Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (242)

plakát

Food Evolution (2016) 

Dokument stejnou měrou o geneticky modifikovaných organismech jako o kritickým myšlení a zdravým skepticismu. Jak říká jedna z účastnic filmu - největším oříškem pro ni je porozumět tomu, jak, proč a na základě čeho činí někteří lidé svoje rozhodnutí. Větrný mlýny za oknama vědců a takový malý pizza efekt pro mnohý greenpeacáky. --- Pěstujte skepticismus; pokoušejte se dívat na věci ze tří, ze čtyř stran, než sami sobě uvěříte; schválně se sami sebe snažte někdy přesvědčit o opaku; kdy jste naposledy na něco změnili názor? --- To už jen tak obecně blábolím, protože tyhle základy mi film zase jednou vyhajpoval.

plakát

Mascots (2016) 

Jestli znáte Guestovy filmy Nejlepší show a Čekání na Guffmana nebo kultovní Spinal Tap, kde si zahrál, máte se na co těšit ;-)

plakát

Michael Moore in TrumpLand (2016) (divadelní záznam) 

Sakra něco takovýho sem nečekal :-D Jedna z věcí, po kterých máte chuť napsat, "teď už sem viděl všechno." Michael Moore dělá stand-up (!) v republikánským městečku. Občas vytáhne dobrej fór, sem tam předloží zajímavý fakta, postaví zeď nebo vypustí dron. Snadno tu najdete znaky společný s jeho dokumentama, ale říct v tomhle případě, že jde o agitku, by bylo nedostačující jako prohlásit o muslimských veganech, že jim nevoní slaninka. Ne, tohle je tak neskrývaně přestřelená, hlasitá agitace, že vkus by se jí nedotkl ani pětimetrovou tyčí. Ale chtěl bych vidět utopickej sitcom "MooreLand", ve kterým by se Michael stal na půl roku prezidentem, rozdal by ženám zbraně, posílal lidem trávu poštou a nemohl by nosit kšiltovky.

plakát

Welcome to Leith (2015) 

Ve vesničce vás bydlí pět a půl a jednoho krásnýho dne přijde šílenej nácek s nápadem, že když se jich tam se zbraněma nastěhuje tucet, převezmou nad váma vládu. A zblázněte se. Home invasion document.

plakát

Marc Maron: More Later (2015) (pořad) 

Ještě lepší než jeho předchozí stand-up, Thinky Pain. Boomer lives!

plakát

Finders Keepers (2015) 

Moje levá noha. Těžkotonážní Amík najde v grilu z výprodeje lidskou nohu, jenže její původní majitel ji chce zpátky a média z tý přetahovaný udělají velkou show. A přesně to dělá i tenhle dokument, dělá velkou přepálenou show o velký přepálený show. Není to o nějaký haksně na roštu. Je to filmová, mediální zábava se slow motion záběry, tklivou muzikou a mezititulky nenápadně napasovanými tam, kde vůbec nejsou zapotřebí. A nejlepší je, že vedle týhle hravý nadsázky nám dokumentaristi jako by mimochodem perfektně představěj všechny zainteresovaný charaktery, opravdu zajímavý postavičky, a my se najednou díváme na poutavý portréty odkrývaný postupně tak akorát, aby nás tenhle milej film držel až do konce. Kde nás čeká i nějaký to dobře sestříhaný poselství.

plakát

Louis C.K.: Live at the Comedy Store (2015) (pořad) 

Louie si někdy zhruba před šesti lety řekl, že každý rok zahodí veškerý svůj standup materiál a napíše úplně novou hodinu. Je to ambiciózní a obdivuhodné, ale letos poprvé ta nová hodina materiálu poněkud skřípe. Už v loňském vystoupení se nacházela nějaká ta slabší místa, ale tentokrát je to téměř celé opravdu průměr. Relativně jednoduché fórky a především překvapivě málo energie a výbušnosti v celkovém projevu... Jako by si to nejlepší nechával pro seriál. Takže fajn.

plakát

Too Many Cooks (2014) (TV film) 

Šílenost v osmdesátkovém stylu, která se totálně zvrhne...