Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie

Oblíbené filmy (9)

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Film má velmi dobrý scénář na námět povídky Hlídka od A. C. Clarka, dílo je docela záživné až na poslední půl hodinu nudy, kdy Dave vlétne s kapslí do monolitu a prožívá tam ten let plný světel, ale konec je zase geniální. Možná že moje hodnocení vylepšila i kniha 2001: Vesmírná odysea, kterou miluji. Každopádně dávám pět hvězdiček.

Ponorka

Ponorka (1981)

Das boot je prostě fenomenální film, který je dlouhý 216 minut a po celou dobu je záživný a nepřestane bavit. Filmu velmi prospěl dobří scénář a krásná hudba. Ponorku jsem sledoval originálu i dabingem, originál je rozhodně lepší.

Krise

Krise (1939)

Je to na svou dobu velice dobře natočený dokument, jenž i ze vzdáleného pohledu amerických dokumentaristů předpovídal budoucí chod dějin. Tvůrci chtěli původně natáčet milostný příběh smíšeného páru ze Sudet, ale když viděli skutečné poměry v Sudetech, rozhodli se svůj tvůrčí záměr změnit a stvořili dokumentární film o hysterických bojůvkách henleinovců a o celkové situaci v českém pohraničí. Téměř neodolatelně komicky působilo svážení starých Němců k volbám, z nichž mnozí ještě téhož dne zemřeli.