Reklama

Reklama

Arnold Schwarzenegger vede elitní zásahovou jednotku amerického protidrogového úřadu DEA. Její členové jsou zkušení, ostřílení a dobře sehraní profesionálové. Navzájem si kryjí záda a dokáží si poradit v každé nebezpečné situaci. Nebo si to aspoň myslí… když během zátahu na skrýš drogového kartelu zajistí 10 miliónů dolarů, rozhodnou se je nepřiznat a tajně schovat. Vyšetřování nic neprokáže a po několika měsících se všichni vrací zpátky do služby. To je důvod k oslavě. Jenže peníze nejsou na svém místě. A někdo začne zabíjet jednoho člena týmu po druhém. Kdo je tajemný vraždící sabotér? Podaří se ho odhalit a zastavit, než všichni zemřou? A jaký je skutečný důvod vraždění? (TV Prima)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (581)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po Konečné a Plánu útěku, zde máme třetí Schwarzeneggerův film od návratu z politiky, ve kterém si zahrál hlavní roli a musím říct, že pokud si i jeho další snímky udrží minimálně tuhle úroveň - máme se na co těšit. Sabotáž je krvavý thriller s dobrým příběhem a zanedbatelná zde není ani akce, která působí velice reálně a ani v jedné scéně není zbytečně přehnaná (narozdíl od jinak skvělých třetích Expendables). Není to ale jen klasická střílečka - film má napínavý děj a docela překvapivý závěr. Finální scéna z baru, pak dává vzpomenout na Williama Munnyho a Arnieho poslední pohled před závěrečnými titulky, nepotřebuje žádných slov a povyšuje film o level výš. Já jsem si přišel na své a moc nechápu zdejší hodnocení, které vůbec nevypovídá o kvalitách filmu. Hodně silné čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ty sračkoidní scénáře Skipa Woodse semelou opravdu každého. David Ayer si navíc po výtečné Patrole připisuje svůj výrazně nejslabší snímek, který se po slibném úvodu propadá do čím dál většího scenáristického bahna, co nedává smysl. Režie je matná, postavy neskutečně otravné a herci vlastně nemají ani co hrát, Člověk se až diví, že se zde ukáže tolik povědomých ksichtů, když takový Terrence Howard zde prohodí sotva pět vět. Velké zklamání a zasloužený propadák. 50% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Arnold se po návratu z kanceláře guvernéra rozhodl točit zajímavý filmy. A musím říct, že mu to docela jde. Ayer je totiž dost zajímavý režisér na to, aby v jeho filmech stihl vyniknout. Sabotage totiž nemá nijak náročný příběh. Arny tu má na starost bandu bukvic, kde jeden je debilnější jak druhej. Respektive jsou to všichni strašný paka. No a tahle jednotka je údajně tou nejlepší protidrogovou jednotkou v Americe. Co se ale stane, když všichni začnou umírat dost divnými způsoby? Arny to jako největší z největších začne řešit a konečně se skrz všecky ty roztrhaný těla najde také cesta k tomu, aby mi film přišel trošičku sympatický. S takovou realističností třeba pro změnu není vůbec žádný problém. V tu chvíli se totiž rozjíždí solidní kriminálka, kde se v tom nejvíce vyžívá právě Arnold a právě v ten moment já jsem přemýšlel, jestli se mi ten film vlastně líbí nebo nelíbí. Akce totiž není vůbec zlá. Horší je to s herci, kde jedinej, na koho jsem zvědavej, je snad fakt jenom ten Arnold. Díky němu se to ale nakonec zvedlo na solidní čtyři. Mám ho rád a tady to na jeho postavě vysloveně stojí, což mi udělalo radost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kondice nečekaně krvavé Sabotáže závisí na kondicionálech. Kdyby se nesnažila neustále vystavovat své dvě obrovské bimbající se koule, které ji táhnou ke dnu. Kdyby se Ayer nespolčil se Skipem Woodsem (jako by se orel vydal na lov s kulhajícím pštrosem). Kdyby producentské akce-chtivé zásahy z toho neudělaly místy pomatený mišmaš. Kdyby kompletní herecké obsazení nebylo největším castingovým omylem dekády. Pak, v jiném čase na stejném místě, možná… Holé pleco Arnie si vybral slabší hereckou chvilku, ale ta nám, řekněme si na rovinu, trvá od roku 1969.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Páni, tak toto bola super krvavá a drsná akčná jazda špinavým prostredím drog a rôznych nechutností. Filmu vládne drsná "mluva", nadávky a husté vtípky, síce sa niekedy niečo takéto vyskytne aj v iných Švarcíkových filmoch, tu toho však bolo bezkonkurenčne najviac. Ich koncentrácia vás prikvačí na stoličku a celý čas riadne prefackáva. V tomto smere vynikol hlavne Joe Manganiello, ktorý zatienil aj Arnyho. Naproti tomu mi tu vadila Mireille Enos, ktorá tu pôsobila ako päsť na oko, jej husté reči som nezhltol, skôr tá jej "drsnosť" a "hrubosť" iritovali. Vôbec sa sem typovo nehodila. Celý film sa preto každým svojim akože hustým slovom utápala maximálne iba ak tak v trápnosti. Na jej miesto by som radšej preobsadil Michelle Rodriguez, ktorej by tá rola padla ako uliata. Škoda. Čo sa týka dejovej linky, tak na akčný film bola prekvapivo dobrá, zaujímavá a ladená do celkom slušnej krimi roviny s mierne prekvapivým vyvrcholením. Jej súčasťou bola samozrejme častá akcia a napätie. Arny opäť dokázal, že ešte nepatrí do starého železa, aj keď vo filme je už jeho vek riadne vidieť. Stále však točí skvelé filmy, len tak ďalej. 80/100 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Film ohlásili pod názvom Ten, jeho pracovný názov bol Breacher, no nakoniec bol počas postprodukcie premenovaný na Sabotage. (m.a.t.o.)
  • Jedno ze střežených tajemství o filmu je skutečnost, že je založen na příběhu Agathy Christie s názvem "A pak tam byl žádný". (vofo)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (více)

Reklama

Reklama