Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 853)

plakát

Chyłka - Kasacja (2019) (seriál) 

Poláci opět ukazují, že umějí. Parádní exteriéry, napínavý děj bez zbytečných věcí okolo, netradiční hlavní postava. Každý díl uběhne jako nic. I když tato série byla o něco slabší než ta první, pořád se jedná o nadprůměr. Takto si představuji kvalitní evropskou tvorbu.

plakát

Zmizení (2018) (seriál) 

Poláci opět ukazují, že umějí. Parádní exteriéry, napínavý děj bez zbytečných věcí okolo, netradiční hlavní postava. Každý díl uběhne jako nic. Takto si představuji kvalitní evropskou tvorbu.

plakát

Dívka a moře (2024) 

Disney produkce je vidět, v podstatě se jedná o silně srozumitelný, hezký, barevný film pro celou rodinu. Ale i tak z něho vyčnívá silný příběh dívky, která se postavila proti všem dobovým konvencím a prosadila si svůj sen. A ten bouřlivý konec musí dojmout snad každého diváka. Nu, proč ne.

plakát

Star Wars: Akolytka (2024) (seriál) 

Svět Star Wars je prostě úchvatný, a tak po vizuální a technické stránce nelze dalšímu seriálu z tohoto prostředí vůbec nic vytknout. Někdo může namítnout, že je příběh až moc jednoduchý, ale v tom je jeho síla, a právě tato přehlednost se mi líbila. Tedy až na zopakovaný sedmý díl, ten bych oželel. A také bych oželel představitelku hlavní postavy, která si za celou dobu nezískala moje sympatie. 4-

plakát

Misantrop (2023) 

Film, který nezůstává pouze v žánru krimi, ale jde více o hloubky a semtam přiměje diváka zamyslet se nad stavem společnosti a příčinami jednání lidí, kteří tlak okolního světa už nemohou unést. K tomu netradiční vyšetřovatelka a výsledkem je sice trochu nenápadný, ale skvělý film.

plakát

Sladký život (2024) 

Výborné herecké obsazení a osvědčený autor mě opět přitáhlo. Ale hned na začátku jsem byl silně zklamán. Základní zápletka je hodně přitažená za vlasy a neuvěřitelná. Postupně se postavám mění charakter a stávají se najednou úplně normálními. A právě ty chvilky normálnosti jsou na celém filmu nejlepší, ale je jich až moc málo. Jinak se autoři snaží o zábavu za každou cenu, až to pěkné není.

plakát

Déšť v domě (2023) 

Maličká pocitovka z období, kdy člověk opouští dětství a teprve se pokouší vstoupit do dospělosti. Bohužel s absencí jakéhokoli děje. Je to jen o vykreslení atmosféry posledního léta.

plakát

Přišel čas na lásku (2023) 

Už začátek mě silně upoutal a i přes mírné zklidnění, které se ovšem k tomuto filmu hodilo, mě zaujal až do konce. Kromě úchvatné představitelky hlavní role je cítit silná chemie mezi všemi herci, kterou dovedli přenést i na diváka. Tempo je poklidné, příběh křehký, citlivý a hluboký. Dlouho jsem podobný film neviděl. Plusem byla i nenáročnost a jasně přehledná scéna.

plakát

Minulé životy (2023) 

Film, který jsem vůbec nemusel vidět a nebyl bych o nic ochuzen. Začal mě dostávat až někdy po polovině, pak jsem si pomalé, citlivé dialogy užíval. Ale kdyby ho neviděl, o nic bych nepřišel.

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Čekal jsem další nepovedenou českou komedii, kterých je v poslední době u nás přehršel. Ale dostalo se mi příjemného obyčejného filmu o obyčejné rodině, která zjistí, že nejen u moře se dá prožít pěkná dovolená. Opravdu příjemné překvapení.