Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Napoleon

Napoleon (1927)

Tento film je pro mne pozoruhodný jednak tím, že narozdíl od většiny životopisných filmů o Napoleonovi se soustřeďuje velmi podrobně na jeho mládí a končí na počátku prvního italského tažení, jednak na svou dobu fascinujícím technickým zpracováním. Prolínačky, houpající se a různě rozpohybovaná kamera, nadhledy (u některých si nejsem jista, jak je vlastně v té době natočili...), barevné filtry, impozantní masové scény, "širokoúhlý" rozčleněný obraz apod., to vše muselo působit v kině naprosto velkolepě. Ačkoliv je film extrémně dlouhý a některé scény by se zkrátit mohly, jako celek na mne nudně nepůsobil a s ohledem na dobu vzniku a na to, že jde o němý film, byl vlastně i dosti akční. Příběh je oživen různými epizodními postavičkami a nechybí ani humorné scény a různé alegorie (orel, bouře-revoluce), přesto se v hlavním ději celkem drží historické skutečnosti a většina postav vzhledově dost odpovídá. Albert Dieudonné působí opravdu uhrančivě. Líbil se mi i Abel Gance v roli Saint-Justa a také představitel Robespierra. Když člověk uváží, že se jedná o film téměř 100 let starý, je to obdivuhodné dílo a režisér odvedl neskutečnou práci, všechna čest...

Husar na střeše

Husar na střeše (1995)

Krásně natočený film a velmi působivý příběh. Zobrazení epidemie cholery a různých reakcí lidí na ni působí velice realisticky. Krajina Provence a kamenná městečka dokreslují atmosféru. Film je spíše náladový než akční, ale přesto je velice napínavý. Hlavní představitelé působí přirozeně a přesvědčivě. Opravdu pěkný filmový zážitek.

Soupeři

Soupeři (1977)

Vizuálně krásný film s velmi pečlivě propracovanými historickými reáliemi a kostýmy a působivým příběhem. Skvělé výkony obou hlavních představitelů. Mohu jen doporučit.

Očím skryté

Očím skryté (2016)

Krásný a působivý film s velmi přesvědčivými hereckými výkony a dokonale vystiženou dobovou atmosférou a reáliemi. Prostředí vřesovišť, hudba, vše do sebe výborně zapadá. Opravdu zdařilé a vizuálně krásné ztvárnění těžkého a tragického osudu sester Brontëových a jejich nešťastného bratra.

Jít krást koně

Jít krást koně (2019)

Skvělý film podle skvělé knihy. Podařilo se výborně převést na plátno zvláštní atmosféru a náladu tohoto románu, která mne nadchla už při četbě. Výborně vystižené dobové reálie včetně detailů každodenního života, přesvědčivé herecké výkony. Nemám co vytknout.