Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

K filmu Pianista jsem se už vyjádřil - velkolepé. K Schindlerovu seznamu se taky vyjádřím - extra velkolepé. No prostě oba tyto historické počiny jsou geniální, s bravůrou sobě vlastní natočené. Nic se jim nedá vytknout. Ať si pánové režiséři Spielberg a Polanski podají ruce a připijí si - na temnou vzpomínku všem, kterým těmito filmy vzdali čest.

Pianista

Pianista (2002)

Ano, toto je film který musíte vidět, nebo měli vidět. Vynikající výkony herců, a nejen Adriena Brodyho, zaslouží všem oskary. A režisér Polanski? Skvěle se vyrovnal Spielbergovi a jeho Schindlerovu seznamu. Oba zaslouží velké uznání za tyto filmové počiny. Hrůzou nabitý děj vás nenechá ani na chvíli si odpočinout nad tím, co se v okupované Varšavě opravdu stalo. Až tak dojemné, že jsem se vcítil do postavy hlavního hrdiny, a skromnou otázkou se zeptal, co bych v tyto černé dny při vyhlazování židů dělal asi já. Toto ale opravdu z válkou nemělo nic společného a Němce jako takové, tahle přítěž minulosti bude děsit ještě pár století. Na toto se jen tak nezapomíná. A ty závěrečné postapokalyptické scény ze zničené Varšavy mě opravdu dohnali k slzám. Všechna čest tomuhle snímku, musím jen smeknout.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Válečný film, a Spielberg režisérem. A Hanks v hlavní herecké roli. Jiné kombinace jsou taky k mání a perfektní, ale toto dílo by nenatočil nikdo lépe. A já u toho opět ronil slzy....

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Takhle skvěle se dá převtělit do Morgana Freemana při sledování tohoto snímku jen mě. Ale ne, věřím že i jiným, jinak by tento film nebyl označován za nejlepší ze všech. Že mám pravdu filmoví fajnšmekři?

Odpor

Odpor (2008)

Nejlepší partyzánský film, co jsem kdy viděl. Silně emotivující, dojemné, smutné i dobrodružné. Bohužel vše proti židům. Velice naučné i poučné.