Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Obsahy (3)

Tange Sazen yowa: Hyakuman ryo no tsubo

Tange Sazen yowa: Hyakuman ryo no tsubo (1935)

Příběh vypráví o starém hrnci, který na dně obsahuje mapku ukrytého pokladu v hodnotě milionu ryo. Nejstarší syn Yagyu, netušící o tomto tajemství, dává hrnec svému mladšímu bratru jako svatební dar, v domnění, že je bezcenný a nakonec ho prodá manželka bratra vetešníkům. Hrnec poté skončí v rukách Yasua, malého chlapce, jehož otec byl zabit, když ho měl chránit rónin jménem Tange Sazen. Při hledání pozůstalých se střetnou malý Yasua a rónin Tange Sazen, který si malého chlapce s milionovým hrncem vezme k sobě.

Ninjo kami fusen

Ninjo kami fusen (1937)

Příběh se odehrává v období Edo, v chudinské čtvrti dnešního Tokia, kde chudý samuraj Matajuro žije z ruky do úst mezi stejně chudými lidmi z nižších společenských tříd. Matajuro, tráví každý svůj den hledáním práce u bohatého obchodníka , zatímco jeho manželka Otaki, vyrábí doma levné papírové balóny. Jedné deštivé noci, unese chudý holič Shinza dceru právě bohatého obchodníka a schová ji v Matajurově domě. Jejich zoufalý plán, požadovat výkupné za dceru obchodníka může mít vážné důsledky, pokud pokus o výkupné selže.
Film, který začíná a končí sebevraždou, je hluboce pesimistický a ukazuje, že život ve feudálním Japonsku byl těžký a krátký pro ty, kteří žili na dně společenského žebříčku.

Kurutta ippêji

Kurutta ippêji (1926)

Příběh penziovaného námořníka, který přijal práci v ústavu pro choromyslné jako správce právě proto, že je v ústavu umístěna jeho žena jako pacient, protože se pokusila utopit jejich dítě. Jednoho dne přijde do ústavu jejich dcera povědět jí o svém zasnoubení, což vyvolá mnoho otázek (např. proč je matka v ústavu nebo proč otec pracuje jako správce). Správce dohlíží na svou ženu a stará se o ní s nadějí, že jí pomůže k útěku.

Reklama