Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Všetečkovi (2015) (seriál) 

Vynikající pořad pro děti, který díky animaci baví i mě.

plakát

Temná věž (2017) 

Konečně jsem viděl Temnou věž. V komentářích často zaznívá "typický Hollywood". Z mého pohledu to není tak prosté. Je jistě znát, že tvůrci dostali určitý rozpočet, jasně danou stopáž a požadavek na standalone zážitek. Jenomže to, co se do filmu podařilo vměstnat podle mě rozhodně překračuje rovinu "typického Hollywoodu". Od náznaků na jiná Kingova díla až po zajímavé komentáře k tomu, co se dělo v knihách (tenhle film není adaptace knihy, ale přesto se dá vnímat jako součást canonu, jakkoliv to vyznívá zvláštně). Příběh je vskutku přespříliš přímočarý, ale rozhodně jsem si užil herecké obsazení Waltera i Rolanda. Hlavně scény, kde McConaughey zabíjí, jsou excelentní. Mimochodem, má pojmenování postavy Walter také netriviální příčiny? Doufám, že vznikne pokračování - ideálně v podobě seriálu.

plakát

Válečný oř (2017) 

Oceňuji nápad, stopáž i provedení.

plakát

Nezastavuj (2016) 

Vítěz formy nad obsahem. Velmi kvalitně zpracovaná vyvražďovačka s litry krve a zběsilým řevem.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Pokud je vaším životním cílem mít vetřelce za mazlíčka, jděte na tenhle film!

plakát

Varieté (2010) 

Tak přesně tento film ukazuje, nakolik je La La Land mistrovským dílem. Šaráda opepřená zaprášenými hvězdičkami možná byla v době vzniku unikátním filmem, ale nyní slouží jen jako kolekce videoklipů s vrtícími se zadky a vyztuženými ňadry. Pro velký úspěch opepřená ještě pohledným zasnoubeným mužem, jehož manželka je shodou okolností v zahraničí. Není to nadsázka, co mi vadí nejvíce, ale spíše směšné herectví a stupidní dialogy. Jako sérii videoklipů bych to hodnotil mnohem vlídněji.

plakát

Star Trek VI: Neobjevená země (1991) 

Podle mého skromného názoru je tento díl Star Treku společně s dvojkou nejlepší filmovou inkarnací "staré" posádky Enterprise. Film je plný celkem průhledných alegorií, nicméně to vykupují napínavý příběh a poutavé akční scény.

plakát

Skyfall (2012) 

Jako dlouholetý fanoušek bondovek jsem se snažil netěšit příliš - přece jen jsem v paměti stále měl katastrofu v podobě QoS. Ale Skyfall udělal vše skvěle. Pominu-li některé výtky (nekvalitní a zbytečné CGI), jedná se o ukázkovou bondovku, na kterou jsme dlouho čekali. Film obsahoval dvě pasáže, které jsem považoval za skutečně brilantně natočené. Jednak přestřelka u předsedkyně vlády, a pak samotné finále ve Skotsku. Kladně hodnotím závěr, který navnadí na pokračování jako máloco. Vlastně je tu ještě jedna výtka - už konečně se vraťte ke klasické "gun barrel sequence"!