Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (15)

plakát

Četník a četnice (1982) 

Odpad to není jenom z úcty k de Funèsovi a Galabruovi...

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Možná poněkud předpojatě, neboť jsem fanda. Nicméně výprava, hudba a triky si jen v tomto složení zaslouží 4/5 a když připočteme skvělého Billa Nighye (i když v zoufale krátkém čase), Helenu Bonham Carter a trio O´Hara-Rhodri-Thompson (jako Harry, Ron a Hermiona pod vlivem Mnoholičného lektvaru), je to všech pět. A že děj občas připomíná zaseknutou gramofonovou desku: sbalit-posunout-rozbalit-sbalit-posunout-rozbalit.... to se stává, když se ždímají prachy z takového fenoménu, jakým Potter je. Pro nás skalní fanoušky to sice znamená o dvě hodinky známých "faces" déle, ale bohužel tak dostává prostor scénárista, což u filmu podle knižní předlohy nevěstí nic dobrého. Takže tlachy, kterými jsou postavy nakrmeny, zní křečovitě a je vám stydno za chudáky herce, co to musí říkat... Pořád je to ale kvalitní film, na který mohou být tvůrci i herci právem hrdí.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Trochu zamrzelo, že finální střet Pána zla a Chlapce, který přežil přenesli z Velké síně a odehrál se beze svědků. Oproti knize dost suché - nikdo se neradoval. Jako by to byla samozřejmost, že Harry zvítězil. Snímek je jinak bravurně zvládnutý. Křivka napětí, jako malovaná, stoupá a klesá a udržuje chod děje ve správném tempu. Milé zakončení Seamusovy "výbušné" povahy odkazuje na Rowlingovské provázání všech dílů, Kamenem mudrců počínaje. Přestože epilog zahráli stejní herci, nevypadali směšně a Daniel Radcliffe zvládl i to: "Albus Severus Potter" s důstojností. Krásné zakončení série, se kterou jsem vyrůstala a kterou jsem i teď, po deseti letech od chvíle, kdy jsem četla první díl, neustále posedlá :)

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Nikdy jsem si nemyslela, že se podaří natočit film podle knihy, který bude lepší než sama předloha. Matthew Vaughn to podle mě dokázal.

plakát

Já jsem Harry Potter (2010) 

Očividně se Daniel v komedii vyžívá. Dovede udržet "poker face" a člověk váhá, jestli mu doopravdy nepřeskočilo :)

plakát

Jumpin' Jack Flash (1986) 

Na cokoliv, kde hraje Whoopi se s chutí podívám a v komedii ona prostě válí. Je jedno, co říká, stačí jak to říká...

plakát

Královna Viktorie (2009) 

Výprava, herci, scénář, všechno se jim to povedlo a hudba je jednoduše geniální.

plakát

Leopardí žena (1938) 

Nádherná komedie, která nikdy neomrzí a ještě je dobře vypracovaná... Leopard? Baby! :)

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Tom Curtis a Jack Lemmon, Josefína a Dafné. To je symfonie a Billy Wilder geniální dirigent tohoto krásného kousku filmařské práce.

plakát

Nepokojní duchové (1999) (TV film) 

Čtyři ze sentimentu a taky proto, že je to jediný film, na který jsem za těch deset let, co jsem to viděla, nezapomněla...