Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (66)

plakát

Myši patří do nebe (2021) 

Začnu tím, že nechápu jak může mít 82% (16.10.2021). Dialogy slabé, scvrkly se jen na nějaké konstatování a přizvukování. Strašně ukňourané texty, furt si hrdinové na něco stěžují. Příběh špatný, někdy vyloženě chyběla vysvětlivka/motiv akce, děj nudný. V příběhu byla spousta nelogičností, až násilně (ne)navazujících prostředí a scén a co teprve nepoměr velikostí myši a lišky nesmyslný. (slovy lišáka Zrzka: "Jak říkal Tlamoun, lišky a myši to nejde dohromady." A rozhodně to nebyla sranda. S dětmi jsem viděl animáků spoustu české i zahraniční produkce, ale tento patří rozhodně k nejslabším. Animaci nehodnotím, v tom jsem nenáročný, nemám s ní problém, je to prostě jiné než pixarovky. Ale ty dialogy, ty dialogy .... Možná by někdo řekl že podruhé to vidět nemusí, tak já říkám že i to poprvé bych si nechal v tomto případě ujít. Nikdy jsem tak nelitoval vstupného jako zde. ;-)

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) 

Čekal jsem větší tah na bránu od Klusáka .... tak nějak nešokuje, jen popisuje mravní úpadek .... Novotný fičí na koksu. Je to na něm vidět. Arogantní roztěkaný pakoš a ta jeho slepice už asi taky bude lenivá se zvednout a kopnout ho do zadku. Asi jí jen zatím nesmrdí jeho prachy z bulváru, který jí osobně "jen" nevoní. Chudák jejich holka.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) odpad!

Kurva co je to za sračku. Vždyť je to pitomé až na půdu. Senilní je snad i režisér v produktivním věku, patos kam se šlápne. Zato vtip aby člověk pohledal. Už ten obsah filmu mne varoval Komedii pohřbili hned v úvodní scéně. Zlatá jednička. Jak říkala babka tatovi když podle ní si naši zybtečně pořizovali druhé děcko: Jak to něumiš, tak to něrob!!! (i když moje ségra uzrála, tak tenhle film i jeho kopie snad zničí zas nějaká povodeň ve filmových archivech ...)

plakát

FUK (2013) (divadelní záznam) 

Po vlaznejsim zacatku se to hezky rozjelo a slapalo az k nemilosrdnemu konci.

plakát

Na jezeře (2013) (seriál) 

Dabérka hlavní hrdinky Lucie Vondráčková úplně zabíjí. Ona to dabuje snad až z Kanady. Zatímco hlasy ostatních jsou přirozené, ten její zastřený hlas prostě hlavní představitelce Elisabeth Moss nejde do pusy a k postavě. Strašně mně to irituje a tahá za uši. :-/

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Kostková jako matka Kluse? No ti mně baví ... To neměli nikoho staršího/mladšího ?!! Postřeh: Když mladá bambitka (Janovičová) si vykládá s tou prapodivně zbytečnou postavou sousedky (Fialová) na zápraží domku jak do toho vlastně tátu (Vetchého) zapletla tak scéna je podbarvena flétnou hudby z Ať žijí duchové -Skřítkové zedníci, zanechte spánku ..... Vykradené?

plakát

Tchyně a uzený (2011) (TV film) 

Jako ano, ale čekal jsem od toho daleko více. Čvančarka byla na tu roli dredaté zpěvačky docela stará. Navíc by tak působila že má dost věcí na háku a pak je z ní taková intrikánka..... Že má matka malý důchod? Vždyť z něj táhla i hospodyni. Tak jako výmluva na komplikaci s odstěhováním dost neobstojí. A ten konec.... to ji exsnacha přišla litovat, nebo se ji tiše smát? Jsem z toho takový rozpolcený.

plakát

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál) 

Po prvním dílu: Odpad. Klišé, patos a kýč. Pominu-li děj přitažený za vlasy a neskutečně ochotnické výkony vnoučka Rákosníčkové jak z nedělní polední pohádky, tak strašně tahala za uši rádoby hravá, ale hlavně neskutečně zbytečná přimixovaná hudba. Proč si mafián najímal na špinavou práci neznámé nevyzpytatelné bezďáky, když má spolehlivé gorily co bez dlouhých keců sprovodí ze světa jednoho z nich. Toyota Landcruiser je asi typické auto českých skorobabiček. Pomiňme že byla právnička a mohla si na něj vydělat, přesto bych ji raději viděl třeba ve Wartburgu. Naprostý nesmysl s nočním natáčením vraždy mobilem (Kostka natáčí nastojáka, ale v notebooku to je v perfektně kvalitním 16:9 takřka FullHD rozlišení), kdy musel být od mafiána asi tak metr. Završeno sladkým finále kdy chudáček vnouček dobře vsadil a vzápětí ihned bez jakýchkoliv obstrukcí inkasoval, aby vystřídal fáčko snad ještě po detektivu Tomsovi za fantomasovského Citroëna. Se divím, že s tím ještě neodjeli do západu slunce. Po druhém dílu: 1 hvězda - v kontextu televizní tvorby ČT. Obětoval jsem se. Děj byl uvěřitelnější a možná právě tohle měl být první díl, aby diváky zbytečně neodradil. Nicméně pár věcí tam dost tahalo za nohu - nějak se mi nechce věřit, že v nějakém zapadlém Kostelci (kde se nic neutají) mají gay klub, Preiss si tam klidně vrká na ulici s cukrářkou a hlavně se tam všude po městě motá Jiřka s poldíkem jako by je nikdo nemohl vidět. A ještě právě ten "nenápadný" Citroën. Preiss ale výborný, dokonce i stará Rákosníčková byla docela v poho. Jen ten polda vnouček.... Ten jako by byl "pohádkovej". Strašně mně provokuje jeho projev. Naivka, hodňousek a milášek. Po pátém dílu: 2,5 hvězdy Viděl jsem i 3. a 4. ale nestálo to za comment, furt dokola. Pátý díl mi ale vadil nejméně a měl docela logiku, tedy až na tu tipařku, to byla berlička. Celkově tedy milostivá 1*.

plakát

Kuky se vrací (2010) 

Nebylo to špatné,první polovina byla taková lenivější, ale hlavně mi vadil (již zde nejednou zmíněný) projev Zdeňka Svěráka - zcela plochý, bez emocí. Navíc mi k postavě Hergota ani jeho hlas neseděl. Nedokázal jsem se od toho pocitu oprostit celou dobu. Jinak řemeslně to bylo milé.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Po sérii vyčpělých HřeBejkovin svěží vánek na podobné téma v režii O. Trojana. Škoda jen toho "školního" výletu na Plastiky. Ty děcka jely ostře sledovaným motorákem spíš na chmel než na androšovský koncert.