Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Obsahy (7)

Szerelemtől sújtva

Szerelemtől sújtva (2003)

Drama o mladé ženě a jejím postarším milenci. Komorní příběh se odehrává v jediném bytě, kde je obvykle pouze jedna osoba, a druhá lidská tvář se objeví až na konci příběhu. Napětí roste, jak hrdinka bojuje se svou minulostí, se svými sny, se svou absurdní situací. Je to tragický film o lásce ženy, a naprosto sobeckém postoji muže, který má svou ženu, domov, rodinu, a chce si držet i mladou milenku.

Kogyaru-gui: Oosaka terekura hen

Kogyaru-gui: Oosaka terekura hen (1997)

Hlavními postavami tohoto znepokojivého a hnusu plného filmu s nepřímočaře se odvíjejícím dějem jsou dva mladí zhruba dvacetiletí muži, kteří dělají špinavou práci pro yakuzu. Film má silně zavádějící název - ve snímku se neobjeví kanibalismus ani skutečné školačky. Ale s nadsázkou je to jedno z mála, co se tam neobjeví. Naši mladí perverzáci se nechávají unášet svými sexuálními a násilnickými choutkami a uskutečňují je. Jednoho dne však jeden z nich potká anděla bez křídel v podobě krásné dívky, a to je začátek konce.

Opal Dream

Opal Dream (2006)

Mladá dívka Kellyanne má dva imaginární přátele Poppyho a Dingan, se kterými tráví většinu času. S rodiči a bratrem Ashmolem se přistěhovali do Coober Pedy, které je známé jako hlavní australské město těžby opálu - otec se tu věnuje těžbě opálů, přestože se mu zatím příliš nedaří. Rodiče se rozhodnou dceřiných imaginárních přátel zbavit. Netuší však, jak vážné následky to může mít pro křehkou duši jejich dítěte i pro celou rodinu. Film vznikl podle knihy "Poppy and Dingan" anglického spisovatele Bena Rice.

Deviant!

Deviant! (1999)

Jak je těžké řídit se svým přesvědčením zjistí partička animovaných výtržníků v totalitní společnosti, kde každý musí dodržovat přesně daná pravidla.

Age 13

Age 13 (1955)

Vzdělávací film, hraný dokument podle skutečné události. Třináctiletý Ondřej žije s nevlastním otcem, který se o něj nestará a nerozumí mu. Vyrovnává se se smrtí matky. V den kdy zemřela, její rádio přestalo hrát a Ondřej naivně věří, že když ho opraví, jeho matka se vrátí. Ovšem napětí mezi ním a jeho okolím se začíná stupňovat.
Film vznikal za pomoci tehdejších odborníků z oblasti psychologie, justice a výchovných poradců.

Novelty

Novelty (2001)

Dívka dostane pantofle, na kterých jsou namalovány obličeje. Představuje si, že jsou to hlavy animovaných tvorů, žijících pod podlahou. Krmí je barvami z ponožek, rozčiluje s nimi svou mámu, a trestá je černými punčochami. Ale jednou se jí pomstí...

Do dalšího dne

Do dalšího dne (2001)

Dvaadvacetiletá Lynn žije u bratra v Berlíně. Tam si užívá výhod rodinného života, aniž by se na něm nějak zvlášť podílela. Nemá žádný životní cíl a žije ze dne na den. Přesto se jí daří probouzet zájem mnoha lidí svou bezprostřední a spontánní povahou. Její přítel David je pravým opakem. Nenechá si komplikovaným vztahem s Lynn narušovat náročnou plaveckou přípravu na mistrovství světa. Když Lynn pracující v restauraci potká korejského studenta Koji, věci se ještě zkomplikují. Přes jazykovou bariéru poznávají, že společně strávené chvíle pro oba hodně znamenají.

Reklama