Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Nejupřímnější,emocemi nejnabitější a trikově jasně nejvytříbenější (velko)film léta.Slovo velkofilm není tak úplně na místě,protože opice jsou spíše komorní sci-fi sondou do duše jednoho opičáka,kterého už nebavilo neustálé lidské šikanování a pokusy.Abych byl upřímný,opicím jsem přes povedené trailery a pozitivní reakce až do zhlédnutí nevěřil nos mezi očima,ale síla výsledného produktu mě stejně nakonec nekompromisně smetla a já jen uznale kývu hlavou nad tím,co dokázal neznámý režisér a trikoví kouzelníci.Podobný film není v multiplexech k vidění každý den,tak si ho ve vlastním zájmu rozhodně nenechte ujít!

plakát

Ženy sobě (2011) 

Ve všech směrech sympatická appatowka,která dokazuje,že žánr hrubozrnných komedií se ještě rozhodně nevyčerpal,jen potřebuje zajímavé náměty a dobré obsazení.Jedno z nejpříjemnějších letošních překvapení.

plakát

Život v jednom dni (2011) 

Hezké,nápad zajímavý,ale ve výsledku stejně nemá tento film výraznější smysl.A sny o krásném dárku youtube generaci se rozplynuly.

plakát

30 minut nebo méně (2011) 

Čekal jsem nekompromisní komediální nátěr,který naplno využije eRkového ratingu,dostalo se mi slaboduché řachandy,která ani na okamžik nedává znát,že je od tvůrců parádního Zombielandu (občas to zachrání rychlomluvka Eisenberg,ale ani on není všemocný).Jedno z velkých letošních zklamání,které nudí i při stopáži 83 minut.

plakát

Američan (2010) 

Už v Control dokázal Anton Corbijn,že umí úžasně malovat krásné obrazy a pojit je s filmovým vyprávěním.Američan má své mouchy,jako asi každý podobný experiment,ale ty nakonec dokáže zahladit Clooneyho charisma a režisérův talent.Ve výsledku velmi dobré,škoda předvídatelného konce,mohlo to být vynikající.Corbijna každopádně dál sledovat.

plakát

Ať vejde ten pravý (2010) 

Z řemeslného hlediska tomu filmu těžko něco vytýkat,Reeves natočil v podstatě výborný film.Karanténa byla ovšem taky v podstatě výborný film,ale těžko ji za něj považovat,když si člověk uvědomí,o jak zbytečnou americkou verzi jde.Chloe Moretz výtečná,jinak jen a pouze zbytečný film.

plakát

Biutiful (2010) 

Skvostný Bardem nedělá celý film a díky nulovému spádu a okaté snaze natočit hlubokou artovku se Biutiful v mých očích nikdy nezbaví nálepky jednoho z nejzbytečnějších filmů posledních let.Iñárritu má rozhodně na víc.

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Dokonalé ve svém minimalismu,úžasně smutné ve svých emocích a bezchybné v hercích.Ryan Gosling a Michelle Williams jsou De Niro a Streep nové herecké generace.Upřímné,silné,zdrcující.Ostuda českých distributorů a nejlepší nezávislý film posledních let.

plakát

Bouře (2010) 

Vizuálně bezmála tarsemovské,bohužel žánrově brutálně neujasněné a přehnaně ujeté.Možná to byl režijní záměr,ale pokud Julie Taymor někdy chce skutečně naplno zužitkovat svůj nezpochybnitelný potenciál,bude si muset ujasnit,co chce vlastně točit a ne jen zběsile vršit nápady.Protože Tempest je ve výsledku stejně nevyrovnanou záležitostí jako Across the Universe.

plakát

Bunraku (2010) 

Místo vybroušené,silně stylizované a hvězdně obsazené stylovky jsem dostal nudný blábol plný přebarvičkovaného hnusu,který by se asi hodně líbil Tarantinovi.Jak je ale známo,já a Quentin si tak úplně nerozumíme,takže...