Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (177)

plakát

Čas sluhů (1989) 

Skvělý psychologický film s absolutním hereckým výkonem krásné Ivany Chýlkové. Myslel jsem prvně, že je film o něčem jiném, ale k milému překvapení jsem si to s něčím jiným spletl:-) Nezklamal ani Karel Roden. Film je místy až sám jemně psychadelický, dopomáhá tomu skvělá klasická hudba.

plakát

Terminál (2004) 

Spíše jako romantická komedie než nějaká pravda působí tento film. Dívatelný byl, ale spíše pro milovníky lovestory, nereálných příběhů, utírače slziček a filmové barbárky, kteří mají rádi filmy třeba s Hughem Grantem:-)Steven Spielberg je i po tomto "neúspěchu" velikánem, ale bohužel v poslední době točí více filmu spíše pro peníze než aby točil originalitu, na kterou jsme v jeho prvních filmech byli zvyklí (např. Duel, nebo Čelisti). Film neberu jako ztrátu času, ale jako film, u kterého absolutně nemusím přemýšlet a takové filmy mi prostě nesedí.

plakát

Život je krásný (1946) 

Filmy Franka Capry mam velmi rád, ale tento patří mezi ty, ve kterých jsem se trošku ztrácel. Rozhodně film za shlédnutí stojí, ale jiné jeho filmy mám raději.

plakát

Kolja (1996) 

Nemohu film ohodnotit jinak. I když jsem film viděl asi 5x, tak pokaždé mi film něco dá. Super herecký výkon malého Kolji, na to jak je složité s dětma operovat bylo toto excelentní. Zdeněk Svěrák taky nezklamal. Film u kterého se člověk nenudí, který je ze všech stran zajímavý, v kontextu jsou vtipy, kterých jsem si všiml až při zatím posledním shlédnutí. Sice Obecná škola je ještě trošku lepší, ale i tak Kolja rozhodně patří mezi špičku porevolučních filmů.

plakát

Noc oživlých mrtvol (1968) 

Slabý béčkový horror, který nemá ani scény nahánějící husí kůži, ani lekačky, vlastně ani pořádný děj. A stři filmu mi příjde velmi špatný. Bohužel jsem se nudil

plakát

Zrzavá veverka (1993) 

Španělský film se naprosto lyší od filmů ostatních a proto jsem na každý snímek zvědavý. Obzvláště na snímky J. Medema, který mě doposud nezklamal. A zklamat se to nepodařilo ani v tomto filmu. Zajímavá zápletka, ale více slovy film popsat nedokážu.

plakát

Taxidermia (2006) 

Nevím co si mám o filmu myslet a strašně moc jsem se těšil, jak uvidím jaké hodnocení na csfd.cz film dostal. Nevěděl jsem, zda u všech položek bude odpad a já bude jediný, kterému se film líbil, nebo naopak. Film byl natočený s doslova nechutnými scénami, ale nejnechutnější byla kapka z podpaží Maďarské závodnice v jedení:-) Film vypadal, jako by zaznamenal tři generace lidí hlavních hrdinů, ale vždy když někde byl hlavní hrdina, tak další generace nebyl jeho syn, ale jen prakticky příbuzní přes kamaráda. Vidím to tak, že asi se ještě týden pořádně nenajím z tohoto filmu:-)

plakát

Komando (1985) 

Film, který jako jeden z deseti jsem měl na videokazetě a v dobách mého mládí jsem ho viděl pořád dokola je sice dnes jen lehkou komedií než akčním filmem, ale i tak mu dám průměr kvůli tomu, že jsem ho v dětství miloval.

plakát

Rivalové (1996) 

Takova bykovina věru o ničem, ale jako dítěti se mi to kdysi libilo:-)

plakát

Noc na Karlštejně (1973) 

Odpočinková komedie z historie, kterou jsem dlouhá léta nechtěl ani vidět, ale sám nevím proč. Po shléhnutí jsem zjistil, že je to opravdu klasicka českých komedií. Ač humoru je pomálu, jde spíše o muzikál a hudba je rozhodně skvělá, často remakeovaná a nevědomky pěná v našich ústech:-)