Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (307)

plakát

Cesta (2009) 

John Hillcoat mě se svou Cestou těžce zklamal. Krásná náběhová šeď od začátku až dokonce:-( all in exclusive. Pořád jsem čekala, že se něco vyjímečného stane a ono.........., děsné lokace se divím , že jsem u toho vůbec vydržela, no a Viggo Mortensen se zas na natačení nemusel koupat. Tohle ztvárnění se mi ani za mák nelíbilo, šedivej opus o cestě, která nikam nevede. 3* je maximum, ale po ztránce kompozice i 2*.

plakát

Cestou lvů (1999) 

Po více než 30 letech od Volání divočiny, je zde nový film Srážce lvů zachycuje skutečný boj Adamsona za záchranů zvířat zvláště lvů, slonů........a nádherné přírody v Keni. Velmi poutavý příběh s nádhernou scenérii Afriky. Jak moc dokáže člověk milovat lvy a vytvořit si s ními tak úzky kontakt a obětovat vše. Herecké výkony byly dokonalé a Richard Harris jako Adamson (hrál třeba v Gladiátorovi) hrál jako by to byl jeho život. Nelze říct než , krása!

plakát

Coco Chanel (2009) 

Hrozně unylá ,okleštěná autobiografie Coco Chanel, kterou ztvárnila Audrey Tatou mezi dvěma muži, jednoho nechce a druhého nemuže mít, nijak oslnivé výkony od pánů . Bez jiskrného náboje, na který jsem pořád čekala a nic. Vyloženě špatný scénář, těžko říct co si o tom myslet. Z jejího tvůrčího invenčního období se defakto nedozvíme nic. Sama si nemyslím, že celý její život byl vyloženě extravagantní, ale tohle pro mě opravdu byla bída. Škoda toho převelice zprzněného dílka, takhle zpracovat téma Coco je pro mě osobně nuda a hrůza.To mě opravdu mrzí, protože jsem se moc těšila.

plakát

Co jsem komu udělala? (1984) 

Pedro Almóvodar mě nepřestane nikdy překvapovat, pořádná pecka, jako Glorie klasa Carmen Maura. Já tomu nikdy nebudu říkat bizardní příběh, stává se tolik věcí. On umí tak dokonale propracovat celý příběh a režii. I Madrid může být nevlídný jako jakekoliv město na světě.

plakát

Comeback (2008) (seriál) odpad!

Vítězný seriál,mám k němu naprostou vřelou averzi. Comeback říkejte mi vtipný a inteligentní sitcom. Nad takovou perlou se vždy rozplynu v extázi:-). Hraje sympatická česká herecká elita.V případě psychického nátlaku mi můžete pouštět pár dílů,aspoň uvidíte jak vyskočím z vlastní kůže. Uteču, vmísím se a udělám krtka, pšt potichu neprozradit mě!

plakát

Confucius (2010) 

Nemyslím si, že tenhle epický příběh, byl určen k tomu, aby naplnil kasy evropských a amerických kin, spíš těch ve východní Asii. Neobsahuje to na co jsme zvyklí, je to prostý průřez z 6 stol. př. n. l. za života mudrce všech věků čínského filozofa Confucia. Jenže je to epika, proto tohle zpracování působí trochu nudně a okleštěně. Hodně zachraňuje Yun - Fat Chow, který hraje působivě a maskéři na něm odváděli výbornou práci. Je určen, spíš pro užší okruh diváku, kteří vědí něco o konfucianismu. Mě se na to dívalo příjemně.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Velmi dobrá prace kamery, střihů, hereckých dialogů. Ctihodný občan G. Butler, bere zákon do svých rukou a dává tvrdě po právu americké justici pořádné kopance. Buttler ze sebe sice nevydal všechno, ale i snaha se cení. Jeho výkon dorovnává Jamie Foxx. Velmi napínavý thriller, škoda toho konce, kde docházel dech. Přiznám se že jsem občánkovi fandila, aspoň se mu podařilo bývalému advokátovi otevřít oči. Za originalitu i přes ten konec dávám 4*, ale je to těsně na hraně!

plakát

Čarodějky z Eastwicku (1987) 

Parádní klasika do nudného městečka přijiždí ďábelský Daryl Van Hornn - Jack Nicholson nespoutaný, živočišný, aby vstopil do života třem šarmantním kráskám Cher, Susan Sarandon a Michelle Pfeiffer dodal do života sladkost i hořkost. Degustátorské dílko, které si ráda pustím.

plakát

Černá kniha (2006) 

Velmi dobré, Carice Van Houten tu byla perfektní.Verhofen si to trochu přišperkoval, ale to mi vůbec nevadilo. Dobrý šálek čaje!

plakát

Černá labuť (2010) 

Black swan pro mě osobně nejbližší film režiséra D. Arofonského. Velké uznání pro kameramana v práci mezi zrcadly. Mrazivý a určitě né tak nestandartní snímek, než si mnozí myslíte. Kdo měl kontakt s baletem nebo tančí/tančil/ ví své. Síla podívané je v osobitém podání na hranici paranoie. Nekompromisně fascinující přeměna kompozice bílé labutě transformací do divoké, černé, okřídlené mě zmagnetizovala. Bravůrní Nathálie Portman, skvělá Mila Kunis a slizský šef baletu Vincent Cassel. Podmanivý zážitek, který si hodnocení 5* zaslouží.