Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (401)

plakát

Trainspotting (1996) 

02.03.24: Kamarádi za všechny prachy...

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Epické! Aneb seriál o důležitosti spánku a pro potěšení milovníků tvorby velikána E.A.P. 🐦‍⬛

plakát

Oppenheimer (2023) 

pátek, 11.08.2023: Další boží počin mého nejoblíbenějšího režiséra, který na IMAXovém plátně měl doopravdy grády. Opět se mi líbilo ztvárnění tématu (představy hlavní postavy, spojitosti, propojování), rozsah tématu, bouřlivé vyměňování názorů a diskuze, intriky a zaplétání a samozřejmě třešnička nakonec, která se filmem táhla jako Ariadnina nit. Vyrazili jsme kvůli tomu do IMAX kina na Floře, jediného IMAX kina v kontinentální Evropě. A stálo to za všechny okolnosti, které jsme kvůli tomu museli podstoupit. Jdu na to znovu, prostě si nemůžu pomoct.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Podrobná analýza pádu z devátého obláčku. Mňam.

plakát

Temný rytíř (2008) 

I believe whatever doesn't kill you simply makes you stranger.

plakát

Jumanji (1995) 

15.04.2023: Film mého dětství s příběhem plným parádních nápadů, skvělých vizuálních efektů, úžasných hereckých výkonů a taky dobrých rad do života - dokonalá kombinace. ♡

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Moc velká pecka, tohle jsem vůbec nečekala. Krásně detaily mezipříběhu mezi 3. a 4. epizodou (ten konec!!!), skvěle psychologicky vypracované postavy (jak na straně rebelů, tak i Impéria) a pěkné šarády. I když se tam vůbec nemávalo světelnými meči, byla jsem naprosto nadšená. Těším se na další sérii jako malá holka!

plakát

Sex a Lucía (2001) 

(18.03.2022) Vskutku úchvatný film v mnoha směrech: kamera, příběh, nelineární dějová struktura (což miluji), vkusné erotické záběry, emoce, myšlenkové pochody, vztahy, způsoby komunikace,... Bylo to naprosto nabité a tak silné a mimo jiné mi to hodně připomínalo latinoamerický styl magického realismu. Doopravdy velmi vydařený kousek filmového klenotu. Opět jsem si film i po letech velmi užila.

plakát

Bod varu (2021) 

(26.12.2021-Světozor): Velmi umně natočená svižná jednozáběrovka - a každá vteřina stála za to. Myslím, že tohle je mnohem výřečnější obraz krize středního věku nebo krize života než Síla o panu Filovi, který jsem viděla o týden dříve... Je tu spousta nezapomenutelných a silných momentů, pracovních chybiček a návazností, zjištění informací a reakcí na ně, psychologie postav, špičkových výměn názorů a celé to vytvořilo naprosto úchvatnou mozaiku. Klidně bych na to mrkla znovu.

plakát

Rocky IV (1985) 

(30.05.2021) Úplně si pamatuju, jak jsme jako malí skandovali Rockymu a drželi mu aktivně palce na koberci před naší velkou televizí (rozuměj velkou těžkou krabicí). Tohle je pro mě srdcovka.