Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (27)

plakát

The F Word (2013) 

Když nevím, co by, patří tento film k těm, ke kterým se rád vracím. Vtipné dialogy, příjemná ústřední dvojice i další postavy, a to vlastně stačí. Nevím, jestli je to dáno nostalgií a okolnostmi, za kterých jsem viděl film poprvé, ale zkrátka je to výborný kousek :)

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Pomalejší tempo, Kurt Russel, skvělé prostředí, syrovost. To jsou přesně atributy, které mi vyhovují! :)

plakát

Muž ve stínu (2010) 

V jednoduchosti je genialita. Ewan McGregor v roli spisovatele jede a všechno to jenom podtrhuje potemněla atmosféra, kterou Polanski prostě umí.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Když tento film běžel v televizi, čirou náhodou mě upoutal kvůli tomu, že jméno Robert Pattinson je v poslední době omílané snad ze všech stran, ovšem já byl jeho výkony v Twighlight sáze poměrně nepoznamenaný, tudíž jsem do filmu šel zbaven jakékoli zkušenosti a předsudků. Jeho postavu jsem mu absolutně věřil, role zanedbaného intelektuála, utápějícího se v alkoholu a cigaretách kvůli nevyřešenému životu mu perfektně sedla a celý film pěkně ubíhal a člověka se poměrně emocionálně dotýkal. Příběh byl uvěřitelný a přirozený. Musím říct, že pro mě příjemné překvapení při jednom takovém klasickém televizním večeru. Jasné 4 hvězdičky.

plakát

Prometheus (2012) 

Jako fanda vetřelčí série jsem se ihned po zhlédnutí začal rýpat v detailech a spoustu mi toho nesedělo. Ridley však potom v jednom rozhovoru osvětlil, že nebylo cílem zachovat úplnou návaznost na Aliena. Pokud si tedy člověk při zhlédnutí tohoto filmu zachová decentní odstup, bude nadšen. Já byl velmi nadšen, atmosféra prvních 2/3 vybudovaná dokonale, při scénách v člověku trnulo... Poslední třetina však, jak tu někteří zmiňují, to trošku kazí a člověk neodchází s tím wow pocitem, který slibovaly první 2/3. Škoda, ale i tak rozhodně příjemná podívaná za čtyři hvězdy :-)

plakát

Americký zločin (2007) 

Před zhlédnutím filmu jsem případ, kterým byl inspirován tento film, vůbec neznal. Následně jsem si ale provedl malou rešerši a musím říct, že ze skutečné Gertrudy Baniszewski šla daleko větší hrůza (připomíná mi kreslenou matku z Pink Floyd: The Wall) než z Catherine Keener. Bál jsem se, že se mi o ni bude i zdát... Hrůzný případ, emocionálně to se mnou zamávalo opravdu hodně. Nejde mi do hlavy, jak do toho mohlo být zapleteno tolik lidí, a nikoho ani ve snu nenapadlo, že by mohlo jít o páchání zla. Děsí mě, že všechno musí mít nějakého obětního beránka...

plakát

Země kůlů (2010) 

Po čase jsem dostal chuť podívat se na nějaký postapo film a musím říct, že Stake Land splnil všechna má očekávání. Skvělý výběr herců, skvělá tíživá atmosféra osamělosti, přesto soudržnosti putujících lidí, žádné servítky s nikým. Film navíc podkresluje přesně taková hudba, kterou mám rád (místy mi připomíná hru Borderlands). Jen by mě zajímalo, jak vlastně ti netradiční zombáci vznikli, i když je asi lepší, že je divák ponechán v nejistotě a víceméně musí s hrdiny prožívat přítomný boj o přežití a snahu nalézt lepší zítřky bez hlubšího porozumění vzniklé situaci.

plakát

Moucha (1986) 

Klasika osmdesátek. Skvělý hororový nádech, dobré navození atmosféry, skvělý Goldblum a trochu toho retra si i v dnešní době zachovává svůj šmrnc. Čtyři hvězdy.

plakát

Černá labuť (2010) 

Strhující, uhrančivé, podmanivé. Skvělé herecké obsazení. V průběhu snímku jsem byl neustále v napětí, takovém příjemném! Stále ještě vstřebávám tu koňskou dávku emocí, takže více snad v průběhu času.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Výjimečné nestárnoucí dílo. Napětí mám rád a tady se ho povedlo vybudovat s minimem prvků a především díky hereckému obsazení. Je však důležité se na toto dílo dívat ve správném rozpoložení.