Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Jeho temné esence (2019) (seriál) 

První řada rozvíjí motivy z filmu Zlatý kompas. Druhá je zajímavější cestovaním do jiného světa. Třetí se cestování už vůbec nebojí. Po první řadě jsem hodnotil za 4 hvězdičky. Po třetí jsem zvýšil hodnocení na maximum 5 hvězd. Nějak smysluplně zakončit takovýto příběh je opravdové umění. A aby zakončení nebylo happyendem se také jen tak nevidí. Úvodní titulky jsou jedny z nejlepších co vznikly. Zařadil bych je hned na druhé místo po Hře o trůny. Hudba je u nich i v celém seriálu skvělá.  Úvodní titulky nastiňují teorii mnohovesmíru a teorii strun. Postavy jsou brilantně zahrané. Světy jsou pěkně vytvořeny. Podoba daemonů se mi moc líbí. Je zde i zlá tmářská církevní organizace, která má opravdu odsouzeníhodné činy. Silná scéna z druhé řady při leteckém bombardování ze vzducholodí. Ve třetí řadě je silných scén opravdu hodně. Celá sekvence s převozníkem je neskutečně silným zážitkem. Konec série je ovšem opravdu srdceryvný a pro mě nečekaný.

plakát

Povstání barbarů (2016) (seriál) 

Velice poutavý náměť, nevšední uchopení vyprávění z pohledu barbarů, pěkná grafila bitev, popis zajímavého období.

plakát

Grygar (2018) 

Poutavý dokument o zajímavé osobnosti. Jen jména a profese kamarádů a kolegů nybyly občas dobře čitelné na pozadí, které bylo za nimy.

plakát

Hell on Wheels (2011) (seriál) 

Jako fanoušek westernů jsem opravdu nevěděl, co mám čekat od westrnového seriálu. To co se mi dostalo je ale opravdu neskutečné. Překrásné prostředí, zajímavé charaktery, nádherná hudba, syrové až drsné prostředí a ne o mnoho drsné vztahy. Takto nějak by opravdu dle mého názoru mohl vypadat život v té době. Jinak úvodní titulky jsou také zdařilé. Po první sérii jednoznačně 5 hvězd a těším se na druhou sérii.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Po první sezóně dávám jednoznačně pět hvězd. Tento seriál opravdu zatím nemá konkurenci ve své kategorii. Lepší opening credits jsem nikdy neviděl.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Tento díl je od předešlých dost odlišný, ale to nezanmená, že je špatný. Ikdyž mě v něm chyběla nějaká námořní bitva a více starých vedlejších postav jako Pan Kotn a jeho papoušek. Will a Elizabet mi vůbec nechyběli. Některé vtípky se opravdu vydařily. U hudb jsem se trochu bál těch kytarových rytmů, ale do filmu se hodí skvěle. Takže u mě panuje celkem spokojenost.

plakát

Hitlerův kruh zla (2017) (seriál) 

Nevšední dokument o nejbližším okolí Hitlera. I úvodní titulky jsou nevšední: Příběh o ... podlézavcích a patolízalech ... .

plakát

Barokní srdce Evropy (2020) (seriál) 

Velkým kladem jsou úchvatné záběry a dobře zvolená hudba, místy klidnější a místy živější. Průvodci seriálu jsou také skvěle vybráni a dívají seriálu vše potřebné. Negativem z mého pohledu je přílišné skákání z místa na místo a nrozebrání jednotlivých míst důkladněji.

plakát

Ikonické mosty Británie (2016) (seriál) 

První díl byl nejlepší. Ostatní je spíše o historii než o stavbě konkrétního mostu.

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Netradiční pohádka o mnoho lepší než Klíč svatého Petra. Krásná příroda i hudba.