Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Babička (1971) (TV film) 

Tak jak jsem napsala u starší verze Babičky, T.Brzková byla lepší. I když ani J.Kurandová není špatná, její Babička je ale taková vědoucí, méně laskavá, je vidět,že lecos zažila a má hodně za sebou..... Libuška Šafránková je zde prostě nádherná. A taky mě v tomhle filmu nadchla malá role Petra Čepka jako Černého myslivce -tak takhle nějak si vážení přestavuji uhrančivý pohled! A hlavně L.Geprtová pojala opravu skvěle Viktorku tu divokou holku které " hodní vesničtí balíci" prostě nestačí a žene se osudově navzdory rozumé úvaze do neštěstí..... Jinak každý má právo na averzi k Babičce, ale nemyslím si že by předloha patřila do opadu... Nakonec jak říkal M.Horníček každý má dvě babičky, tudíž je dvakrát tolik babiček než lidí a tak si zaslouží,aby se o nich psalo.

plakát

Babička (1940) 

Souhlasím s kolegou nahoře že T.Brzková je opravu ideální babička -moudrá a laskavá až do poslední vrásky....ale N.Tanská nemá na Libušku.... Líbila se mi i Glázrová jako kněžna, laskavá ale zároveň s aristokratickým odstupem. Štěpničková jako Viktorka byla příliš expresivní, Geprtová byla určitě lepší. Musíme si uvědomit jak bylo přínosné natočit v době okupace takový národně zaměřený film.

plakát

Baby Boom (1987) 

Diane Keatonová měla určitě mnohem lepší role než tuhle. Dá se na to koukat, ale jeden večer vidíte, druhý nevíte,co jste to vlastně viděli....

plakát

Barbarella (1968) 

Tak na tenhle film jsem byla zvědavá. opravdu ho už ale poznamenal zub času. Jane Fondové to v těch jejích oblečcích fakt sluší a když člověk akceptuje dobu vzniku filmu tak si ho docela užije i s těma nevěryhodnými kulisami a přímočarými hereckými výkony....

plakát

Barbar Conan (1982) 

Ač nemusím akční snímky tahle akční fantasy je prostě má nejoblíbenější. Hudba je nádherná a Arnold jakoby se pro Conana narodil. Tady nevadí,že není herec, jeho postava a kamenná tvář do role Barbara přesně pasují. Výprava je úžasná, filmaři opravdu vytvořili jiný "barbarský" svět. J.E.Jones je jako velekněz patřičně zlý i charismatický a scéna únosu princezny krásně podkreslená hudbou je dechberoucí.

plakát

Barva noci (1994) 

Přiznám se, že jsem si film půjčila jen kvůli tomu,že jsem byla zvědavá na erotické scény v bazénu,kde i B.W. ukáže všechno...pak mě děj docela zaujal, začátek byl slibný, J.Marshová docela věryhodná, ale tak od půlky filmu se zde začalo vršit jedno klišé za druhým, film zaplnily plošše napsané neurotické postavy terapeutových pacientů a hlavně ten zoufale překombinovaný a komplikovaný závěr. To je jako když člověk spokojeně vyžahne obstojné víno a dole najde mrtvou myš. Slabinou filmu je také přilišná délka. Škoda, docela dobře nastartovaný film s dobrými herci a zpočátku zajímavou atmosférou mohl být mnohem lepší.

plakát

Barbora Hlavsová (1942) 

Tak tohle je opravdu nejlepší příklad toho, co se nazývá film s morálním poselstvím. Kdyby to byla jiná herečka tak by to snad vypadalo směšně, ale takhle člověk heroické snaze Terezie Brzkové v její životní roli opravdu uvěří. Dobrý je zde i Rudolf Hrušínský který se nakonec vrátí aby babičce pomohl....mě to teda dojalo.

plakát

Báječní Bakerovi hoši (1989) 

Tenhle film je docela příjemným spíše komorním příběhem dvou bratrů hudebníků a jejich zpěvačky. Jejich vztahy nejsou jednoduché,ale tak to v životě bývá. Michelle je ukrutně sexy a překvapivě dobře zpívá....

plakát

Nezkrotná Angelika (1967) 

Tak tenhle film nemá opravdu oproti ostatním dílům ságy o Angelice alespoň trochu smysluplný děj. Je to ale vyváženo romantickými exteriéry lodí, středozemního moře a Candie.Ovšem neměli zde dělat s Peyraca druhého Robina Hooda, a to jeho podmořské sídlo tam také moc nesedí... Angelika taky vypadá dost nadrženě, ale pořád je to sakra romantické....

plakát

Báječná Angelika (1965) 

Tak tenhle díl je myslím druhý nejhezčí po Markýze Andělů. Je škoda, jak říká Jeanne že zde byl příliš rychle odbyt výstup Angeliky od spodiny, přes hostinec, čokoládovnu atd.ke dvoru. Představitel Filipa byl docela dobře zvolen, třešinkou na dortu je J.L.Trintignant jako Básník Špína. Zkrátka hezky se na to kouká, zahrady Versailles jsou prostě fotogenické.