Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (245)

plakát

Mladý papež (2016) (seriál) 

Young Pope se mi strašně špatně hodnotí, protože jde o velice specifický, řekla bych až zvláštní seriál. Asi bych si to netroufla kdekomu ho doporučit, protože vím, že tohle je záležitost pro velice úzkou skupinku diváku. Tím se teď nechci stavět do pozice, že já patřím do té skupiny "vyvolených", kterou tento seriál oslovil. Protože se přiznám, že né jednou jsem si kladla otázku "proč na to vlastně vůbec koukám?" "co se to tam teď odehrává?" "co tím chtěl básník říci?" Seriál klade důraz především na vizuální stránku. A to je možná věc, která mě na tom tak fascinuje a hypnotizuje. Co záběr, to je jednoduše pastva pro oči. K tomu úžasná hudba a mě se tajil dech. Co se týče příběhu....ten je takový - opět mě napadá - zvláštní. Určitý vývoj ten příběh má, stejně tak postavy, ale není to asi to hlavní, co ten seriál táhne. Je tam dost skoků od něčeho k něčemu, kolikrát se nedozvíme proč došlo k tomu a tomu, ale prostě k tomu došlo, je tam spousta náznaků, nevyřčeného, proložené flashbacky, snovými sekvencemi, že dohromady je to holt mišmaš :-) A je - opět řeknu zvláštní - že u Young Pope mi to absolutně nevadilo a hltala jsem každou scénu, každý záběr, každý díl. Ani ty debaty o Bohu mi nevadily....Co nesmím opomenout - herecké výkony. Jude Law se pro tuto roli vyloženě narodil! Co jsem též hltala jak malinu, tak tu nevyzpytatelnou a nepředvídatelnou auru, kterou vyzařoval. Pokaždé, když se objevil na scéně, když začal mluvit, tak jsem jen s napětím očekávala, co se stane...a vždycky se stalo to, co jsem absolutně nečekala. Scéna jeho slovního "souboje" s italským premiérem je už teď pro mě legendární a patří mezi nejvíc wtf momenty v historii seriálů :-) Na závěr - kdo si k Young Pope najde cestu, věřím, že bude okouzlen. P.S. - Sexy and i know it - to byla scéna jak víno :-D

plakát

Anthropoid (2016) 

Naprostá spokojenost! Sice má film trochu rozvláčnější a rozpačitý začátek, ovšem tohle bohatě vynahradí druhá půlka. Závěrečnou, tísnivou, dechbberoucí a svým způsobem smutnou scénu v kostele budu mít v hlavě dlouho.....Pomyslná šestá hvězdička za Cilliana a Jamieho :-)

plakát

Nevyjasněné zločiny Roberta Dursta (2015) (seriál) 

Ten závěr, ta Durstova poslední věta....z toho mě bude tutově ještě pár dní mrazit! Takto strhujícím způsobem zpracovaný dokument se vidí málokdy a opravdu stojí za to ho vidět.

plakát

Čtyři v tom (2013) (seriál) 

Výborný dokument, který mě ovšem utvrdil v tom, že opravdu nikdy nechci rodit! :-)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Matthew Vaughn nezklamal, ani v nejmenším a plus ještě přidal nejlepší ohňostroj v dějinách!!!!

plakát

Slídil (2014) 

Mrazivý a působivý thriller s vynikajícím Jakem Gyllenhaalem, který je na hereckém vrcholu.

plakát

Most (2011) (seriál) 

Bron/Broen je seriál, kterému k absolutní dokonalosti chybí (minimálně) ještě jedna série......Dala bych snad všechno za to, abych mohla být svědkem rozhovoru mezi Sagou a Sheldonem Cooperem :-)

plakát

Čas sluhů (1989) 

Dana Ivany Chýlkové - největší a nejproradnější mrcha v dějinách českého filmu