Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (133)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je-li kriminalista vyšetřující vraždy myšlení neschopný, tak by měl mít babičku, která si zpestřuje důchod objasňováním případů. Poručík Kamil Kalenda takový samozřejmě je a jeho judrbabka je pro něj jistě větší štěstí, než pro mne, který se na to rozhodl dívat. Od útlého dětství totiž nesnáším duchodkyně, které mají geniální nápady a instinktivně vedou vyšetřování směrem, který by profíka pouze upřímně rozesmál. A této paní bych její předchozí právnickou kariéru nevěřil ani kdyby mi ukázala červený diplom, na který celý týden poctivě dřela na plzeňských právech. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bohdalka, na kterou se dá dívat. Není to ale moc její zásluhou. Při minimalističtějším hraní je celkem fajn, ale při přehrávání je to děs. U ostatních herců je to ale spíš naopak. Docela zajímavé jsou vyprávěné příběhy, ale styl vyprávění je hodně diletantský. Nedělní večer je holt určen celé rodině a tak se serie snaží být tímto směrem použitelná. Jenže detektivka pro mladší, pro dospělé a i pro seniory se natočit nedá. ()

Reklama

lake-lake odpad!

všechny recenze uživatele

scénáristická bída a nouze, trapné dialogy, nepochopitelné scény, navazující na něco, co nebylo ... ono bohužel neznamená, že když se dá dohromady Bohdalová & Preiss v rádoby bodré české "detektivce", vznikne z toho druhá paní Piperová ... Scéna, kdy mladému policajtovi přiletí do hnízdečka lásky šutr se vzkazem, a vysype okno, přičemž policajtík zůstane s milou v posteli jako by se nechumelilo - to je fakt ze jako života ! A Markéta Hrubešová deklamující po francouzsku "ne spa" - jak orižinální! ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je známo, že Česká televize za posledních 20 let neumí točit jiné seriály, než pouze dva žánry - politické (tzn. antikomunistické) a pak celou řadu kriminálek. Toto je jen další z mnoha počinů té druhé skupiny. Z nudy jsem se rozhodl se na to mrknout. Když nemáte nic lepšího po ruce, v případě nouze nejvyšší se to dalo přežít. Nevím proč má většina uživatelů ČSFD problém sledovat cokoliv s Bohdalkou, mně osobně nevadí, znám daleko horší herečky. Zde Bohdalová hraje jakousi Marplovou v českém provedení, i když tou dotěrností a vynalézavostí mi její role připomíná spíš Resi Berghammerovou z Big Bena. Velkým mínusem tohoto seriálu bylo plno nezkušených herců po boku těch osvědčených. Za velké mínus a zvlášť u detektivky považuji, když je diváku hned na začátku ukázán zločin včetně vraha i jeho motivu. Sice opět trochu nadhodnotím, ale když už jsem i Tomsovi dal slabé 2 * a to byl totální sebestředný vůl a jeho případy absolutně nezajímavé, dávám stejné hodnocení i této zábavě pro nenáročné. 30% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Seriál postavený na tom, že jeden mladý policajt je tak neschopný, že případy za něj řeší jeho babička, penzionovaná právnička. Už tento nápad mi připadá přinejmenším přitažený za vlasy. 1. díl - slabota, dávám **. Sice slušný herecký výkon starších herců v čele s Jiřím Schmitzerem a Josefem Dvořákem, nicméně chabý scénář a hloupá zápletka, naprosto stupidní policejní packal a vševědka všudybylka, otravná Jiřina. Vražda natočená na mobil, wtf. 2. díl - nečekaně dobrý ****. Vynikající Preiss, překvapivě slušní mladí herci. Příběh už poněkud vypilovanější a mladý neschopný otrava s vyskytoval tak málo, že to bylo znát. Jakoby režíroval druhý díl někdo jiný. 3. díl - ***. Průměrná detektivka, která měla sice slušnou zápletku, ale já nemám rád dvojníky (dvojčata) a děj byl poněkud překombinovaný. 4. díl - **. Těším se na poslední díl, protože mě to fakt už nebaví. Průměrná detektivka, kde jedna s odpuštěním bába je schopnější než celá kriminálka. Ale tomu jak se dostává k informacím už nevěřím. Na jiném programu zrovna vysílali Svatbu upírů a já, ach, já jsem trpěl u nudné detektivní série. 5. díl - ***. Trochu překombinovaný děj, ale dobrá Bohdalka a méně otravný její seriálový vnuk dokončili sérii celkem slušně. Osud toho kluka s holkami u mě vyvolal dokonce úsměv. Celkově ***, trošku nadstandart dnešní seriálové tvorby, ale byl jsem rád, že tato série měla jen pět dílů. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • V čase 1:28:25 lze vidět, že slova matky Filipa (Markéta Hrubešová) „Do čeho ses to zapletl?“ byla dodabována, jelikož její hlas neodpovídá tomu, jak v danou chvíli otevírá ústa. (David7)
  • Babička (Jiřina Bohdalová) čte knihu „Gangsteři z Východu - nové cesty zločinu“ od Jürgena Rotha. (sator)
  • Odborný poradce JUDr. Jiří Komorous, který byl vždy jedním z prvních, kdo měl možnost číst scénáře Jiřího Zelenky, prozradil, že ačkoliv ho režisér přesvědčoval o neokopírování skutečných kauz, v každé epizodě našel nějaký reálný případ. (Olík)

Reklama

Reklama