Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční

Poslední recenze (6)

plakát

Velká ryba (2003) 

Film od známého režiséra Tima Burtona, byl natočen v roce 2003. Je to klasické Burtonovské zpracování, jeho filmy člověk pozná vždy. Dalšími jeho povedenými filmy jsou například nová Alenka v říši divů, Střihoruký Edward nebo Karlíkova továrna na čokoládu. Hlavním hrdinou je zde Billy Crupid a Albert Finney. Jde o otce a syna, syna hraje Billy a otce Albert, jejich herecké výkony byly v tomto filmu nedostižné. Jedině díky nim, se dostal tento film v mých očích na první místo. Je to nádherná fantazy komedie, při které se člověk opravdu nenudí, vždy ho něco překvapí. Je nádherné jaké postavy si dokáže Burton představit, například babizna se skleněným okem, do kterého když pohlédnete, uvidíte způsob, jakým umřete. Na tomto filmu se mi nejvíce líbí detaily, jejich propracovanost, není zde vidět ani jedna chyba. Krásnou atmosféru doplňuje také hudba, která tomu dodává potřebu diváka, aby se bud bál nebo byl napnutý a nebo se jen tak bavil. Hlavní věc, která se mi líbí je to, že dokáže využít lidi, kteří se myslím stydí za své postižení, on je však využije tak, že člověk na ně hledí s obdivem.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Tento film je jeden z nových filmů, byl natočen v roce 2006. Natočil ho Guillermo del Toro, který mimo jiné je režisérem Hellboye nebo Blada. Je to mysteriózní dramatický fantazy horor, který svým příběhem člověka naprosto pohltí, avšak jak koho. Jsou zde části, při kterých se člověku hrnou slzy do očí, ale jsou zde také části, při kterých se člověk bojí. Hlavní hrdinkou, Ofélií, se zde stala Ivana Baquero, která hrála také ve filmu Nepřemožitelné zlo. Sergi López si zde zahrál roli, drsného španělského důstojníka. Film byl pro mne hrozným zážitkem, některé části mi připadaly moc drsné. Například, když mu žena, kterou hrála Maribel Verdú, rozřízne ústa nožem a on si potom sám jehlou a nití zašívá rozříznutou část svojí tváře. Člověk se vžije do role té holčičky, protože ona se díky tomuto fantastickému smýšlení snaží utéct do světa, kde se jí nemůže nic stát. Do světa, kde se cítí v bezpečí. Myslím si však, že Faunův labyrint není nijak zázračný film, teda alespoň pro mě nebyl. Je to zajímavý a jistě ukazuje spoustu věcí, které jsme možná také v dětství dělali, ale můj názor na něj je, že je to filmová slátanina.

plakát

Milk (2008) 

Tento film byl natočen v roce 2008 a natočil ho Gus Van Sant. Jeho dalšími filmy jsou Paříži, miluji Tě nebo Osudové setkání. Je to dramatický film, který je natočený podle skutečné události. Vypráví příběh Harveye Milka, který stál v čele hnutí gayů a lesbiček v celé Americe. Film ukazuje, jak to v Americe bylo, když lidé chtěli ukázat světu, že jsou také gayové a lesbičky. Chtěli právo, aby se nemuseli schovávat a mohli své city ukázat na veřejnosti. Hlavní roli zde ztvárnil Sean Penn, který hrál například ve filmu 21 gramů. Tento muž byl ženatý s Madonou a je zajímavé, jak dokázal zahrát homosexuála v tomto filmu, takovým způsobem, že by i mě přesvědčil, že je gay. Myslím si, že film je velice dobře natočen. Člověk, který nikdy nevěděl o situaci v Americe před legalizací homosexuality, se díky tomuto filmu může dozvědět vše. Pro mě to byl úžasný zážitek. Udělala jsem si obrázek na Ameriku, myslím si, že jsou to konzervativci a lidé co odsuzují ostatní, jakmile nejsou stejní jako všichni ostatní. Amerika jako taková netoleruje odlišnost ostatních a to si říkají nejvyspělejší světadíl světa, tímto mi spíše připadají jako nejzaostalejší část světa.

Poslední hodnocení (214)

Velká ryba (2003)

25.04.2010

Ztracené město (2005)

25.04.2010

Faunův labyrint (2006)

25.04.2010

Milk (2008)

25.04.2010

Volver (2006)

25.04.2010

Odpor (2008)

25.04.2010

Malá Miss Sunshine (2006)

25.04.2010

Invaze barbarů (2003)

25.04.2010

Absolvent (1967)

25.04.2010

Reklama