Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 245)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se ze mě snad stal skalní fanda Jiřího Vejdělka, ale v našich luzích a hájích je to nejlepší Woody Allen, co do vztahových komedií. Děj měl pro mě zcela opačný spád než pořadí aut, jaká Helena pomáhala roztlačit. Zatímco začátek přijel v ojetém favoritu, na konci si to Ženy v pokušení frčely našlapaným sporťákem. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Eliška Balzarová měla skvělý hlášky, ale chyba tohohle filmu byla v tom, že nejlepší hlášky nastrkali do traileru a člověk už se pak tolik nesmál. Šla jsem na to, protože jsem se potřebovala odreagovat od maturitní písemky, jinak bych na to do kina asi nešla. Podařilo se, jako odreagování dobrý, zasmála jsem se. Ale bylo to pro mě moc dlouhý celkovou stopáž bych z 2 hodin zkrátila na hodinu a půl a bylo by to lepší. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Největší devízou nejnovějšího Vejdělkova počinu je výtečné ženské herecké osazenstvo v čele s Eliškou Balzerovou, která po dlouhé době dostala pořádnou roli, a skvělá hudba Honzy Muchowa, který opět dokazuje, že v českém prostředí naší současnosti nemá konkurenci. Velká výtka padá na Šáchovu kameru, která místy připomíná televizní inscenaci (až na jednu flashbackovou scénu - ta je výtvarně zajímavá). Režie zručná, ale Vejdělek - scénárista si několik těch příliš laciných vtipů mohl odpustit. Příjemných 7/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já ještě neskončil pořádně s Kajínkem a už zase vidim jak zdejší machři přes filmy opět znehodnotili jeden velice příjemný a neskutečně pohodový film. Pročítám si takhle komentáře a nestačim se divit. Naši uličníci odborníci totiž dostali zdarma propustku na předpremiéru a srazili filmu hřebínek tak, že mu sebevědomí muselo klesnout k bodu mrazu. 60ti procentní hodnocení tak nenechalo dlouho čekat. Každopádně já jsem si počkal a po necelém roce si všim, že film nakonec vyrost do červených čísel. A při psaní komentáře drží v ruce solidních 73 čísel z celé stovky. Panejo páni odborníci. Kde to asi vzal? Že by přecijen v něm něco bylo? Něco co ocení jen slušný divák, který chce filmy vidět, a ne je kritizovat za to jaké jsou a jaké nejsou? Škoda že se z téhle kovbojky jen tak neprobojujete a budete si svoje rozumy hlásat dál. Jak vidíte, poslední dobou už Vám na ně nikdo není zvědavej. Strčte si tak svoje průměrná hodnocení s body, která určili, že právě vaše hodnocení bude na špici, s prominutím do řitě, a nechte obyčejné diváky sledovat filmy, které si to skutečně zaslouží. Ženy v pokušení jsou totiž naprosto pohodová zábava, která sice příběhem občas trošku blbne, ale kdo kdy řekl, že vztahy musejí mít přesně ucelený směr, takže bych si i ohledně této kritiky vůči Vám ten komentář odpustil. Na ty Vaše rádoby chytrý názory skutečně už není moc lidí zvědavejch. Takhle jste za poslední rok sundali už několikátej českej film. Po Tobruku, Kajínkovi a Bobulích to je tak další zářez, kterého já se nezúčastním. Ten film si prostě zaslouží vyzdvihnout, to spíše Vaše komentáře si nezaslouží zveřejnění. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Chtěla jsem větší výstřih. Vypadám jak usedlá bába." "Mami, nemohla by ses aspoň na svém vlastním pohřbu chovat slušně?" ___________ Naprosto výborná romantická dramedie a výstižná generační výpověď, která mě nečekaně bavila - určitě jedna z nejlepších z luhů a hájů českých za poslední roky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Eliška Balzerová získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, film získal ještě druhé ocenění jako divácky nejúspěšnější film. (M.B)
  • Lenka Vlasáková a Vojta Dyk hrají ve filmu partnery, které dělí velký věkový rozdíl. Zajímavostí je, že si oba hlavní představitelé našli podobné věkové typy. Vojta Dyk má o pár let starší přítelkyni Tatianu Vilhelmovou a Lenka Vlasáková si našla o pár let mladšího partnera Jana Dolanského. (Lauri)
  • Tento snímek za první víkend v českých kinech vydělal neuvěřitelných 12,1 miliónů korun. Za zmínku stojí, že následující víkend tržby filmu klesly o pouhých 8 %. (pavlikv)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama