Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

Zimní král - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Moc bych si přál, aby to byl dobrý seriál. Proto taky nadhodnocuji. Ale zatím tam vidím hrozně moc odklonů od předlohy a ani jeden z nich tomu nepomáhá.

plakát

Accident Man 2: Zabijákova dovolená (2022) 

Rozpočtem i zpracováním béčkové, záměrně absurdní (a místy trapné, ale v tomto kontextu mi to nevadí), jediné, co se tam nehodí, je ona vážnost pocitu viny a na ní navěšené proslovy. Bitky mi hrozně připomínají Van Dammovy časy, a vlastně je to kvalitně zpracované béčko, takže v rámci žánru 4*.

plakát

Batman (2022) 

Ten čůrák se účastní automobilové honičky, při níž dojde k hromadné havárii a jistojistě desítkám mrtvých a zraněných, jen aby položil zločinci pár otázek a pak ho nechal jít. Po mrtvých ani nevzdechne. Uf, tak amoralní snad nejsou ani avengeři. Navzdory tomu bych si s chutí dal podobně noirovou dvojku. Bez Jokera prosím, toho už bylo ve filmu až dost.

plakát

Gormenghast - Episode 3 (2000) (epizoda) 

Knižní Gormenghast, i přes svoji nekonečnou rozvleklost, mě překvapoval skvělou a dramatickou akcí, již dokázal splodit. Seriál na ni rezignuje a nahrazuje ji uřvaností. Je to škoda, ale na televizní poměry pochopitelná. Podobně zamrzí i papundeklovost velkého celku, ale i ta má své kouzlo. Třetí díl nabídl nečekaně velkou porci humoru... a i díky němu byl prozatím nejzábavnější.

plakát

Snivokraj (2022) 

Fantasy snímek, který funguje překvapivě skvěle v nefantasy rovině. Jason Momova je sympaťák, ale herecky na tohle nestačí, škoda. Nápady fajn, ale dech nevyrazi. Jenže mě to několikrát rozbrečelo. I loved it! Škoda jen toho prokecu od burea hned na začátku, bez něj by to bylo lepší.

plakát

Škola dobra a zla (2022) 

Čekal jsem chujovinu, takže jsem si to báječně užil. Film skvěle funguje v parodávání Disneyho a kdykoliv se nebere vážně. Film je otravné klišé, když se vážně začne brát. Dvojku nepotřebuji, ale stejně se na ni kouknu, obzvlášť pokud ju dostane tvůrce Deaspoola.

plakát

Cyrano (2021) 

Herci neumí zpívat. A celý muzikál je čistý romantismus. Jenže po přehrání soundtracku v radio editu... asi tisíckrát... podívám se na to znovu. S láskou.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

The 3rd episode is fabulous. The rest is intriguing. I would appreciate closed arc but well, maybe something good is coming.

plakát

Už je tady zas (2015) 

Občas sklouzává k přiblblým vtípkům (za to tu hvězdu dolů), právě proto je silný hlavně v momentech, kdy hraje navážno. A ne, možná by to nebyl tak dobrý snímek, kdyby polovina záběrů nebyla autentických, natáčených na ulici mezi živými lidmi. Kniha doslovná nebyla, snímek ano, a poprvé mám pocit, že je tomu dobře. Protože věřím že to tady může být zase - a mnoha lidem by to nevadilo.