Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (307)

plakát

Princezny (2005) 

Fernando León de Aranoa a jeho Princesas. Na dlouhou dobu mě dostal tenhle intenzivní příběh o dvou ženách, jež si vydělávají prostitucí. Dvě princezny, španělka Caye a její nová hispánská přítelkyně Zulejma zprvu odtažité až kritická situace je spojí v přítelkyně. Princezny musí mít své sny a přání , aby přežily ! Když se jim ubližuje, jejich svět pláče. Dojemný příběh, kde nejlépe hrála Candela Pena, mě dojmul přes tolik příkoří ještě tolik víry v budoucnost. Po právu mnohokrát oceněný snímek.

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Zase porce napětí od Woodyho, tady byli fantastičtí Jonathan Rhys Meyers a Scarlett Johansson, ale i další protagonisté. No jo hra osudu, tak moc závisí na štěstí, na penězích, co láska? Silná porce mokka kávy, ale tu jsem si vychutnala a dám si ji znova. A tenis odložím na chladnější dny.

plakát

Vicky Cristina Barcelona (2008) 

Opravdu zážitek, jak to ten Woody se mnou dělá. Naservírovat mi mužného Javiéra Bardéma jako živelného umělce plného sexappelu a k němu S.Johansson, Rebeccu Hall a Penélope Cruz do Barcelony. To byla trefa do černého, 4*/50 a to jsem do konce byla jak dudek. Woody, že bys mě navnadil na Barcelonu:-)! wow

plakát

Flákač (1989) 

Opět mě režisér Gus Van Sant překvapil Drugstore Cowboy je slušné feťácké krimi. Všechny zde zašlapává Matt Dillon herec nadprůměrného kalibru. Co se drogové tématiky týče je tak trošku zahalena do mlhy. Ale Sant tomu vnukl svou specifickou jiskru v podobě pověr a skvělé hudby.

plakát

Jako dým (1999) 

Jane Champion se snažila a je to vidět. Kate Winslet hraje roli dívky opoutané indickým guru úchvatně, rodina to nevzdává a posílá za ní poslední záchranu Harvey Keitla nebetyčného svůdníka a začíná hra kočky s myší. A Kate umí použít ženské zbraně. Vyprahlá poušť a poutavý příběh, který mě držel u obrazovky až do konce.

plakát

Vtip (2001) (TV film) 

Zvláštní film s produkce HBO, trochu jsem s tím bojovala jako s cynickým vtipem. U čtvrtého stádia rakoviny, většinou bývají i metastázy a léčba bývá spíše jen pokusem ala králík. Emma Thompson hrála velmi dobře, své hoře si zmenšuje citací svého oblíbeného básníka pro sebe a diváky - útrapy chemoterapie, lidskost a nelidskost personálu a vědouc, že příjde den odchodu. Tohle není film plný napětí, ale takový básnický esej o lidské smrtelnosti a zranitelnosti a strachu ze smrti.

plakát

Mocná Afrodíté (1995) 

Woody Allen opět za kamerou i ve filmu, paráda. Naštěstí se jen zlomková část točí kolem rodinného děje s manželkou, kterou ztělesnila Helena Bonham Carter moc mi zde neseděla. Když se děj stočí na setkání Lennyho s atraktivní Lindou jež se živí prostitucí. "Ty si myslíš, že jsem hloupá? ne určitě skvěle ovládáš felaci". Antické vsuvky se povedly, Woody má na to prostě čuch. Co nezvládl Lenny, zvládné Afrodité. Celkem povedené dílko, i když né to nejlepší z jeho filmografie.

plakát

Jízda smrti (2007) 

Nebylo to vůbec špatné, jen to chtělo doladit scénář, potenciál by byl vysoký. Příběh se převážně odehrává v metru, kdy lidé jež jsou členy náboženské sekty dostanou na pager vzkaz : takže berou do ruko kříže s ostrými meči, jež mají zabíjet ve jménu očisty. Osobně si myslím, že herci by to uhráli i líp, ale nebylo tam dost prostoru, což není v hororech nic nového. Dávám 4*, přestože konec vyzýval v pokračování.........!

plakát

O nosaté čarodějnici (1984) (TV film) 

Tahle pohádka sice nemá žádné honosné interiéry, zato má duši a vtip. V roli čarodějnice bohužel již zesnulá L.Kozderková , která do svých osidel polapí prodávajícího zelináře Jakuba / O.Havelka pro svou nenasytnou několikahlavou Emilku. Bramboráčky? Lívanečky? no jo notuje si Jakub: "Není lehká věc upect lívanec....". Zábavná pohádka pro všechny generace, moje babička by Emilku vykrmila:-).

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Podle známé knihy My děti ze stanice Zoo, ta je fajšmekrová. Jiná adaptace ne zcela podle podle knihy na filmové plátno mě překvapila , už jsem měla ten příběh v hlavě pomocí vlastní fantazie. Ale zklamaná jsem vůbec nebyla-Natja Brunckhorst zahrála Christiane skvěle. Noví přátelé v Berlíně, první láska a cesta dospívání provázená drogami. Končící na intravenozním háčku. Lehce se začíná, težce se končí a dospívající si na drogy musejí vydělat nejstarším řemeslem na světě. Skvělá hudba enffan terrible ďábelský Davida Bowie a tohle zpracování bylo bravurní.