Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Fünf Minuten (1998) 

Tři hvězdy pro Evu - projekce na 34.MFF Karlovy Vary.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Film je opium lidstva. Divák omámen ponoří se v děj a jeho vlastní starosti jsou v té chvíli upozaděny až do závěrečného defilé nekonečných seznamů členů štábu. Pokud ovšem film toto umožní. Promlouvání na diváka do kamery tento prožitek nabourává. Nemám to rád již od dob Štěpánky Haničincové a čertíka Bertíka. I zásahy do děje dálkovým ovladačem připomínající trikové studiové scény z Arabely. Škoda tak, že se ke mě nedostala již v době premiéry původní evropská verze. Ta USA verze je prý prakticky stejná, ale bude asi stejná jako USA vepřo-knedlo. Hrozivé téma remaku začíná být více než deset let po vzniku originálu poněkud vyčpělé. Navíc ve srovnání s běžnými zprávami, kde nám každý večer servírují precizně natočená umělecké videa bojovníků IS zobrazující brutální popravy náhodně lapených obětí v dresech pracovníků Technických služeb. V celkové zábavní produkci USA jedná se i tak o nadprůměrné dílko. A višničkou na dortu je Naomi učinkující polovinu filmu v poloprůhledných gaťkách.

plakát

Fúsi (2015) 

Dlouho jsem žádnému filmovému hrdinovi tak moc nepřál trochu té lásky a štěstí. Starý mládenec bydlící s dominantní matkou se v 45-letech poprvé zamiluje. Je to velmi prostý, v podstatě jednoduchý hluboce lidský příběh. Představitel Fúsiho vstřebal svou roli tak, že nelze dost dobře pochopit, že je to celé pouze herecký výkon. Je nesmírně přesvědčivý a nutí diváka prožívat všechny emoce. Jedná se v podstatě o severskou romantickou komedii naprosto se lišící od americké sračkoidní produkce, kterou na nebohé divačky chrlí komerční TV stanice. A konec korunuje dílo.

plakát

Gagarin: První ve vesmíru (2013) 

Jo to byly tenkrát časy, dnes už lid chodí na náměstí vítat pouze hokejisty. Není lehké státi se gerojem (hrdinou) ! Jméno Gagarin znal tenkrát každý člověk z obou stran železné opony. Schválně, ví někdo, kdo byl druhý člověk v kosmu?

plakát

Gambit (2012) 

Režijně slabé, místy připomínající divadelní veselohru v místní sokolovně, ale coenovského ducha to má! Firth, Rickman skvělí, v roli padělatele excelentní Tom Courtenay-promiňte mistře, že jsem vás hned nepoznal, ale od Garderobiéra jsem vás v ničem neviděl, ale jak tak koukám, o nic jsem nepřišel. Zbytek hereckého ansáblu se jen trapně pitvoří do kamery. P.S. NIKDY nechci navštívit Texas, to je má noční můra!

plakát

Godzilla (2014) 

Další remake - mohl to být hard průser. Ale není. Film je natočen drobet v retro stylu a tradici godzilovských snímků z 30.let a nenudí. Potěší i absence megahvězd a výborně volené obsazení hlavních postav - Taylor-Johnson, Watanabe, Binoche. A konečně výborný zvuk - když se Godzilla ztopoří a zařve, srolují se vám trenky.

plakát

Good Housekeeping (2000) 

Projekce na 35.MFF Karlovy Vary pod názvem Povedená domácnost.

plakát

Gravitace (2013) 

Kde já už jsem ten příběh viděl---už vím, je to vlastně remake sovětského filmu Příběh opravdového člověka z roku 1948. V Gravitaci nahradí pilota Meresjeva americká heroická astronautka, která zvládá s přehledem situace, kdy kolegové z Ruska i Číny dávno prchli na matičku Zemi. Dlužno říci, že tento film je silný právě ve vizuální a trikové oblasti. Když dochtorce Kamenné dochází kyslík, i divák má stejné problémy, neboť napětím ani nedýchá. A nejvíce uchvátí ten nádherný klid a ticho vesmíru, pokud zrovna neletí nějaké zbytky ruských satelitů. A Lubezkiho hudba přes závěrečné titulky též potěší.

plakát

Gummo (1997) 

Projekce na 33. MFF Karlovy Vary.