Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 805)

plakát

Trockij (2017) (seriál) 

Vynikající životopisný film, na kterém se očividně nešetřilo. Natočeno velmi moderně, místy hodně akčně. Ovšem stojí za to si přečíst něco o skutečnosti, pak teprve zjistíte, že spousta věcí je trochu jinak nebo zcela pominuta. Osobně mi vadilo přeskočení VŘSR, ale chápal jsem, že se jednalo o vykreslení vnitřních pocitů a pohnutek hlavního hrdiny. Až do té doby bylo všechno v pořádku, pro mě bez problémů za pět hvězdiček. Pak toho ale hodně chybělo a to už mi začínalo vadit. Poslední díly se moc vlekly, přitom v životním příběhu Trockého bylo materiálu dost. 4+

plakát

Chlap na střídačku (2020) 

Výborné herecké obsazení, zajímavá zápletka pro komedii, docela jsem se těšil na příjemný odpočinkový film. Ovšem nejdříve jsem váhal, zda je to vůbec komedie nebo jaký je to vlastně styl. Podivný. A stále se to stupňovalo. Od nudy až do nejvyšších bodů trapnosti. K čemu se to ti herci propůjčili? A kdo mohl napsat tak děsný scénář? A kdo ho mohl ještě hrůzněji zfilmovat? Nicméně nechávám tu aspoň jednu hvězdičku, existují i horší filmy. I když tento je absolutní ztrátou času.

plakát

Láska se zárukou (2020) 

Silně odpočinkový film sestavený ze samých klišé. Vlastně ani netuším, že ti dva byli do sebe zamilovaní. Najevo to v těchto korektních amerických filmech nedávají, ani ta pusa na konci není, jak kdysi aspoň bývalo. Ale dívat se na to ještě šlo, jsou i horší snímky.

plakát

Fatima (2020) 

Moc pěkně natočený film. I když to občas nedává smysl nebo je to nepochopitelné, tak věřícímu se to bude líbit a nebude nad tím takto uvažovat. Ale na druhou stranu jsem unešen nebyl. 3+

plakát

Místnost sebevrahů. Hater (2020) 

Své kvality film zjevně má, ale na mě tyhle věci nějak nefungovaly. A je to asi škoda, mohl to možná být kvalitní zážitek. Takhle dávám tři hvězdičky jen z úcty.

plakát

Úžasný Grand Canyon (2008) (TV film) 

Vizuální orgasmus, až divák chvílemi zapomíná dýchat.

plakát

Kateřina Veliká (2015) (seriál) 

Kostýmová podívaná. Nejedná se o nějaký zázrak, ale je to velmi dobře natočený televizní seriál, který by mohl vzniknout i v našich podmínkách. Vlastně způsobem zpracování připomíná nedávnou kratší sérii o Marii Terezii. Ale po rusku je to trochu zdlouhavější, než je záhodno. Vlastně se tam toho tolik nestane, aby to muselo mít celých 12 dílů. Intriky mě zase tolik neoslovují, ale v tomto případě jsem to kupodivu vydržel. Jen jsem se zbytečně těšil na korunovaci, která se nakonec nekonala. 3+

plakát

Kopfplatzen (2019) 

Komorní drama, které nabízí pohled na tabuizované téma, o kterém se moc filmů nenatáčí. Představitel hlavní role má jisté charisma, kterým opravdu dokáže udržet diváka po celou dobu a umožňuje mu skutečně vstoupit do hlavy. Jen se mi zdálo, že autoři si nějak nedovedli poradit s ukončením filmu.

plakát

Hledá se táta! (1961) 

Vladimíra Menšíka mám rád, a tak jsem neodolal. Tady mu ještě sekunduje pohledná mladá Gabriela Vránová. Ale jinak mě tento film moc nezaujal a podruhé bych se na něj už nedíval.

plakát

Tajemná zahrada (2020) 

Hezké obrázky, ale tím to asi tak končí. Jinak je to určené spíše dětem a nic moc navíc jsem v tom nenacházel.