Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 1
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 663)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

UPDATE ne, cítím přílišnou vinu proti ostatním slušným a dobrým filmům, kterým něco málo k dokonalosti chybělo a dal jsem jim "jen" 4. Tohle si je prostě nezaslouží, čím dál víc nad tím přemýšlím, tím méně a méně sympatií k filmu mám. A po počátečním omámení a opití vizuálem nadchází čas pro těžkou kocovinu. Ten humor, Michaele, si vymýšlel na záchodě na koleně, co? Protože to je něco strašného a neskutečně trapného a nehodícího se do takovéhoto velkého filmu, který měl tak dobrého předchůdce. A nejhorší je, že dokonce i ten vizuál se mi zdá čím dál tím horší. Není to těmi triky, ty jsou naprosto špičkové, doposud jsem opravdu neviděl tak propracovanou práci zasazenou přímo do reálného světa, ale ve scénách, kdy by to mělo působit nejlépe, člověk by měl z toho být v extázi apod.. tedy v akci, je to díky zhovadilé kameře a střihu ve většině času úplně v hajzlu. A ta přemrštěná snaha o originalitu spočívající v tom, že se tam nacpe milion pro neznalce nezajímavých robotů, kteří rychle umřou bez toho, aby byla nějaká drama na druhé straně a všechno se to odehrává ve scenérii, jako vystrižené z scény Scorponok v jedničce, působí hrozně a na blití.. Škoda, po jedničce jsem čekal ještě o hodně větší nářez a ten jsem dostal.. Ale bolí to.. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

To někdo odhodil scénář ke třetím Lovcům pokladů a chytli se toho tvůrci Transformers? Bay dokonale definuje „zbytečné pokračování“. Zatímco třeba druzí Mizerové byli drzejší a o poznání jinde (a tudíž jejich existence má smysl, ať už jde o film jakkoli rozporuplný), dvojka Transformers sérii neposouvá, spíše je úkrokem zpět. Akce je sice o něco přehlednější, je však zoufale nenápaditá a obyčejná (což by se v případně filmu, kde se perou obří roboti, asi stávat nemělo). Atmosféra nulová (i zmatené čtvrté Téčko má v sobě víc napětí) a děj v podstatě neexistuje. Ještě nikdy nebilo tak do očí, že je Bay výborný představitel Hollywoodu pro mladé, ale opravdu špatný režisér. Emoce i stavba děje nula, jen na sebe se kupící opakující se záběry + sem tam nějaká vykrádačka z minula. Shia LaBeouf je rozhodně tahoun a Megan Fox to nejžhavější zboží, ale to je asi tak všechno. Jednička mě iritovala a bavila zároveň, dvojka se bohužel nezmohla ani na jedno. Prošla mnou a nezanechala jedinou stopu. Snad krom myšlenky, že boj strojů v lese vypadá imho dost divně (asi tak divně, jako kdyby se Hobiti procházeli po Manhattanu). Na body si může Míša podat ruku s McG, 2,5*… ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ach, Michaele, přesně takhle to dopadnout nemělo. Syndrom jménem Mizerové 2 se projevil v plné síle a dvojka Transformerů je sice větší a dražší, jenže kvalit prvního dílu nedosahuje z jednoho zásadního důvodu, kterým je zpackané finále. Člověk se dvě hodinky baví pod náporem skvělého humoru a solidní (často ale pořád nepříliš přehledné) akce, aby pak přišlo závěrečných 30 minut a dalo bayhaterům do rukou obušky, kterými mohou Michaela umlátit. Že se v Pomstě poražených bez ostychu vykrádají původní Star Wars nebo třetí Terminátor bych nikomu za zlé neměl, ale vytáhnout na závěr zbytečně přeplácanou téměř parodii jedničky, ve které je dvakrát víc zpomalovaček, než by mělo, člověk se v ní ztrácí a o nové nápady nezakopla, to dožralo i mě. Michael je pořád mistr v pořádání obřích vojenských manévrů, a když má na place mile hláškující Megan, Shiu nebo Johna Turturra, všechno jede jako na drátkách, jenže jakmile uteče k nepříliš zajímavým robotům, nebo nedej bože začne aplikovat svoje urychlovací vyprávěcí postupy (nelogičnost příběhu tu dosahuje úplně nových výšin!), je zle. Jak ale říkám, tyhle výtky se z velké části týkají až poslední pětiny filmu (jen scénář je debilní pořád), takže svých 7/10 přeci jen zaokrouhlím nahoru. Trojku ale fakt raději ne, Bayovo stupňování v případě Transformerů příliš nefunguje. P.S. Nevím, jestli byl ve filmu nadbytečnější Devastator nebo Isabel Lucas. Ve fázi vývoje to možná vypadalo fajn, ale v kontextu příběhu byly tyhle věci tááákhle mimo. Update: Neočekávané se stalo skutkem a napodruhý jsem si to užil mnohem víc. Když člověk ví, do čeho jde, zapadá to do sebe mnohem líp, a přestože mám furt kupu výtek, akceptuju to jako zábavnou a nabušenou prostřední část trilogie. Radím první pokus vynechat a jít rovnou podruhý :) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Scenar hlupy (nie existencia TF vesmiru, ale konanie postav, ci uz ludskych alebo robotich v ramci neho), Misko Megaloman Bay utrhnuty z retaze (milostne praktiky psov su pre mna rovnako nezaujimave ako tie krysie) a celkovo je to oproti jednicke nekonzistentne (t.j. zmena nalad jednotlivych sekvencii nie je tak plynula). Ma to vsak aj viacero plusov, ktore spolahlivo putali moju pozornost po celu premrstenu stopaz. Konkretne -> prehladna akcia, Shia, viacero vskutku dobre pointovaneho humoru, odkazy na ine filmy (aj k stryckovi Spielbergovi, pricom mesto Petra bolo az sibalskym pomrknutim smerom k vesmiru Indiana Jonesa) a hlavne Bumblebeeho SPINKICK (plechac asi poctivo za tie dva roky studoval na nete bojove komba :). Bay vypocul volanie fanusikov, hlas svojho srdca a naserviroval takmer kazdu ingredienciu v n-nasobnom pocte oproti predchodcovi. Na druhej strane, so stratou konzistentnosti prislo i k ubytku napatia, emocii,ale i intenzity reziserovych trademarkov, resp. ich krateniu. 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním skvelej jednotky. Má celkom zaujímavý príbeh, ktorý aj napriek tomu, že trvá prakticky 150 minút nemá problém udržať divákovu pozornosť, ale aj tak mám proti nemu viacero výhrad. Je to hlavne príliš zvláštne naviazanie na jednotku, ktoré malo byť určite iné. Hlavným negatívom tohto filmu je podľa mňa určite humor, ktorého je tu až príliš moc. Nemyslím si, že by bol trápny, ale nepripadá mi ani vtipný, je hlavne zbytočný a rušivý. Akčných scén je tu primerané množstvo a síce nie sú až také dobré ako v jednotke, ale aj tak sú vynikajúce. Výborný je už hneď úvod filmu s dostatočným nasadením bojovej techniky. Deceptikon v tejto scéne predvedie skvelú transformáciu a zároveň sa postará o rozsiahlu demoláciu, hlavne zničenie mosta vyzerá perfektne. Výborná je aj akcia v lese, obzvlášť jej záverečná časť alebo prvé stretnutie ústredného dua s Megatronom, aj keď vlastne tieto dve akčné scény nasledujú hneď po sebe. Ale to najlepšie si Michael Bay nechal na koniec, pretože akcia v Egypte je úžasná. Veľkú zásluhu má opäť na tom armáda. Táto časť obsahuje viacero úchvatných scén a zaujímavé je, že v tých pre mňa najlepších scénach tejto časti je dôležitý vrtuľník. Je to hlavne let vrtuľníku ponad tankom v spomalenom zábere, záber z pohľadu Shiu LaBeoufa na Megan Fox , nad ktorou opäť v spomalenom zábere letí vrtuľník a pád vrtuľníku cez zrúcaninu. A v tomto filme určite potešia aj demoličné scény ako ničenie lietadlových lodí alebo mrakodrapov. Čo sa týka samotných transformerov, tak samozrejme je ich podstatne viac ako v jednotke, ale zároveń sú skoro všetci nezaujímaví. Najviac mi prekáža starý deceptikon transformujúci sa na SR-71 Blackbird, mačkovitý deceptikon a všetci malí roboti. Veľmi ma tu sklamali aj transformácie. Tie, čo tu sú sú väčšinou veľmi prepracované a vyzerajú výborne, ale na jednotke sa mi veľmi páčilo, že bola plná transformácií z najrôznejších polôh ako napríklad, že sa štíhačka počas letu zmenila na robota a tu sa väčšinou transformeri z dopravného prostriedku hneď transformujú na robota a už sú celý čas v tejto podobe. Sklamala ma aj hudba, síce sa moc nezmenila, ale už vôbec nevyvoláva emócie. Herecké obsadenie sa moc nezmenilo, Shia LaBeouf je znovu perfektný, Megan Fox neprekáža, John Torturro je opäť otravný ako aj v jednotke a Shiou spolubývajúci je tu maximálne zbytočný a tiež otravný. Keď si to zhrniem, tak som určite sklamaný. Malo tu byť všetkého viac, ale viac je tu len negatív. Stále je tu mnoho skvelých scén, kvôli ktorým sa film oplatí pozrieť aj viackrát, ale je tu aj mnoho zbytočných scén ako napríklad celá časť s transformerom vyzerajúcim ako žena, veľa zbytočných transformerov a aj hercov. Ale aj tak návštevu kina neľutujem a teším sa na opätovné vzhliadnutie. Objektívna kvalita filmu-62%, film sa páči mne na 73%. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Jordánsko ve skutečnosti nehraničí s Egyptem. (GreatestFan)
  • Smithsonův institut se nachází Washingtonu, avšak když z něj Sam Witwicky (Shia LaBeouf) vystoupí, objeví se na poušti. (Will_X)
  • Severoamerické tržby filmu se vyšplhaly na 402,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak na 836,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama