Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (533)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Je to k nevíře, ale všem vřele doporučuji německou (!) komedii s Áďou Hitlerem v hlavní roli! Dle mého názoru vznikl v německé filmové produkci revoluční moderní snímek, ukazující charakter a mentalitu německého národa, 70 let po 2. světové válce. Občas až s děšením, ale zároveň i s úsměvem na tváři jsem pozoroval, kolik lidí (až skoro s hrdostí) se hlásí a opěvuje tohoto krutovládce. Atmosféra v Německu houstne a jak je vidno z autentických záběrů tohoto filmu, poměrně enormní procento lidí hajluje na oslavu Hitlera v 21. století, kdy všude "vládne mír a svoboda." ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nevedel som úplne presne, čo môžem od "Er Ist Wieder Da" očakávať, no musím povedať, že som nakoniec s celkovým prevedením veľmi spokojný. Je to síce maximálne absurdné, ale súčasne to človek dokáže brať veľmi seriózne. Najmä, keď vidíme čo sa momentálne v Európe deje. Ľudia sú absolútne nasýtení nenávisťou, hnevom a všetko treba riešiť cestou najrýchlejšou a najefektívnejšou. A je pravda, že do tohto času by skutočne Hitler veľmi dobre zapasoval a vedel by opäť ľudí zmanipulovať a začalo by sa všetko nanovo. A možno ten Hitler už skutočne je opäť medzi nami a v každom z nás v ňom kúsok z neho je. Napriek tomu ale film nezabúda, že je najmä situačnou komédiou a ťaží z toho čo najviac sa dá. Je to v mnohom vtipné, miestami veľmi satirické, no súčasne veľmi predstaviteľné. Keby mám povedať nejaké negatíva, tak by som povedal, že miestami film pôsobí veľmi dlhý a má aj nejaké nudné momenty, ktoré sa asi dali vystrihnúť alebo skrátiť, ale celkovo ho človek dokáže sledovať počas celých dvoch hodín a niečo si z neho aj reálne odniesť a myslím si, že to by film mal vždy docieliť. Neuspať svojich divákov a udržať si ich pozornosť. A čo sa tohto filmu týka, zvládol to podľa mňa veľmi dobre. Nie som si istý, či by som si to niekedy pozrel znovu, ale minimálne si z toho človek určite odnesie myšlienku, či už Hitler opäť nie je medzi nami. A či sa história nebude opakovať. Lebo povedzme si pravdu - "Nikdy sa z histórie nepoučíme." Hodnotenie: A- ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Adolf Hitler v současném světě? No to přeci musí být pecka film! Začátek mě dost vylekal, moc mi nesedl, ale to se teprve začalo rozjíždět, následně už to byla celkem zábava a příběh se mi líbil. Oliver Masucci byl jako Hitler naprosto perfektní. Co ale musím zkritizovat, tak režii a kameru, protože mi přišlo, jako kdyby to točil nějaký amatér. Celou dobu jsem si tak říkal, že i když příběh je dobrý a herci také, tak za to amatérské točení dám max. 3 hvězdy. Nakonec dám o hvězdu více, protože se mi hodně líbili politické názory ve filmu. Film upozorňoval na současný problém imigrace, televizního vysílání (kdy se vysílají samé sračky), nezaměstnanosti, nízké porodnosti atd. Tak jako na to upozorňují politici jako Marin Le Pen, Geert Wilders, Tomio Okamura a další. Nechceme přeci muslimskou Evropu. Takže doufám, že se lidé na těmito tématy zamyslí a ve volbách budou volit tu správnou politickou stranu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Woody Allenova rovnica najlepšieho humoru = tragédia +čas. Ak by tento vzorec platil, komédie o Hitlerovi alebo z koncentrákov sú v súčasnosti akceptovateľná vec a vieme sa na to pozerať s nadhľadom, chladnejším odstupom. To čo v tomto filme začalo ako tá najhoršia možná povrchná odpadová zle natočená komédia, skončilo ako mrazivá dráma (!), pričom záverečné titulky s prestrihom na vodcov krajnej pravice, ktorý sa pomaličky ale isto derú na výslnie, sú na zimomriavky. Aj o našom "Vodcovi - županovi - poslancovi" platí presne ten istý scenár, ako tu bol načrtnutý a historicky sa len opakuje. Najskôr to bola figúrka, na ktorej sa všetci smiali, postupom času ten "pajác" získava moc, aj keď sa ešte usmievame (dokedy?). História sa opakuje a ja len verím, že tento film nie je proroctvom. Inak smutné mi prídu všetky tie povrchné komenty typu: "čakal som lepšiu komédiu a bla bla". Len aby o pár rokov neplatila opäť "Woodyho rovnica" a niekto sa nám nesmial, aký sme hlúpi a pohodlne ľahostajní. Za ten mimofilmový presah dávam piatu *. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Turci v Berlíně?!' Jak je to možné !? ' ---- Když jsem se o této komedii doslechl, pochopitelně jsem ji zatoužil vidět. Despekt u mne působilo jen to, že to točili Němci a jejich humor je někdy opravdu nehumorný. Po prvních rozpačitých minutách kdy jsem zjistil, že Adolfa hraje habán jehož podoba Hitlerovi moc neodpovídala, jsem se postupně nechal do tohoto žánrového mišmaše postupně vtáhnout a sledoval tu neskutečnou hru, kterou tvůrci rozehráli nejen s divákem, ale i s Němci kolem sebe. Hitler je ikona. Masový vrah, šílenec, jeden ze spolutvůrců myšlenky likvidace Židů a Slovanů. Je to ale zároveň osobnost, která Němcko zbrojením vytáhla z bídy hospodářské krize, osobnost za níž Německo se málem (naštěstí ne) stalo Třetí tisíciletou říší a kdy v čase nakloněné válečné štěstěny hranice Germánie sahaly od Norska po Rusko. Tak co zkusit tohoto jedince zhmotnit a přenést do dnešní doby? Do doby, kdy Německo tolikrát ofackované za holocaust otvírá brány každému a není schopno rozeznat, že se tím odsuzuje k záhubě. Do Německa zapleveleného politickými stranami a hromadami znechucených voličů, do Německa sociálních dávek nepřizpůsobivým placených nuceně pracující většinou... Za Hitlera nic takového nebylo, proto logicky jeho údiv budí úsměv. Cestuje s průvodcem po Německu a navštěvuje lidi. Zde se film stává reality show a divák v úžasu sleduje reakce běžných Němců na ulici. Někteří se smějí, někteří se s Hitlerem fotí, někteří hajlují, někteří jsou pobouřeni a někteří natvrdo říkají, že by za něj šli bojovat do nové války. Knihu jsem nečetl a po skončení filmu si nejsem úplně jist co nám tím autoři chtěli sdělit a jaké zrcadlo nám nastavili. Obraz Německa a jeho občanů 70 let po válce byl prapodivný. Řada Němců se k Adolfovi chovala jako k historické postavě a snad až jako k otci zakladateli... To jak Hitler tepal do uprchlíků mi od tvůrců přišlo odvážné, postupně jsem si ale uvědomil, že to není hlavním posláním filmu. Hlavní myšlenkou bylo, že i když jsme třeba se současnou situací nespokojeni a odmítáme inženýry z Afriky, musíme se mít setsakramentsky na pozoru před někým, kdo říká co chce lid slyšet, kdo má charisma, kdo umí mluvit a kdo by byl bez lidí nic. Mějme se na pozoru před novými Führery. * * * * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Film vychádza z rovnomenného bestselleru od autora Timura Vermesa. (Arsenal83)
  • Scény, kde se Hitler (Oliver Masucci) prochází po ulici a lidé na něj reagují, jsou skutečné. Tedy jde o skutečné reakce náhodných kolemjdoucích na herce procházejícího se městem. (Totnkopf)
  • Ve scéně, kdy Hitler (Oliver Masucci) otevře internetový prohlížeč, lze spatřit logo Google, které má však již pozměněný design používaný až od 1. 9. 2015. Film je přitom zasazen do roku 2014. (dvorky1997)

Reklama

Reklama