Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (291)

plakát

Zmizení (2013) 

Vychytaná kriminálka. Odcizené předměstí, chladné zimní počasí, do sebe uzavření hrdinové vystavení težké životní zkoušce. Tíživá a chladná atmosféra je zde zachycena úplně dokonale. Příběh je až na drobnosti uvěřitelný a s postavami se dá sžít, protože všechny jsou kvalitně zahrané a hlavně napsané tak, že žádná není černobílá a každá se potýká s vlastními démony.

plakát

Láska na druhý pokus (2004) 

Sice s fakt krásnou Jennifer, ale jinak nudné, (krom konce) předvídatelné, často neuvěřitelně trapné a celkově jen těžko přijatelné.

plakát

Veronika se rozhodla zemřít (2009) 

Očekával jsem víc. Je to natočeno takovou přehnaně neosobní formou, která mi zcela znemožnila sžít se s hrdinkou nebo kýmkoliv jiným kdo se ve filmu objeví.

plakát

Zmizelá (2014) 

Propracované, místy zajímavé, ale hrozně překombinované, nerealistické a těžce stravitelné. Celkově určitě ne špatný film, ale těch 90% vážně nechápu.

plakát

Transformers: Pomsta poražených (2009) 

Příznám se, že jsem části vynechával, prostě jsem to už nedokázal sledovat celý. Je to barevný, je to větší než obvykle, ale je to kokotina. Dějově tak pro první stupeň ZŠ; souboje robotů absolutně zmatený; rodinný scény nebo hlášky robotů během boje působí dospělému divákovi vyloženě fyzickou bolest. Jedna hvězda za Megan, druhá za to, že bych to asi vydržel shlédnout i celé (kdybych ale fakt musel).

plakát

Probudím se včera (2012) 

Na české poměry dost povedená komedie. Krásný obsazení, milá atmosféra, až na fakt hodně ulítlej product placement příjemná podívaná. Jen ten konec se moc nepovedl. Žádná velká filmařina, ale rozhodně neurazí.

plakát

Patrola (2012) 

Dost možná nejpřesvědčivější reklama na policii a obětavost lidí, kteří u ní pracují, jakou jsem kdy viděl. Výborné obsazení, uvěřitelné postavy a dialogy, velice civilní atmosféra a příběh ukazující, jak tito "lidé jako my" musí každý den řešit situace, kterým se zbytek slušných lidí velkým obloukem vyhýbá. Má asi jediná výtka je, že zvolená forma pseudo-dokumentu s roztřesenou ruční kamerou a chybějícími celkovými záběry pro mě byla z počátku hodně špatně stravitelná, a nějakou dobu jsem si na ni zvykal. Naštěstí po první půlhodině jsem ji akceptoval, takže celkový zážitek z filmu mi moc nenarušila.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Film (snad s vyjímkou Fassbenderovi postavy) postrádá sympatické charaktery a spojenci jsou v něm vykresleni jako větší zvířata než nacisti sami, což jsou dva atributy, které mi nedovolili si ho nijak zvlášt užít. Prostě psychotický výlev plný psychopatů, který se dlouho a nudně rozjíždí k celkem povedenému finále.

plakát

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 

Scénář daleko za hranicemi běžné hlouposti a zmatená nepřitažlivá akce. Dobrodružný film u kterého necítíte žádné napětí, komedie u které se nikdy nezasmějete. Fakt hodně nepovedený závěr trilogie, která nezačala vůbec zle.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Netuctová romance zvláštních lidí ze zvláštního prostředí, kterou ukončí v pravdě nečekaný element. Konec byl poměrně šokující a zdánlivě do zbytku filmu nezapadající; *SPOILER* nakonec to byla ale právě tato nesouhra, čím si mě závěr získal - přesně tak do běžných lidských problémů nezapadající a nepochopitelné je to, co se toho jedenáctého září stalo. Ten WTF moment dává divákovi pocítit, jak se museli cítít příbuzní obětí toho útoku, a ta ztráta a pocit marnosti předchozího děje, kterou divák ucítí, je přesně tatáž, s jakou pozůstalí musí žít. Film, kde mě smrt jediné z obětí zasáhla víc, než všech 3000 mrtvých v jiných filmech.