Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Největší z Čechů

Největší z Čechů (2010)

Tak tohle se opravdu povedlo. Humor skrytý za drobnými gesty a rádoby neškodnými poznámkami, mě v kině po dlouhé době od srdce rozesmál...To se moc často nestává...Zkrátka, jde to i bez velký hlášek. Ovšem na "kuli kuli kuli" se nedá zapomenout. Nevynechám příští příležitost shlédnout to znovu. Možná, že se letos akademikům podaří nezapomenout ;-)

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Patří mezi Kubrickovy top filmy. Asi nejlepší film o násilí, protože ho nezobrazuje bezhlavě jako ostatní snímky, ale zabývá se jím. A paradox na závěr. Alexe vyléčí, omluví se mu, odmění ho a on bude jako dřív, což není nejpovzbudivější. To už si ale musí každý domyslet sám. Kdo četl Burgessovu knihu ocení film ještě víc.

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Nečetla jsem to a číst to ani nebudu. Jinak si to už představit nedokážu. Jeden z nejlepších českých filmů za hodně dlouhou dobu a já za něj děkuju. Prolínání skutečných dialogů s hereckými replikami, bomba! Kdyby Karamazovi získali všechny české lvy, nebylo by divu.

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Další skvělej pocit z toho, že se tuhle v neděli večer vyplatilo vykopat do kina. Barcelona. Láska. Woody. A skvělá hudba. One more time, please!

Černý Petr

Černý Petr (1963)

Nemilovat tenhle film by byl hřích. Historky o maloměšťácích se povídaly vždycky, ale Forman to hodil na plátno. "Ahoj, smím prosit?"..."Vždyť nehrajou" ...."Ajo, tak já přídu potom". Reálné situace stydlivého dospívání, je to tak normální, že by nikoho nenapadlo to natočit. Jeden se našel.

Intimní osvětlení

Intimní osvětlení (1965)

Film, který nezevšední. Jen mám pocit, že pro publikum zůstala Passerova tvorba ve stínu Miloše Formana.