Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Seriál asi nebude patřit do zlatého fondu, ale prakticky celou dobu jsem se u něj velice bavil a těšil se na něj. Když ho srovnám s ostatní současnou tvorbou televizních stanic v ČR - jednoznačně vysoký nadprůměr!

plakát

Kosmo - Triumf (2016) (epizoda) 

Čekal jsem konec všelijaký, ale tohle naprosto předčilo moje očekávání. Výborný závěr.

plakát

1612: Kronika smutných časů (2007) 

Tak výborné scény, kamera, střih a tak mizerný scénář. No při přihmouření oka se ve filmu dají najít i dobré věci. Vykreslení bitev je výborné, ale to je asi tak všechno. Meziscény s jednorožcem jsou v jedné chvíli nahuštěné na jedno místo, bez silnéjšího dějového motivu, ke konci filmu už je vídáme jen sporadicky a už nám nemají co říci. Také v ději velice důležitá postava španělského žoldnéře, který vlastně provází hlavného hrdinu celým dějem se filmu nedočkala lepšího vykreslení, dohromady o něm nevíme nic ve filmu se mihne v pár scénách ale pak dělá hl. hrdinovi učitele. Během děje se více dozvídáme o polském hejtmanovi, než o hlavním hrdinovi, vlastně se dlouho čeká jestli je dobrý nebo ten zlý. Taktéž jeho "vojenský trénink" mi nepřijde dostačující k předvedeným dovednostem. Nevím, scénárista asi dostal zakázku na vojenské scény a "nějakou tu omáčku", v tomhle případě se hodně blíží té univerzální hnědé.

plakát

Křižník Potěmkin (1925) 

Chcete návod na filmový trhák všech dob? Vezměte Křižník Potěmkin, udělejte kolorovanou verzi, vyčistěte obraz, nahrajte znovu Šostakovičovu hudbu v pořádné kvalitě a místo titulků film ozvučte. Myslím, že Avatara i s Titanikem strčíte do kapsy jedna dvě. Ne teď vážně, tento film prakticky nezestármul, některé scény by se dnes točili sice jinak, ale nevím jestli lépe. Na svou dobu, i na dnešek výborný filmový zážitek.

plakát

Avatar (2009) 

Vezmete americké dějiny osidlování a indiánských válek, děj šoupnete o několik století dopředu, jako hlavního hrdinu dáte přerostlé šmouly + klasickou zápletku amerických velkofilmů. Gratuluji, natočili jste Avatar!

plakát

Olimpius Inferno (2009) 

Ruská propaganda samozřejmě na snímku je , v době této recenze ale ještě nevišel americko - gruzínský film o válce v Jižní Osetii. Očekávám od něj vesměs tu samo propagandu, jako jsem viděl na tomto snímku. Jinak je film docela dobrý. Je vidět, jakou sílu mají v moderním konfliktu sdělovací prostředky. No dnes za 3.