...musí se líbit i absolutním lajkům motorsportu (za kterého se považuji)! Soundtrack je pecka a hrozně se mi líbí grácie a noblesa jakou dala Alexandra Marlene! Kdykoliv se na to ráda podívám a kdo nefandí Nikimu tak....

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

EPIC! EPIC! EPIC! Monstrózní závěr úžasné trilogie! Velkolepá podívaná, notná dávka emocí, hans zimmer je naprosto neuvěřitelný, co dokáže složit! Herecké obsazení výborné, efekty, střih, kamera...chci to vidět znova! Klaním se Nolanovi, až nosem ryju o zem....

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

"We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off." SÍLA!

Joker

Joker (2019)

Joaquina sleduju léta. Léta ho obdivuju a uznávám. Viděla jsem všechny jeho stěžejní snímky a vždycky jsem ho milovala, bez ohledu na to jakýho úchyla zrovna hrál. Když nepochopitelně nedostal sošku za Walk the line, tak zklamání snad aspoň trochu zmírnilo Grammy! Tentokrát to ale vyjde! Musí! Jako Joker posouvá hranice herectví zase o laťku výše, né že bych však od něj čekala něco jiného. Ponurá atmosféra filmu se mi moc líbila, scénář byl svižný a originální, samotný vývoj postavy hezky vykreslený a špičkový soundtrack a kamera. Já na to musela jít dvakrát do kina, se jinak nedalo. Na druhý pokus jsem si to i více užila dokonce. Phillips s tímhle psychologickým drama překvapil, jeho komedie jsem nikdy moc nemusela. Klobouk dolů! Jo a ty jeden geniální podivíne z klanu Phoenixů, kam chceš mířit příště?

Ovládací panel
8 bodů