Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (618)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Wow. Tady mluvíme skoro o hřebejkovsky špatné dramaturgii, respektive ošetření filmu, jaké v Americe odpovídá českému pojetí dramaturgie. Nekonečná expozice (která vlastně nikdy neskončí) a spousta naházených věcí. Ale asi není divu, když se nějakých sedm knih adaptuje v 95 minutách blockbusteru. Nejvíc obdivuhodné je, že film, který toho chce tolik stihnout, zvládne být tak nudný. Jinak ale hezká kamera u občasných exteriérů. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Každému kto prečítal literarnú predlohu tohto Kingovoho megarománu musí byť jasné, že Pištolník Roland Deschain nemôže byť černoch. Odporuje to mnohým pasážam z knihy. To že z Rolanda spravili negra úplne negovalo podstatu vzťahov hlavných postáv. Nejdem sa rozpisovať ako a nejdem tu ani vypisovať pádne argumenty. Za to mi táto zmršená sračka nestojí. Ak si prečítate geniálny Kingov opus magnum "Temná veža", tak pochopíte, že Roland Deschain nemôže byť čierny. Prečítajte si knihu a vyserte sa na tento filmový odpad! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, me to bavilo. Naprosto zapomente na Kingovu Vez, cetl jsem ji komplet a s ni to ma spolecnyho fakt minimum, ale jako beckovy akcni fantasy to funguje. Tvurci z knih vybrakovali ten naprosto totalni zaklad a ten jeste osekali, aby narvali pres ctyri tisice stran textu do 90 minut dlouhyho filmu a ve vysledku to je tak jednoduchej pribeh postavenej na zajimavy myslence, kde se vystridaj tak ctyri ruzny lokace, ale me to prekvapive stacilo. Tim, ze je vse nahusteny do 90 minut neni cas se zdrzovat nebo vykecavat, takze film krome povinnyho lehce nezazivnyho uvodu uhani svizne kupredu, triky jsou prekvapive hodne fajn (samozrejme na becko) a herci nenastvou. Kdyz se prenesete pres to, ze je pistolnik cernoch, tak neni Elba uplne spatnou volbou, McConaughey je vylozene libovej a Taylor v porovnani s jinejma detskejma hercema nesere. Akce je tu dost, zaverecne prestrelka je hodne cool, takze ja jsem vlastne spokojenej. Z pohledu vernosti k predloze to je samozrejme na odpad, z pohledu zabavnyho becka na jedno skouknuti vicemene bez vyhrad. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vyslovene ide o snímok len na zabitie času. Keby aspoň tá obsahová stránka bola zaujímavejšia, aby sa človek aj trochu pobavil. No jediné čo za niečo stálo bol hlavný záporák a slušná kamera. To však samo o sebe ešte dobrý film nerobí, hlavne keď uvážime, že samotný príbeh stál za milú bačkoru (nezáživné, nudné, žiadna epika, proste nič čo by zaujalo) a ostatní herci sa od práce nepretrhli. Podpriemer. 40/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VE STŘEDU VESMÍRU STOJÍ VĚŽ A CHRÁNÍ NÁS PŘED TEMNOTOU. ŘÍKÁ SE, ŽE ZBOŘIT JI DOKÁŽE MYSL DÍTĚTE…“ /// Kluk co vidí napříč světy, Pistolník a Muž v černém, který likviduje všechny, kteří ho následují… Asi jedinou chybou je, že jsem čekal něco dospělejšího. Srozumitelně podaná, vodsajpající temná fantasy, na kterou bohužel brzo zapomenu. Těší mě, že se ke Kingovi přistoupilo s úctou (i když samozřejmě nemá smysl srovnávat s knižní podobou). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knižní sérii od Stephena Kinga z let 1998 – 2004, neznám. 2.) Miluju jednohubky. 3.) Thx za titule „dragon-_-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kde má Jake (Tom Taylor) sezení s psychiatrem, je vidět na stolku zarámovaná fotka hotelu Overlook z filmu Osvícení (1980). (Damarus)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 2017 v Newyorském Muzeu moderního umění (v Manhattanu). (Varan)
  • Natáčelo se od dubna do srpna 2016 v Jihoafrické republice a v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama