Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční

Obsahy (4)

Pejsci z vesmíru

Pejsci z vesmíru (2009)

Film pohádkovou formou popisuje první fáze kosmonautiky, kdy byla místo lidí na orbitu odesílána zvířata, na kterých byla testována podpora života pro budoucí kosmonauty. Bělka a Strelka byli první živí tvorové, kteří se z vesmíru vrátili živí. Příběh je vyprávěn potomkem Bělky, kterého Nikita Chruščov daroval americkému prezidentu J. F. Kennedymu. Je v něm zachycen "odchyt" psů, jejich výcvik, který je inspirován výcvikem lidských kosmonautů a také samotný kosmický let. Jedná se o první ruský celovečerní film, provedený ve formátu 3D.

Lilovyj Šar

Lilovyj Šar (1987)

Vesmírná loď Pegas objeví ve vesmíru loď Černých poutníků, obávaných vesmírných nájezdníků. V lodi však naleznou pouze mimozemského archeologa Gromoseku a černou skříňku, která ukáže poslední minuty původní posádky. Jeden z poutníků rozbil fialovou kouli, ve které byl virus nenávisti. Tento virus okamžitě všechny nakazil a výsledkem byla válka všech proti všem. Později vyjde najevo, že Černí poutníci kdysi v minulosti umístili podobnou fialovou kouli na Zemi s tím, že exploduje v okamžiku, kdy se jejich loď k planetě znovu přiblíží. Pegas se spěšně vrací k Zemi a část její posádky - Alisja Selezňova a archeolog Gromoseka se vydávají do minulosti najít přesné místo umístění nebezpečné fialové koule a zneškodnit ji. Vydatně jim pomáhají pohádkové postavy, jež onu dávnou minulost Země obývají.

Gosťja iz buduščego

Gosťja iz buduščego (1984) (seriál)

Dětský miniseriál odehrávající se ve dvou časových rovinách. Školák Kolja se pomocí stroje času dostane z Moskvy 80. let o sto let do budoucnosti. Zde překříží cestu kosmickým pirátům, jež chtějí ukrást Melofon - přístroj používaný vědci pro komunikaci se zvířaty, jež je však v rukou pirátů velmi snadno zneužitelný, protože s jeho pomocí je možné číst ostatním myšlenky. Kolja se s pomocí robota Wertera vrací i s melofonem do své doby, kde se ho snaží před piráty ukrýt a ve vhodný okamžik předat Alici, dívce, jež Kolju s odstupem času z budoucnosti následuje a jíž byl melofon piráty ukraden. Piráti však v Časovém institutu odstraní robota Wertera a Kolju pronásledují.

Elektronkova dobrodružství

Elektronkova dobrodružství (1980) (seriál)

Profesor Gromov vytvořil podle fotografie v časopisu clapce-robota - Elektronika, který zatouží stát se člověkem a uteče. Náhodně se setká se svojí lidskou předlohou, chlapcem Syroježkinem a zkamarádí se s ním. Syroježkin robota z počátku využívá tím, že ho posílá za sebe do školy a nechá si od něho jinak posluhovat. Nakonec celý podvod vyjde najevo a Syroježkin musí nejen vše přiznat, ale také později, s pomocí spolužáků, najít samotného Elektronika, který je ukraden mafiánskou skupinou, jež ho chce využít pro své vlastní cíle.

Reklama