Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (857)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pfuu, uff, ani sa nedivím, že má štvrtá časť Rockyho tak vysoké hodnotenia. Poviem na rovinu, že prvý diel ságy je skôr pribehová záležitosť a štvrtý diel tréningové a akčné sústo plné adrenalínu. Pre športovca, obľúbujúceho kinematografiu ako takú, alebo pre filmového nadšenca, ktorý sa zaujíma o šporť, je Rocky IV nezameniteľný kult. Ja osobne sa radím do obidvoch skupín. No pain, no pain! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Takřka všechno, co béčkové osmdesátky tak zdobilo a definovalo, je ve čtvrtém pokračování Rockyho výbušně a celkem dramaticky koncentrováno. Přestože tahle pohádka s klasickým boxerským schématem "dobro vs zlo" (aneb studená válka zdaleka neskončila) čpí až moc velkými frázemi a nadlidským hrdinstvím, vše je poskládáno přesně tak, aby se bavily i generace daleko po italském hřebci. Vždyť dobro vypadá tak sympaticky, poctivě a skromně, zatímco zlo je tolik studené, bezcitné a chamtivé, a finální souboj je emocionálně natolik strhující, že pokaždé stojím u obrazovky a nadávám na hnusné soudruhy, kteří poslali na chudáka Rockyho nadopovanou bestii. A to byl asi záměr.. :)) 80% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. Skvělý film. Po nic moc 3. díle velká vzpruha. Dolph Lungren jako mlčenlivý zabiják, nepřemožitelný boxer. Výborný trénink v zasněžené přírodě..dobrý konec - spokojenost. Patrně tímto dílem měl Rocky skončit, protože 5. díl je velký krok vedle a znamená těžký úpadek a vrhá na celou, poměrně dobrou sérii špatné světlo. Všimli jste si? 1) V okamžiku, kdy začíná zápas mezi Rockym a Ivanem Dragem, má na sobě Paulie a Duke čisté bílé triko. V záběru během prvního kola mají oba na triku skvrnu od krve. Když končí první kolo, tak je triko opět čisté! 2) Ve scéně, kdy začíná zápas mezi Ivanem a Apollo Creedem, tak má Apollo boxerské rukavice na rukou. V dalším záběru, když volá na Draga "Chci tě!", je vidět, že rukavice nemá. A při dalším záběru, když jdou do středu ringu, tak je má opět na rukou! To si je v ringu sundával? ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Stalloneho filmový triumf. Obrovsky povzbuzující snímek a legendární boxerský souboj na pozadí studené války, s nadčasovým závěrečným poselstvím. Rocky, na kterého se pokaždé rád podívám, protože tento díl je skutečně moje srdcová záležitost, je to splněný sen všech malých i velkých kluků, kteří chtějí v životě něčeho dosáhnout. Maximální inspirace i pulsující energie. Sylvester Stallone, který je zde v neuvěřitelné fyzické formě, herecky celý film táhne, jako režisér opět diváky zásobuje spoustou skvělých nápadů a rockový hudební doprovod (např. Burning heart), je naprosto úžasný. Zlatá 80. léta v plné své kráse. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

"Musíš projít peklem horším, než jakejkoliv sen, na konci ale budeš stát nejvejš." Nejlepší díl celé série, který se bude velice těžko překonávat. Perfektně natočené s úžasnou myšlenkou. Všichni byli úžasní a odvedli skvělou práci. Tenhle film mi mluvil rovnou do duše, gratuluji. 100% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Jediný díl série, kde Rocky (Sylvester Stallone) během tréninku nevyběhne schody vedoucí k Filadelfskému muzeu umění. (ČSFD)
  • Creed (Carl Weathers) před zápasem s Dragem (Dolph Lundgren) v momentě, kdy na něj křičí "Chci tě, chci tě, chci tě", nemá na levé ruce rukavici, přestože předtím a potom rukavice má. (Jespi)
  • Dolph Lundgren (Ivan Drago) v českém dabingu pronese pouhých 32 slov v deseti větách. V anglické verzi pronese 43 slov ve stejném počtu vět. (DominikV)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama