Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (917)

plakát

Super 8 (2011) 

George Lucas své filmy předělává a doplňuje. Spielberg je přetáčí a nebojí se s tím stáhnout i nadaného režiséra. A teď, co je horší? Nebýt té kamery, muselo by se to zákonitě jmenovat E.T. Mimozemšťan Epizoda 2.

plakát

Cesta (2009) 

Bez komentáře.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Půjdu proti proudu, ale nemohu jinak. Viděl jsem totiž jako první americkou verzi od Davida Finchera. A to je oproti tomuto nudnému, utahanému, televiznímu fláku vysokooktanová nálož. Nemám ve zvyku amerikanizovat, ale v tomto případě musím a je mi to upřímně líto. Nebýt remakeu, tak dám klidně za čtyři, protože se oba filmy opravdu snaží být co nejvíc věrné předloze. Avšak v přímém souboji na všechny strany, ať už se jedná o hudbu, herce, kameru až po režii, vítězí Fincher na plné čáře. Noomi Rapaceová nepřesvědčila a až na její charismatické rysy v obličeji nevidím jediný důvod proč nějak více tlačit kupředu její herecký výkon v tomto filmu. V dabingu docela peklíčko. Zklamání...

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Par minut po csfd projekci. Jsem nadseny,protoze jsem vzivote nevidel puvodni film a hlavne necetl knihu. A oboji si budu chtit doplnit. Ovsem silne pochybuji,ze muze byt Fincher prekonan. To nejlepsi z letosni zimy (a to i vcetne snehu,ktery v Praze chybi a dodal by tem chvilkam po filmu jeste lepsi atmosferu). Krizenec Sedm, Zodiaca a Social Network. Proste Fincher za 5*...Dva dny poté jsem si doplnil své filmové mezery, co se týče původního švédského filmu. A o to víc musím tleskat.

plakát

Město (2010) 

Netuším, jestli to nebylo tak skvělé kvůli dabingu, nebo kvůli tomu, že jsem v ten moment žehlil kupu prádla...každopádně obé, by ani na ráz, nemělo skvělý film zabít (u dabingu je to sporné, vím). Trošku zklamání...ale 100% koukatelné.

plakát

Drive (2011) 

Naplněné prázdno. Ještě jsem snad neviděl tak strašně brutální a citlivý film zároveň. Vztah mezi hlavním hrdinou a jeho sousedkou je tak překrásný, až se mi chce radostí brečet, že tohle ještě někdo vážně natočí. Film roku 2011

plakát

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) 

Nechutné triky, mdlý záporák a trošku slabší konec nedokáží přebít fakt, že se jedná o nejzábavnější díl série. Trojka nepřekonána, ale Cruise opět dokazuje, že nepatří do starého železa. Jinak pochvala za velmi nápaditou akci. Btw.: prznění Prahy se nekoná v tak velké míře, jak jsem čekal.

plakát

Warrior (2011) 

Neuvěřitelně dojemný film.Warrior se se svou emocionální linkou řadí k snímkům jako Million Dollar Baby, Rocky, nebo Wrestler. Společné mají jedno. Lidské příběhy. Zde se jich snoubí hned několik. A člověk vážně neví, komu fandit víc. Jestli sympatickému učiteli fyziky, který má krasnou ženu, dvě děcka a bankrot na krku. Nebo drsnému mariňákovi, který si dal slib, že se postará o ženu a děti svého zesnulého kamaráda z války. A do toho linka s přísným otcem, který si znepřátelil oba své syny, ale ze všech sil se snaží o nápravu...no, je toho trochu moc a může to vypadat jako klišé, ale komu to vadí? Tohle je srdcovka pro borce, co mají v hrudi něco víc, než jen horu svalů. A ten konec... Btw.: Neuvěřitelný Tom Hardy...nemůžu se dočkat dalších jeho filmů.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Nebudu tvrdit, že jsem se bůhvíjak těšil, ale Spielberg pro mne vždy byl zárukou, po všech stránkách, skvělé podívané. Někdy méně, někdy více, ale jeho poslední výplod jsem nějak nedokázal vydýchat. Už dlouho se mi nestalo, že bych měl v hlavě po konci filmu takové prázdno... . Paradoxem a ironií budiž, že to všechno je extrémně nadupané a vizuálně perfektní. Furt se střílí, skáče, nebo něco vybuchuje(už chápu, jak se Spielberg s čistým svědomím podškrábnul pod Transformers)...chvíli jsem měl pocit, že sleduji Indiana Jonese, poté zase Piráty z Karibiku a závěrečný figth na "ostří" jeřábů je celkem WTF. Co naplat, že všechna ta akce má množství nápadů, když její emocionální prázdnota a schematický průběh všechno zabíjí. A to nemluvě o postavách...neoblíbil jsem si nikoho a nikdo mě nezajímal. A třešní na ne moc chutném dortu je John Williams. Zřemě pryč jsou dny, kdy skládal jeden slavný motiv za druhým...Tintin nemá jedinou zapamatováníhodnou skladbu, smutné hlavně v případě, pokud by se chystalo pokračování. Btw. film bych rozhodně nedoporučil dětem, protože srandovního tam není téměř nic, ale zato násilím se nešetří. Btw. vol.2...raději Indiana Jonese nad hrobem, než dalšího Tintina.

plakát

Hlavně nezávazně (2011) odpad!

Čemu se to Portmanka, na maminčiny časy, upisuje? Hodně nudné, hodně mdlé a člověk, který psal scénář by zasloužil roli papíru do zádele. Ve srovnání s podobným "Kamrád taky rád, fail na všech čarách...