Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (307)

plakát

Horší už to nebude (2006) 

Tohle je to co Marc Foster má točit. Originální, pustila jsem si to v angličtině a Will Ferrell mě ohromil svým anglickým hláském. V českém dabingu to opravdu není ono. M.Gyllehall drsná a roztomilá zároveň. Hoffman pořád třída a Q.Latifah ve své malé roličce poklidná lady a Emma Thompson výborná jako vždy. Harold Crick - It is my live, yeah of sure :) Harold.

plakát

Hořký měsíc (1992) 

Hořký měsíc patří mezi jeho nejlepší filmy. Je to můj oblíbený režisér. Spojit lásku, nenavist, nudu, frivolnost, lidskou sexualitu takovým způsobem je nádhera.Výborný scénář, brilantní dialogy, perfektní práce kamery. Naprosto skvělé výkony Emmnulle Seigner a Petra Coyote. V dalších rolích H.Grant a Kirstin S.Thomas. Má to neuvěřitelnou energii a mě naplno Bitter Moon polapil do svých osidel až do závěrečných titulků a byla to opravdu jízda...................!

plakát

Houbičky (2007) 

Slušný horor, příjemné překvapení, atmosféru to má a originalitu taky. Ale nečekejte , že se budete potit strachem.

plakát

Hráči se smrtí (1990) 

Flatliners je pořád taková časovaná tikající bomba a pro mě nestárné. Všichni hráli super, ale pro mě tam strašně zářil Kevin Bacon jako doktor ateista. Tady opravdu Joel Schumacher zvládl režii na výbornou a scénář je prostě parádní.

plakát

Hra na pláč (1992) 

Pro mě opět zásah do černého, Neil Jordan mistrně namixoval několik žánrů dohromady. Drží se tématu konfliktu mezi IRA a Anglií, ale tohle není vše. Herci výborní - Forest Whitaker jako černošský voják, kouzelný Stephan Rea dobrovolník Ira a Jaye Davidson. Za podmanivých písniček získává snímek opojné kouzlo. Za tažnou melodii, považuji píseň The Crying Game -použitá verze od Boy George. Zcela vystihuje vlastně podstatu zbytečného konfliktu, který může přinést jen slzy a není to jen iluze. Podlehla jsem tomu na plno takže 5*.

plakát

Hranice života (2005) 

Opravdu bizardní filmové provedení, ale skvělé. Už jen ten zážitek. Je to jako byste od začátku skládali puzzle a pak vám do něj foukné silný vítr a vy musíte začít znova, aby jste dotvořili pointu, kterou si ovšem může každý vykládat jinak. Právě tím, že Stay pro mě nekončil otazníkem to bylo příjemné překvapení. Nelze, než nepochválit vizuální efekty, špičkovou práci kamery. Neotřepané duo Naomi Wats a Ewan McGregor, hráli dobře, ale tentokrát byl tou vynikající jahůdkou na dezertu Ryan Gosling!

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Pro mě opravdová perla, která navázalá na Emmerichuv film Hvězdná brána, se skvělými hereckými výkony! Pro mě nezapomenutelný Jack O´Neill v podání Richarda Deana Andersona, jeho skvěle hraná ironie, šarm a hlášky. Ostatní herci byli taky skvělí, mě tento seriál naplno vtáhl, moderní technologie, systém hvězdných brán, cestování v čase do dalekého vesmíru. Samozřejmě, že díly kvalitně kolísaly, ale co na tom u tak dlouhého seriálu. Pro mě byl a zůstane tenhle sci-fi seriál srdeční zaležitostí!

plakát

Chicago (2002) 

Celkém povedené, bavila jsem se , super scénka s Queen Latifah jak zpívá jako bordel mamá : )

plakát

Chobotnice (1984) (seriál) 

Výborný seriál, ukázka pravé mafie a zkorumpovanosti. Některé díly byly horší jiné lepší. Ale opravdu perfektní Michele Placido, skvěle propracované dialogy, akce je tam taky dost. Režie Damiano Damiani-skvělá volba. A krásná hudba Enrica Morricone na těch správných místech.

plakát

Idioti (1998) 

Za pro mě subjektivně asi nejzdařilejší snímek Idioti si Lars von Trier odnese mou pochvalu. Propojení dekadentní komedie až k dramatu tady vidím ten talent. Nelze se na něj dívat jinak než s nadsázkou, mylně je interpretován -Trier zde poukazuje svou agitkou na to jak mentálně postižení a idioti odpuzují společnost. " Možná se idiot v tobě cítí osamělý a hledá společnost, aby byl šťastný ". V každém z nás je uvnitř idiot, ale chceme ho pustit ven? Tak to vypadá, že dostal doživotní vězení, i když občas na nás šibalsky koukne z odrazu zrcadla. Neotřelé, přirozené, pobuřující, také výborná práce ruční kamery. Zaslouženě 5* na to, že pan režisér není má krevní skupina !