Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

dyfur 

všechny recenze uživatele

ZNARODNENÁ ZAUJIMAVOSŤ - najprv mi bola uznaná -potom ju pridelil admin z neznámych dôvodov inému-dôvod mi nebol zdelený-so zaujímavosťou som prišiel ako prvý ,ale ani to nestačilo..................... 19.5.2013 16:03 smazat zprávu přesunout do složky Anonym od ČSFD posel Milý uživateli, tebou zaslaná zajímavost k filmu Žandár a žandárky (1982) byla právě schválena. Děkujeme za přispění. Text tebou zaslané zajímavosti: Filmovanie prebiehalo v Saint Tropez,v tejto poslednej časti zo série o žandároch,žandari zmenili starú žandarsku stanicu za novu - v novej lokalite: Rue François Sibilli 9-23, Saint-Tropez. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejslabší film s Louisem de Funésem a zároveň i jeho labutí píseň. Škoda, kdyby se rozloučil třeba Zelňačkou, byl by to konec pěkný. Ale taky to pořád není konec nejhorší - prý se měl natočit ještě sedmý díl, kde bychom měli tu čest s klišovitým dějem o cestování časem. Ještěže se tak nestalo. Ještě jedna lichotka pro tento díl Četníků - pořád lepší tento film než díly Policejní akademie bez Mahoneyho a celá trilogie Byl jednou jeden polda. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kvalita od prvního dílu série opravdu hodně klesla, ale já celou sérii beru jako nenáročné komedie, a tak ani proti Četnicím nic nemám. Sice už se dost fórů opakuje, některé jsou trapné, ale Funés a Galabru to pořád ještě táhnou a dobré momenty se ve filmu najdou. A četníci se zde setkají asi s nejnebezpečnějšími zločinci v celé sérii. Pobavit to stále dokáže. Podpis Mozek. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl četnické série. Samozřejmě opět chybí řada herců z prvních 4 dílů, ale ty v tomto díle nahradily četnice. A nebylo to zas tak špatné, ale už se tu vyskytlo pár fakt špatných scén (např. když se Cruchot povyšoval nad Gerbera). Navíc na Funésovi už bylo vidět, že věk nezastaví, už byl prostě starej. V tomto díle se nám vrátila také jeho žena Claude Gensac, ale to jak se mi ve třetím díle líbila, tak tady byla příšerná. Příběh byl trošku podobný jako v prvním díle, tvůrci se vrátili ke kriminální zápletce. Ono kdybych to hodnotil jako samostatný film, tak bych dal možná o hvězdičku více, ale když to porovnám s předchozími díly, tak tohle je jasně nejhorší díl série. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Poslední filmový počin velkého mistra oboru Louise de Funese před jeho smrtí , která je druhá nejslabší ze série četnických komedií , ale mistr dokazuje i zde , že je právem považován za jednoho z nejlepších komiků své doby. Velká škoda tohoto velkého muže , děkuji mu za nevšední a nezapomenutelné filmové zážitky. 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu se dvakrát objeví Škoda 110L, typ 717 z roku 1973 - při hromadné bouraččce a při ďábelské jízdě matky představené. (A.MacGyver)
  • Scenárista Jacques Vilfrid našel pro film námět, když se z tisku dozvěděl o výcviku žen v četnické škole ve Fontainebleau. Projekt, který otevíral ženám tuto možnost, byl ve Francii zahájen v roce 1981. (raininface)
  • Hlavný gangster, ktorý stojí za únosmi, sa pohybuje na invalidnom vozíku, pretože nemôže chodiť. Ale zhruba v 75. minúte, keď sedí na gauči a rozpráva sa s Cruchotom (Louis de Funès), je zreteľne vidieť ako bez problémov pohne oboma nohami. (AxelWers)

Reklama

Reklama