Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 1

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (866)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alfred Gough, Miles Millar | Hudba: Randy Edelman | Produkcia: Sean Daniel, Bob Ducsay, James Jacks, Stephen Sommers | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Sommers Company, Alphaiville Films | Rozpočet: 145 miliónov $ | Tržby: 401,128,639 $ || Ukážkový prípad toho, keď forma výťazí nad obsahom. Absencia tradičných postáv z prvých dvoch dielov tvorí najväčší kameň úrazu. Nemá to tú ľahkosť a vtip, ako predchodci. Ale ešte aj tak nadpriemerné fantasy, od ktorého však človek vzhľadom k tradíciám čaká viac. Yeti časť jednoznačne najlepšia. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Vida, degradace pokračuje klusem ušlechtilého terakotového hřebce. Příběh je s obzvláštní mystifikační péčí oxeroxovaný podle dvojky, změnilo se pouze prostředí a počet Číňanů na jeden metr čtvereční, scénář není až na pár ojedinělostí ani moc vtipný, vtipná je spíše jeho tupost, herecké výkony jsou z valné části trapně "mumiózní", a o to smutnější je pro každého obdivovatele Jeta Li a Michelle Yeoh být očitým svědkem jejich raketového pádu, neboť pod Cohenovým nulovým vedením se noří do bahna smrdutého béčka, bez záchranných vest či kruhů. A co akce, ptáte se? Věříte, že i velkolepý dobrodružný film dokáže být nudný a domršený střihem a vadnou kamerou? Jestli jste někdy pochybovali, uchovejte si své hýčkané naděje, co nejdéle můžete a žijte blaze. Mumie 3 je z letošní nabídky hollywoodské stupidity asi ten nejblyštivější kousek ve smyslu rozpustilého "brainwashingu", ale bojím se, že díky hypu, jenž se rozbujel po příjemných trailerech si na sebe se štěstíčkem dokáže i vydělat, a hrozba zasazená do "někdy v budoucnu" může jednoho krásného letního dne vystrčit růžky v podobě čtverky. A předem varuji, že pokud by někdo znovu pustil ke kormidlu kapitána Roba, tak bych už musel balzamovat pár mrtvol._____P.S. Poprvé se mi v kině stalo, že jsem si upřímně přál stopnout přehrávání a odejít domů, naštěstí to na deset minut vytrhla banda rozzuřených kostlivců s proletářskou vyřídilkou. Ovšem jen na deset minut. :) Výběr ze scená(d)ristických bonmotů: "Teď je nesmrtelný!!" ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz uz chapem, preco sa to mnohim uzivatelom nepacilo. Sklamany som bol aj ja, ale nie az natolko, aby som dal 2 hviezdicky. Priznam sa, ze sa mi viac pacila prva polovica filmu, ako druha, kde uz len proti sebe bojovala armada digitalnych mumii, ale v porovnani s predchadzajucimi Mumiami to ma naozaj dost daleko. Jednak hned bolo citit, ze ma reziu niekto iny a bolo to vidiet aj na niektorych nepodarenych alebo lacnych trikoch, hlavne ked sa Jet Li premenil na trojhlaveho draka. Taktiez tam chybalo nejake to napätie, ake bolo napriklad v prvej casti. Jeta Liho ako herca mam rad, len skoda ze nema stastie ani na poriadny kvalitny Blockbuster, akym tretia Mumia mohla byt. _____ Brendan Fraser - (Rick O´Connell) +++ Maria Bello - (Evelyn O´Connell) +++ Luke Ford - (Alex O´Connell) +++ Jet Li - (Cisár Han) +++ John Hannah - (Jonathan Carnahan) +++ Michelle Yeoh - (Zi Juan) +++ Isabella Leong - (Lin) +++ Hudba: Randy Edelman +++ Produkcia: Stephen Sommers +++ (Videl v kine 12.08.2008) +++ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pane bože to byla tak obrovská sračka, že by se nevešla ani do Macochy. A herci ? Škoda mluvit . Nejlepší je, když otce a syna hrajou herci, kteří vypadají jak kdyby je od sebe dělil jeden rok a to ještě ve prospěch syna. Ženský, ty normálně komerčnímu megabijáku zachrání co se dá, ale tady ta hlavní představitelka, nooo ehm už dlouho mě nezaujala nějaká ženská tak moc jako tahle, naprosto bezvýrazná, bez jiskry a herecky toporná atrapa ženský. No a ty Yetiové, to byla slušná trapoš zone, prej, Yeti : "uááááá" "chlapík "Yetii já jsem na tvý straně" A Yetii stojí a čumí, kde tohle vyhrabali, snad radši ani nechci vědět. Jednu hvězdičku dávám za dobře udělaný souboj Michelle Yeoh s Jet Lim a asiatku z jizvou přes tvář, ta byla jako jediná ze všech hami, hami. Jinak je to, ale velkolepá urážka všech žánrů co jsou zde pod názvem filmu uvedeny. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Barevná sračka hrající si co chvíli na rozmáchlý a trikově našláplý velkofilm, kterým není ani kdyby čert na koze jezdil. Veškerá atmosféra předešlých dílů je pryč a koukatelný mix akce, romantiky a dobrodružství nahradili počítačové laviny, vlkodlaci, Terakotova armáda a nudný šašoun Jet Li. Kdo čeká epické pokračování, nedočká se. Hlášky nefungujou, příběh žádný a technicky film vychází zdaleka nejhůř. Cohen provedl přesně to co se čekalo. Pěkně to zmršil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (56)

  • Rob Cohen býval studentem antropologie a mnoho let ho přitahovala Asie. Když byl osloven, aby režíroval díl, který by zavedl sérii na Dálný východ, s nadšením přijal. (Amplifier)
  • Scéna, kde sa nájomní vrahovia pokúšajú zabiť v spánku cisára (Jet Li), je odkaz na vtedajšie politické pomery, kde sa chcel každý veľký čínsky vodca stať neobmedzeným vládcom a to zabitím cisára. Je to charakteristika dynastie Han, ktorá bola približne 2. storočie pred naším letopočtom. (Greenpeacak)
  • Tvorcovia filmu sa chvália tým, že ani jedna múmia, ktorá povstala z Veľkého čínskeho múru v záverečnej bitke, nie je rovnaká a každá bojuje inakším spôsobom. (Greenpeacak)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama