Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 394)

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Přitažlivost (1999) (epizoda) 

Křečovitě násilná romance je křečovitě násilná. Koncept post-apo planety hezkej, ale dost nevyužitej, a Tuvokovy historie a souvisejícího výletu do Vulkánské logiky/mystiky bylo příliš málo (tak nějak tušim že větší deep dive do tohodle udělala až Enterprise).

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Chaotikova nevěsta (1999) (epizoda) 

Jakože - bejt to nějakej výroční nebo speciálovej díl, co by vyčníval a byl by zjevně záměrně weird a sebeparodickej, tak by to bylo klidně na 3-4* - bohužel to tak neni a je to spíš další simulátorová crap epizoda, byť obohacená o hezký námět navíc (který je lepší nepitvat druhym pohledem).

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Skrytý obraz (1999) (epizoda) 

TOHLE je konečně výbornej a velmi potřebnej díl s Doktorem a o Doktorovi - bohužel, o 2-3 série pozdějc, než bejt měl - v tenhle moment je to už lehce "příliš málo, příliš pozdě" - logika postavy a celého paradigmatu AI ve Federaci se už dávno zhroutila.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Kontrapunkt (1998) (epizoda) 

Na jednu stranu mě ten díl nijak moc nebavil, na stranu druhou musim nechat, že je udělanej dobře, inspektor má potřebný charisma, děj drží pohromadě atd. Jen prostě mě tyhle romance nějak neberou. Pocestě je pár logickejch podivností - ne nutně nesmyslů, ale díl se věci prostě nenamáhá vysvětlit, protože zjevně nejde o detektivku, ale o romanticky-špionážní duel Inspektora s Janeway. Subjektivně bych tomu dal tak 1*, ale asi by to nebylo moc fér.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Třicet dní (1998) (epizoda) 

Tuctovej díl co je zajímavej jen trikem s formou vyprávění kdy se první dozvíme že Tom skončil v base. Bohužel, čím víc se odhalí, tím míň zajímavý to je a bez toho triku by to byla trapná 1*. Pocestě Janeway zas ukazuje své velitelské nekvality a absenci jakékoliv přirozené autority.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Nelidské metody (1998) (epizoda) 

Dokud to bylo o divnym emzákovi, tak to bylo zajímavý - když to začalo bejt o Mengelem, tak to začlo bejt o ničem. Ten setup s hologramem zoufale nefungoval a díl nedělá nic jinýho, než že přeřikává dávno obehraný argumenty, aniž by k nim přidal cokoliv novýho. Plus podobnejch dílů je plnej DS9, kam to i zapadá tónem - kdyby Voyager šel v protisměru a vykreslil humánního Cardassiana a místo toho začal rejt do předsudků a paušalizací Bajoranů, tak by to bylo značně zajímavější. Na hraně 2*, ale bohužel ne za ní.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Hlasy (1998) (epizoda) 

Začátek je moc krátkej a úplně propálí možnosti skutečné záhady nebo psychothrilleru, prostředek je naopak zbytečně dlouhej a o ničem a závěr je předvídatelnej a uměle dramatizovanej. V podstatě to hřeší na to, že to Jeri Ryan (7/9) herecky celý utáhne - což ok, utáhne, ale. Hodně silný 2*, ale 3 to nedá.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Proti času (1998) (epizoda) 

nuuuudaaaa.... celej díl je předvídatelnej jak sviň a jen čekáme až to dopadne jak to dopadnout musí - pocestě se neukáže nic zajímavýho, neřekne nic zábavnýho, nestane nic vzrušujícího... Janeway je zas zpátky v módu mizerný kapitánky, pocestě špatnej efekt havarující Voyageru, jedno cameo a - well, a nic víc.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Z masa a kostí (1998) (epizoda) 

Konečně Voyager zase působí dojmem Star treku a ne jen náhodnýho sci-fi. Janeway dokonce výjimečně nedělá ostudu roli Starfleet kapitánky (!). Škoda, že začátek neni trochu dramatičtější a hlavně že to vyjednávání je pak tak nárazově odbytý - kdyby se v něm začala protistrana chovat autentičtějc a ne tak tuctově a promítla se tam i nějaká ideologie a mělo to víc výměn, mohlo to snadno dosáhnout i na 5*