Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Válečný

Recenze (6)

plakát

Policie Modrava - Za lepších okolností (2011) (epizoda) 

Super oddechovka. Těch, co v tom hledají umění, je mi líto. Vůbec nepochopili cílovou skupinu, anebo jsou zajímaví hejtováním?

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

V tomto žánru zřejmě nejlepší český snímek konce XX. století, který bude mít vždy pro diváka tu hodnotu, kterou má film přinést. Nabízí tragický osud člověka smíšený s bezmocí života v okupované zemi, kde vládne strach. V celém filmu není německý voják, a přesto emoce diváka dostávají pořádně zabrat. Největší válku vedeme každý sám v sobě.

plakát

Želary (2003) 

Vynikající zpracování povídky do filmu, s výborným obsazením, napětí událostí prožívaných za druhé sv. války střídané vznikajícím vztahem muže a ženy s vynuceně spojenými osudy, závěrečné tragické vyvrcholení. To vše mi nedopřálo oddechu. Velmi sympatické výkony v hlavních rolích, záviděl jsem postavám odvahu a vytrvalost ve rvačce s osudem.

plakát

Tobruk (2008) 

Velmi dobrý film, nečekaný pohled na účast čs. vojáků za 2. sv. války v severní Africe pro mne podaný zajímavým způsobem. První dojem nebyl dobrý, děj se vlekl, málo akčních scén, ale po druhém zhlédnutí po třech letech na mne film dechl to, co poprvé ne: válka v poušti byly útrapy, nuda v nekonečném písku s velmi nejistým koncem v nedohlednu, a tuto atmosféru ve mně film vyvolal. Je dobře, že se tvůrci v Česku pouští do podobných témat.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Že se někteří Češi po skončení 2. sv. války dopouštěli neuvěřitelných zločinů nebyla pro diváka žádná novinka. Ale teprve drsně ztvárněné události, které vidíme na reálných situacích věrohodně zahrané, nám dává chápat, co s člověkem dělá strach, obava o své blízké, nebezpečí a bezvýchodnost života obyvatel protektorátu, strach Němců z prohrané války, hrůza kolaborantů z konce války. Film nenabídne nic poetického, zmařené lidské osudy, těch charakterních i těch pokřivených postav. Tak to asi mohlo být, mám pocit, jako bych ty události prožil.

plakát

7 dní hříchů (2012) 

Film 7 dní hříchů výborně navazuje na českou kinematografii posledních dvou desetiletí, která se věnuje mapování u široké veřejnosti neznámých historických událostí. Velmi dramatické události, které prožilo mnoho "obyčejných" českých obyvatel na konci 2.světové války, otázka spravedlnosti odsunu sudetských Němců, hyenismus některých postav, poskládáno do zajímavého příběhu, řadí film do kategorie toho lepšího co se v Česku točí. Byl jsem od počátku skvěle zatažen do děje, střídání časových rovin udržovalo moji pozornost, časované odkrývání skutečností dramatizovalo příběh do maxima.