Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (31)

plakát

Hříšný tanec (1987) 

Z dětské nostalgie a touhy poznat jedno jedno léto taky takového svého Johnnyho dávám pět hvězd.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Na tomhle filmu jsou nejhorší dvě věci: ta bezmoc, co vás přepadne při sledování mládežnické krutosti, a pak ten vtíravý hlásek někde hluboko uvnitř vaší mysli, který říká: "Zasloužili si to." a vy s ním v jiném koutku duše naprosto souhlasíte....uff

plakát

Tsunami zachycená kamerou (2009) (TV film) 

Myslím, že až po shlédnutí tohohle videa jsem aspoň emočně pochopila, co to pro ty lidi muselo být za hrůzu. Doporučuju vidět!

plakát

Arn - Riket vid vägens slut (2008) 

Krásné, výpravné, zajímavé, co víc k tomuhle eposu dodat. Jen teda ten konec mě poněkud vytočil....ale je milé vidět pohromadě tolik herců současné i "minulé" švédské generace a porovnat je s tím, jak a kde hrají teď.

plakát

Underworld: Probuzení (2012) 

Díky bohu za to, že se ještě pořád dělají klasický upírský vymejvárny typu Underworld. Člověka to neurazí, mysl to taky nezatíží a Kate je prostě kočka k pohledání.

plakát

F. L. Věk (1970) (seriál) 

Tahle třináctidílná epopej v čele se skvělým Radoslavem Brzobohatým mi pomohla udělat státnice, takže u mě to má F. L. Věk jen dobrý. Jsem ráda, že je to jeden z neprůstřelných důkazů, že jsme uměli dělat výborný seriály a měli jsme vynikající herce, kterých bude už na vždycky věčná škoda!

plakát

Prometheus (2012) 

Tohle dílko ocení lidi, co vyrostli na Alienovi, i když to o Alienovi vlastně vůbec není, a z ateistické podstaty se občas zamyslí nad vírou a něčím "tam nahoře". Prometheus má všechno: hutnou atmosféru, vizuální orgie, Gigerovo mistrovský výtvarný dílo, výborný soundtrack, spoustu vyřčených otázek, který mi zamotaly hlavu minimálně na měsíc dopředu, trochu filozofie, která je opravdu hodně dobře ukryta, vynikajícího Fassbendera (u jeho postavy a výkonu opravdu nemám slov), pár lekaček a hnusáren, přímé i nepřímé odkazy na prvního Aliena; prostě sci-fi dle mýho gusta v režii Ridleyho Scotta. Nutno ale vidět víckrát, aby člověk zjistil, co na poprvé přehlídnul a co byly neomluvitelný díry ve scénáři. A nutno říct, že tam prostě jsou...

plakát

Třetí hvězda (2010) 

Tenhle film má neuvěřitelnou moc z vás rychle udělat jednoho z Jamesových kamarádů včetně toho, že byste ho občas láskou umačkali nebo mu za jeho ironické a zlostné kecy jednu dobře mířenou facku vrazili. Skrz humorné okamžiky, které v takové intenzitě a přirozenosti vzniknou pravděpodobně jen mezi opravdovými přáteli, se prodere sem tam i slza při vědomí toho, že James nenávratně a bez naděje umírá. Nejhorší je u Third Star ta různorodá směsice pocitů (bezmoc, smutek, rozhořčení, zlost, záchvěvy naděje atd.), které ve vás zůstávají třeba i dva dny po sledování tohohle filmu.

plakát

Hawking (2004) (TV film) 

Krásně přiblížené nejen jedno z nejtěžších období Stephena Hawkinga, ale i malé půtky mezi fyziky a cesta k vyřčení jedné z odvážných teorií fyziky. A zcela upřímně smekám před hereckým talentem Benedicta Cumberbatche, který očividně na brilantního Sherlocka poctivě trénuje na neméně skvělých rolích!

plakát

Námořní pěchota (1990) 

Nuda, nuda, nablblí vojáci, nuda, nuda, fanatickej patriotismus, nuda, nuda, kecy o adrenalinu co pět minut, nuda, nuda. Dvě hvězdy jen za Michaela Biehna, pro toho chlapa mám prostě slabost.