Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Devadesátky - Přiznání (2022) (epizoda) 

A je to... Dost dlouho předtím mě nic tak nezaujalo, jako tenhle seriál. Poslednímu dílu bych sebral půl hvězdy za závěrečný "song" (Brichta, Lucie, Alice, Střihavka - bomba!!! Skladbu z předposledního dílu jsem v životě neslyšel, až tady a ani nevím, kdo to tam pěje), protože popravit to rapem je prostě svatokrádež :-) Jinak jsem si seriál užil jak babičky Ženu za pultem. Spokojen velice

plakát

Devadesátky - Král diskoték (2022) (epizoda) 

Ani nedutám u tohohle seriálu! Druhý díl za mnou a už se zas nemůžu dočkat třetího! Obsazení absolutně perfektní od prvního do posledního. Trochu mě mrzí, že Michal Novotný v roli Jonáka nejspíš skončil, pokud ještě nebudou nějaké flashbacky, protože, pokud si dobře pamatuju, po Jonákově uvěznění jako by se nad ním zavřela voda... Ale bylo by fajn ho tam ještě vidět, je prostě fantastický!!!! Jen si nejsem jist těmi policejními Mercedesy, nemůžu si vzpomenout, jestli s nimi poldové v tehdejší době jezdili nebo ne...

plakát

Když draka bolí hlava (2018) 

1 hvězda za hezkou a sympatickou princeznu. Jinak bych dal odpad - ty 2 hodiny života už mi nikdo nevrátí....

plakát

Sabotáž (2014) 

Gratuluju, Arnolde! Větší debilitu jsem už dlouho neviděl, a to mám primitivní střílečky hodně rád, většinou jsem z nich nadšen!!! Dokoukal jsem to jen proto, že jsem byl zvědav, jak ta kravina dopadne. Jsa odkojen Komandem, Predátorem atd. atd., čekal jsem asi hodně, ale tohle ne. Té skvadře totálních kreténů jsem to vyvraždění jednoho po druhém docela přál (a vlastně i to byl jeden z důvodů, proč jsem to dokoukal), ale to je tak všechno. Opravdu strašný!!!! Nedávám odpad jen kvůli Arniemu, protože tohle mu prostě nemůžu udělat.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Ze začátku jsem říkal, že očekávám totální pí....vinu. No, ve své podstatě byla, ale když jsem pak poznal, že jde o velice svérázně překopanou Zlatovlásku, začal mě film dost zajímat. A fakt mě bavil a občas i překvapoval - hlášky zvířat, zdařilá operace siamských dvojčat, či co to bylo, princezna jak odněkud ze squatu... Potřebuju ještě tak 1-3 zhlédnutí, abych to opravdu překousal a všechno zapadlo tam, kam má :-) Nechápu nějak ty "odpady" v komentářích, to znám teda horší věci, ale co, každého věc, já se fakt bavil a navíc zde hrají moji oblíbenci Jan Dolanský, Martin Stránský, Jitka Čvančarová nebo Hana Vagnerová (ikdyž ta zrovna moc vidět nebyla, což je škoda). Původně jsem chtěl dát pohádce 3-4 hvězdy, ale díky tomu, jak ji tady ta spousta absolutních filmových intošů, znalců a fajnšmekrů popravila, dávám plný počet!!! Na závěr si dovolím odcitovat část závěrečných titulků, která mě fakt pobavila (snad se trefím, ale něco v tom smyslu): "Všechny scény se zvířaty byly natáčeny s jejich výslovným souhlasem a všechna zvířata přežila ve zdraví". A to je dobře...

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

V prvním díle "Křeslo" je Ivušce (Kristýna Leichtová) 16 let. K vidění je tam pohádka seskládaná z různých LP desek, mj. je tam vidět deska Motörhead - Inferno, která vyšla v roce 2004. Ivě by tedy měly být 4 roky, podle toho kdy byl seriál natočen :-)

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Jeden z TĚCH filmů, který si pustím, když je mi zle na duši. Překrásná, herecky nabušená fantasy pohádka, která mi dokáže vrátit dobrou náladu svým osobitým humorem. Vynikající Michelle Pfeiffer v roli čarodějnice, Robert De Niro coby teplý kapitán, přenádherná Claire Danes jako spadlá hvězda. Musím dát plný počet bodů.

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Už hodně dlouho jsem se u pohádky takhle nezasmál. Při každém "dobrý den" záchvaty smíchu hraničící se srdečním kolapsem (celá rodina jsme na tom byli stejně), každá scéna, kde je pan Pavel Kříž, je absolutně neskutečná (ostatní páni herci i paní/slečny herečky taky samozřejmě vynikající). Pohádka, v jejímž průběhu jsem prostě odložil konzumaci čehokoli, čím by se dalo udusit nebo utopit. Pohádka, od které jsem nic moc nečekal a na kterou jsem se šel koukat zpočátku jen kvůli slečně Josefíkové. Pohádka, kterou si znovu moc rád pustím hlavně tehdy, když mi bude zle (a na tyto stavy už mám blu-ray Probudím se včera). Vynikající!!!! Plný počet!!!!!

plakát

ABBAmánie (1977) 

Pamatuju si, jak jsem na tenhle film šel do kina se sádrou na noze ve třetí třídě ZŠ a jakožto tehdy jejich ortodoxní posluchač jsem z toho byl celkem dost odvařenej. Jasně, že z titulků jsem měl prd a tím pádem mi příběh unikal, šlo mi hlavně o muziku, kterou jsem ve volném čase sjížděl nonstop a taky vidět na plátně mojí platonickou lásku Agnethu Fältskog :-D . Lístky na tenhle film byly ve své době sehnatelné asi tak, jako lístky na Cimrmany dodnes, ale máma je někde vyšašila a šlo se... Ikdyž bych se teď označil za ortodoxního rock/metaláka, hudbu těchto švédských sympaťáků miluju dodneška. Jsem moc rád, že tenhle film vyšel. Nemůžu jinak, než dát plnou palbu.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Inkvizitor zvedá svůj kříž, horší, než mor - inkvizitor. YEEEEEEEAAAAAHHHHH!!!!!! (refrén skladby "Kladivo na čarodějnice" pražské kapely Törr). Nevím, jak se to stalo, ale poprvé jsem tenhle film viděl v květnu 1989, ještě před pádem komunismu, takže oficiálně zakázán, a to na vojně v kině!!!! Potom se mnou dlouho nebyla řeč. Něco tak absolutně temného a hnusného jsem do té doby neviděl. Odpudivé, hrůzostrašné, deprimující... Strašně moc si vážím pana Kemra a jeho dokonalé herectví a nezaměnitelný hlas absolutně miluju. Ovšem tady???!!!! Tady jsem ho doslova nenáviděl a v tom je naprostá síla jeho dokonalého herectví! Vůbec mi nejde na mysl, že v té době točil tohle a (možná současně s tím, protože je to plus/minus ze stejné doby) seriál Chalupáři, kde hraje tak hodnýho strejdu, že ho naopak člověk zbožňuje :-D Temné a dokonalé veledílo!!!