Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (85)

plakát

Sedam i po (2006) 

Líbilo. A moc. Fajn rozdělení do sedmi povídek dle sedmi smrtelných hříchů. Jednotlivé příběhy mají co říct, jsou podány mimořádně humorně a zvládnuty na výbornou také po filmově-technické stránce. Nemám výhrad.

plakát

Profesionál (2003) 

Dobrý námět, slabší provedení. Za plus považuji množství komických, opravdu vtipných scén, mínusem je pro mě přílišná táhlost filmu.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Příjemné pokoukání, ale zcela upřímně - zase nic extra. Eliška Balzerová s Lenkou Vlasákovou excelují, jenže to je tak vše, co si z filmu vezmete. Omletý příběh ze současnosti snižují časté trapné "vtípky", které už každý slyšel, časté trapné "scénky", které už každý zažil, časté trapné "pocity", které už každý cítil. Vůbec NIC nového. Úrovně čtyř hvězd snímek nedosáhne ani přes pěkné záverečné písně Charlie Straight.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Čtyřhvězdičkový námět krutě sražen na naše poměry nemístnou investigativitou amerického stylu

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Skandinávské snímky mi pravidelně dávají to, co hledám - novou cestu, nový příběh, neotřelost, originalitu, styl. Film Nielse Arsena Opleva podle románu Stiga Larssona není výjimkou. Kriminální příběh s thrillerovými, někdy až hororovými prvky má vše, co by mít měl - styl, atmosféru, děj, kvalitní herecké výkony, zajímavou dějovou linii. Jednu hvězdičku dolů dávám za to, že někdy hraje na efektnost, hraje si na něco víc, čímž, bohužel, není. Dvě a půl hodiny mi utekly velice rychle. Kdo potřebuje Hollywood? Já tedy ne.

plakát

Máj (2008) 

Sračka nehodná komentování. Dobové postavy a kostýmy naprosto neuvěřitelně na pozadí soudobé hudby Support Lesbiens?!! Podání strašné, herci strašní, režisér hrozný. Co to jako mělo být? 1 bod za místy pěkné podbarvení. PS: Hodnotím na základě prvních třiceti minut, více už sledovat opravdu nešlo. Jsem pro převod stěžejních literárních děl na filmové plátno, ne však touto cestou.

plakát

Ďáblova dílna (2007) 

Zajímavý, poutavě podaný příběh, nebo spíše nástin ne tak docela standardního života v koncentračním táboře. Výborný toner kamery, jen mě často rušilo nadbytečné dramatizující přibližování a oddalování kamery. Hudba ucházející. Kromě zoomování kamery a pár mezer v hereckých výkonech opravdu nemám, co bych snímku vytkl.

plakát

Legenda o vášni (1994) 

Takže... Zpracování velmi pěkné, řekl bych, tak na čtyři body. Avšak příběh slabý jako bílá káva mojí babičky. Hollywoode, styď se. Dávám tři, ale nechci vidět nikdy více.

plakát

Ukrutně šťastni (2008) 

Vždycky mám velikou radost, když vidím nějaký evropský film, který se svým příběhem, nebo třeba kvalitou zpracování bezezbytku vyrovná snímkům z Hollywoodu. Frygtelig lykkelig je jedním z nich. Výborný žánrový mix v čele s bravurním hereckým představením Jakoba Cedergrena. Největší plus: k dokonalosti dovedená kamera. Největší minus: příběh nedrží dostatečně pohromadě, po skončení filmu divákovi nedá nějaký určitý komplexní dojem, pocit.

plakát

Protektor (2009) 

Takže asi takhle: Nechápu boom kolem Jany Plodkové, to je herečka hodná TV seriálů, rozhodně ale ne kvalitních filmů. De facto to stejné platí o Sandře Novákové - její poslední dobrá role byla v TV seriálu Bylo nás pět. Marek Daniel zahrál, oproti tomu, co jsem předpokládal, velice dobře. Hudba byla opravdu výtečná. Stejně tak tonerem definovaná kamera. Co filmu tedy chybělo? Příběh. Celistvá dějová linie. Prakticky celou úvodní hodinu to byla jedna velká nuda, posledních třicet minut zapříčinilo, že o snímku bylo možno říct, že měl jakžtakž nějaký děj. Celkový souhrn: Od čtyř hvězdiček tento audiovizuálně výborně zvládnutý snímek dělí slabý příběh, respektive jeho slabé podání.