Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

FLCL - Season 1 (2000) (série) 

Lidi píšou že to nepochopili. Inu, ono taky není co chápat. Je to pičovina. Nemá to hloubku, jenom hodně zfetovanej humor. A to je celkem fajn.

plakát

Frankensteinova kronika (2015) (seriál) 

Atmosferické, povedené, se zajímavým příběhem. Jediné mi ušlo, totiž chování hlavního záporáka, a k tomu černému detektivovy by se jistojistě chovali mnohem hůř. Žádná z postav není vyložený klaďas, což mám setsakramentsky rád, a rozpačitý detektiv Sean je prostě sympaťák.

plakát

Gekidžóban Bleach: Memories of Nobody (2006) 

Bleach filmy jsou divný (ostatně i seriál šel do kytek a manga ho následuje), MoN je z nich však nejlepší. Na rozdíl od ostatních nabízí něco jako Love story, navíc velice smutnou a dojímavou (doporučuji si počkat na scénu po závěrečných titulcích, jinak probrečíte celou noc). Co se týče animace, je o úroveň výš než seriálová, ale všechny postavy v pozadí jsou strnulé. Jinak, ve filmu vystupuje příliš mnoho postav, záporáci jsou nedotažení, závěrečná bitva mi přišlá příliš barvičková a bez opravdových soubojů. Nejlepší stránkou prostě zůstává za romantická linka a příběhová poezie.

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Glee rovná se nadsázka. Charaktery musí být vyhrocené, situace musí být vyhrocené, chování musí vyhrocené. Je to skečovité, může to působit tupě, ale umožňuje to vyjádřit myšlenku každého dílu. A to je důvod, proč mám Glee rád. Ach, počkat - ono se tam vlastně i zpívá, že?

plakát

Gormenghast (2000) (seriál) 

Gormenghast je těžká kniha (série). Ale má svoji neskutečnou magii. Seriál ji ve své papundeklovosti zvládl zachytit. Teď by to chtelo něco od Mievilleho.

plakát

Gormenghast - Episode 3 (2000) (epizoda) 

Knižní Gormenghast, i přes svoji nekonečnou rozvleklost, mě překvapoval skvělou a dramatickou akcí, již dokázal splodit. Seriál na ni rezignuje a nahrazuje ji uřvaností. Je to škoda, ale na televizní poměry pochopitelná. Podobně zamrzí i papundeklovost velkého celku, ale i ta má své kouzlo. Třetí díl nabídl nečekaně velkou porci humoru... a i díky němu byl prozatím nejzábavnější.

plakát

Hanna (2011) 

Film, který mi nemá co nabídnout (snad kromě dlouhých záběrů bez střihu). Akční snímek, v němž mě bavila přibližně jeden a půl akční scény... Příběh tupý, prázdný, skoro neexistující. Přesah? Ale prosím vás. Nezábavnější to je, když je na scéně náctiletá píča a žvatlá kokotiny. Nejlepší scéna je při "sesterském paktu" pod peřinou a to jenom proto, že mě velké detaily a kamera klouzající po kouscích těla dávají pocit, jako bych pod peřinou skutečně ležel.

plakát

Hlad (1983) 

Upíři mají styl. Atmosféra krásná. Herci paráda. Ale ten styl vyprávění... Kdo je hlavní hrdina příběhu? Jednoznačně Miriam (Deneuve). Tak proč půlku filmu ztratíme s Johnem a druhou se Sárou? Zcela nezvládnuté vyprávění. Art? Jděte se bodnout, i art si zaslouží trochu poctivého řemesla.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Jacksone, ty parchante, jak jsi mohl? Odpustím ti, že z toho chceš vytřískat svinský prachy a natahuješ to, jak je jenom možný, i když nemáš co vyprávět. Odpustím ti, že tam cpeš zbytečné postavy, jenom aby si to divák snadněji propojil s LOTRem. Co Ti ale neodpustím je, že z toho děláš větší disnyovku, než jsou piráti z karibiku. Nedopustím ti, že mám místy pocit, jako bych se díval na warcraft a jindy zase, jako že sleduji uchylný remake Mrazíka. Neodpustím ti debilitu některých postav, zbytečnost mnohých scén i potřebu ulělat ze všeho natolik kulervoucí akci, až je jenom trapná. On je Hobit pořádné dobrodružství samo o sobě, i bez toho, aby Bilbo skákal skřetům na hlavy a projížděl se na kolenech rvoucích se kamenných obrů. A čím jsi mě naštval snad nejvíc, že když už z toho chceš mít mermomocí komedii, tak dokonale zavrhuješ Tolkienův milý a inteligentní humor, ale cpeč tam svoji Hollywoodskou třeskutost. Jestli tě někdy uvidím na živo, donutím tě trpět. P.S.: Na druhou stranu, solidní řemeslo, pořádná dávka melancholie a úprk před gobliny mě svým Indiánajonesovstním dokázal zvednout ze židle. Takže za 3. P.S.P.S.: Debilní 3D

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Disneyovský trend jedničky pokračuje a graduje a ano, je to zábavné a je to fajn a v kině to stojí za to vidět, protože je to eskapáda na eskapádu. Ale tohle pro mě není Hobit. Není to ta kouzelná rozprávka a tam, kde by mohla být, protože předloha je takových míst plná, má Jackson neukojitelnou potřebu udělat z toho kabaret. A to je něco, co mu jako velký fanoušek předlohy nedokážu odpustit a taky důvod, proč ten film nikdy nebudu moct mít rád.